Metalliverstas

Metalliverstas toimii osoitteessa Holkkitie 5, 00880 Helsinki.

Metalliverstaalla on yhteensä 34 työkokeilupaikkaa. Toiminnan tavoitteena on antaa sinulle aikaa ja tukea oman elämän jäsentämiseen, jotta kouluttautumiselle ja työllistymiselle luotaisiin mahdollisimman hyvät edellytykset. Jaksolla käydään läpi esimerkiksi koulutukseen ja työnhakuun liittyviä asioita sekä omiin voimavaroihin, toimeentuloon ja asumiseen liittyviä asioita.

Työkokeilujakso kestää viisi kuukautta. Työkokeilujakson alussa käydään läpi ammattialan perusteet käytännössä, tutustutaan työturvallisuuden ja työyhteisön pelisääntöihin sekä asetetaan henkilökohtaiset tavoitteet pajajaksollesi. Samalla tutustut omaan kouluttajaasi ja muuhun ryhmään.

Pajalla opetellaan polkupyörien korjausta ja huoltoa, mopojen ja pienkoneiden korjaus- ja huoltotöiden perusteita ja erilaisia metallitöitä käytännön harjoitus- ja tilaustöiden avulla. Metallivaluun tutustutaan esineitä ja varaosia valamalla. Työtehtävät määräytyvät kykyjesi ja kiinnostuksesi mukaan. Tilaustöiden yhteydessä opit asiakaspalvelua.

Polkupyörä- ja pienkoneosastolla korjataan, huolletaan, tuunataan ja maalataan polkupyöriä.  Lisäksi tutustut mopojen ja pienkoneiden rakenteisiin tekemällä huoltotöitä ja korjauksia.

Metalliosastolla opit metallialan perusteita käytännön harjoituksissa. Pajalla tutustut hitsaamiseen ja tavallisimpiin metallin työstötekniikkoihin. Perustaitojen oppimisen jälkeen on mahdollista tehdä käyttöesineitä, esimerkiksi huonekaluja. Ryhmässä tehdään myös taontatöitä.

Koruryhmässä työtehtävät ovat pienimuotoisia ja monipuolisia materiaalikokeiluja. Lopputuloksena syntyy käsityönä erilaisia pienesineitä, esimerkiksi koruja ja ketjuja.

Osastojen yhteistä toimintaa voivat olla esimerkiksi paja-auton rakentaminen ja luovat hitsausharjoitukset. Sinulla on mahdollisuus harjoitella myös metallin pintakäsittelyä maalaamalla ja muilla tekniikoilla.


Pajalla noudatetaan päihteiden suhteen Helsingin kaupungin ohjetta nollatoleranssista.


Oppimisympäristön tunnistamisraportti 2015, Metalliverstas (PDF)

 JAA
22.02.2017 20:38