Mediakylpylä

Mediakylpylä toimii Stadin ammattiopiston toimitiloissa osoitteessa Kullervonkatu 11, 00610 Helsinki.

Mediakylpylässä on 34 työkokeilupaikkaa. Työkokeilujaksolla pääset tutustumaan mm. toimittajan, web-suunnittelijan, video- ja valokuvaajan, videoleikkaajan, graafisen suunnittelijan, ääniteknikon, äänittäjän, valaisijan ja ohjaajan ammatteihin.


Mediakylpylän ryhmät

Graafisen alan ryhmässä pääset pääset perehtymään printtijulkaisun valmistamiseen: lehtijournalismin taitoihin mm. juttuaiheiden ideointiin, tietojen hankkimiseen ja juttujen kirjoittamiseen, digikameralla kuvaamiseen, taittamiseen, kuvankäsittelyyn, digipainamiseen, www-sivujen suunnitteluun. Pääset tekemään Mediakylpylässä toteutettuihin projekteihin erilaisia graafisia harjoitus- ja tilaustöitä.

Ääniryhmässä perehdyt musiikkituotannon ja äänisuunnittelun perusteisiin. Pääset tekemään erilaisia äänityksiä sekä kentällä että studio-olosuhteissa, ja opit editoimaan nauhoitettua ääntä äänityöasemassa. Opit myös tuottamaan omaa musiikkia ja äänimaisemia virtuaalityökaluilla ja yhdistämään ääntä liikkuvaan kuvaan. Ääniryhmän pajanuoret tuottavat omaa podcast-streamia Soundcloudissa. Podcastissa esitetään pajanuorten tuottamaa musiikkia, kuunnelmia ja uutisjuttuja.

Videoryhmässä tutustut käytännön harjoitustöiden kautta videotyön perusteisiin. Ryhmän perustoimintaa ovat erityyppisten elokuva-alan harjoitustöiden tekeminen aina dokumentista animaatioon ja fiktioon. Videon alueella tehdään tilaustöitä, musiikkivideoita ja esim. muotokuvaharjoitus valitsemastasi henkilöstä. Pääset toteuttamaan itseäsi elokuvallisin keinoin mitä mielikuvituksissasi ikinä keksitkään. Videoryhmän pajanuoret tuottavat omalle YouTub sivustolla näytettävää sisältöä.

TARINA-pajassa pääset kirjoittamaan käsikirjoituksia näytelmiin ja videoihin, toimitat Podcasteja ja toimitat sisältöä verkkosivuille ja sosiaaliseen mediaan. Tarina-pajassa tutustut myös ison organisaation viestintään. Jos siis olet kiinnostunut Blogista, Vlogista ja viestinnästä somessa, hae Tarina-pajaan ja kehitä osaamistasi. Tarina-pajan jälkeen voit päätyä opiskelemaan kirjallisuutta ja suomen kieltä tai vaikka dramaturgiaa. Saat kokeilla sanataiteilijan tai journalistin ammatteja. Pääset tapaamaan näissä ammateissa toimivia ammattilaisia, mutta mikä tärkeintä, saat kimmokkeen kirjoittamiseen ja sitä kautta itsesi ilmaisemiseen.


1-6 kuukauden työkokeilujakson aikana Mediakylpylässä tapahtuu paljon. Pajanuoret tekevät vierailuja taidemuseoihin, alan työpaikkoihin ja kouluihin sekä erilaisiin alan tapahtumiin. Mediakylpylässä käy vierailemassa media-alan ammattilaisia mm elokuva-, pelialan, stand upin ja grafiikan alueelta. Pajalla opit mediatyön perusteita tekemällä harjoitustöitä. Saat kokeilla yksilöllisesti sekä ryhmässä eri työtehtäviä. Työkokeilijoilla on käytössään ammattitason laitteet ja tietokoneohjelmat sekä tukenaan alan osaavat kouluttajat. Tukenasi työkokeilujaksolla ovat lisäksi tietysti Mediakylpylässä olevat muut pajanuoret, joiden kanssa verkostoitumien hyödyttää sinua loppuelämäsi!


Pajajaksolla saat myös opastusta ja koulutusta oman elämäsi hallintaan työhön ja opintoihin sijoittumisen tueksi.

 


Mediakylpylä täytti 20.5.2016 20 vuotta. Tsekkaa hauska kutsuvideo. Onko Ville sinusta luuseri?
 

 

 JAA
12.09.2019 12:57