Metalliverstas

Metalliverstas toimii osoitteessa Holkkitie 5, 00880 Helsinki.

Metalliverstaalla on yhteensä 34 työkokeilupaikkaa alle 30-vuotiaille nuorille. Toiminnan tavoitteena on antaa sinulle aikaa ja tukea oman elämän jäsentämiseen, jotta kouluttautumiselle ja työllistymiselle luotaisiin mahdollisimman hyvät edellytykset. Jaksolla käydään läpi esimerkiksi koulutukseen ja työnhakuun liittyviä asioita sekä omiin voimavaroihin, toimeentuloon ja asumiseen liittyviä asioita.

Työkokeilujaksosi voi kestää 1-6 kuukautta. Työkokeilujakson alussa tutustut kouluttajasi avulla ammattialan perusteet käytännössä, perehdyt työturvallisuuteen ja työyhteisön pelisääntöihin sekä asetetat henkilökohtaiset tavoitteet pajajaksollesi.

Polkupyörä- ja pienkoneosastolla opit korjaamaan, huoltamaan, maalaamaan ja tuunaamaan kierrätettyjä polkupyöriä, mopoja ja pienkoneita. Opit tekemään polkupyörän huollon, jarrujen tai keskiön huollon tai vaihdon, säätäään vaihteet, maalaamaan ja pintakäsittelemään pyörän. Kun taitosi karttuvat, pääset tekemään erilaisia asiakastöitä..

Metalliosastolla opit metallialan perusteita käytännön harjoituksissa. Pajalla tutustut hitsaamiseen ja tavallisimpiin metallin työstötekniikkoihin. Perustaitojen oppimisen jälkeen on mahdollista tehdä käyttöesineitä, esimerkiksi huonekaluja. Ryhmässä tehdään myös taontatöitä. Metallivaluun tutustutaan esineitä ja varaosia valamalla. Jos olet aina halunnut oppia hitsaamaan ja sorvaamaan, on Metalliryhmä sinulle sopiva paikka.

Koruryhmä sopii sinulle, mikäli sinua kiinnostaa metallisten korujen valmistustekniikat. Ehkäpä sinulta löytyy taiteellista näkemystä tai haluat työskennellä hopea-tai kultaseppänä tulevaisuudessa. Koruryhmässä pääset suunnittelemaan ja tekemään metallista upeita koruja ja ketjuja.

Moottoripaja sopii sinulle, joka viihdyt bensan katkussa. haluaisitko oppia tekemään auton korihuollon?Kiinnostaisiko oikaista autosta pieni pintapellin vaurio? Moottoripajassa pääset tekemään monipuolisesti autoalan työtehtäviä. Opit auton huoltoon ja korjaukseen liittyviä työtehtäviä. tutuksi tulee myös hitsaaminen, rälläkkä ja matellin työstäminen. Autoalalla tärkeät asiakaspalvelutaidot kehittyvät myös pajajaksosi aikana. Moottoripaja sijaistee Pitäjänmäessä osoitteessa Jousipolku 1.

Metalliverstaan ryhmät tekevät myös yhteisiä projekteja. Voimme rakentaa vaikka paja-auton tai toteuttaa yhteisen taidenäyttelyn.


Pajalla noudatetaan päihteiden suhteen Helsingin kaupungin ohjetta nollatoleranssista.


 JAA
22.06.2020 13:49