Mediakylpylä

Mediakylpylä toimii Stadin ammattiopiston toimitiloissa osoitteessa Kullervonkatu 11, 00610 Helsinki.

Mediakylpylässä on 34 työkokeilupaikkaa. Työkokeilujaksolla pääset tutustumaan mm. toimittajan, web-suunnittelijan, video- ja valokuvaajan, videoleikkaajan, graafisen suunnittelijan, ääniteknikon, äänittäjän, valaisijan ja ohjaajan ammatteihin.


Mediakylpylän ryhmät

Multimediaryhmässä pääset pääset perehtymään printtijulkaisun valmistamiseen: lehtijournalismin taitoihin mm. juttuaiheiden ideointiin, tietojen hankkimiseen ja juttujen kirjoittamiseen, digikameralla kuvaamiseen, taittamiseen, kuvankäsittelyyn, digipainamiseen, www-sivujen suunnitteluun. Pääset tekemään Mediakylpylässä toteutettuihin projekteihin erilaisia graafisia harjoitus- ja tilaustöitä.

Ääniryhmässä perehdyt musiikkituotannon ja äänisuunnittelun perusteisiin. Pääset tekemään erilaisia äänityksiä sekä kentällä että studio-olosuhteissa, ja opit editoimaan nauhoitettua ääntä äänityöasemassa. Opit myös tuottamaan omaa musiikkia ja äänimaisemia virtuaalityökaluilla ja yhdistämään ääntä liikkuvaan kuvaan. Ääniryhmän pajanuoret tuottavat omaa podcast-streamia Soundcloudissa. Podcastissa esitetään pajanuorten tuottamaa musiikkia, kuunnelmia ja uutisjuttuja.uttuja.

Videoryhmässä tutustut käytännön harjoitustöiden kautta videotyön perusteisiin. Ryhmän perustoimintaa ovat erityyppisten elokuva-alan harjoitustöiden tekeminen aina dokumentista animaatioon ja fiktioon. Videon alueella tehdään tilaustöitä, musiikkivideoita ja esim. muotokuvaharjoitus valitsemastasi henkilöstä. Pääset toteuttamaan itseäsi elokuvallisin keinoin mitä mielikuvituksissasi ikinä keksitkään. Videoryhmän pajanuoret tuottavat omalle YouTub sivustolla näytettävää sisältöä. Pääset toteuttamaan itseäsi elokuvallisin keinoin mitä mielikuvituksissasi ikinä keksitkään.

Viiden kuukauden työkokeilujakson aikana Mediakylpylässä tapahtuu paljon. Pajanuoret tekevät vierailuja taidemuseoihin, alan työpaikkoihin ja kouluihin sekä erilaisiin alan tapahtumiin. Lisäksi Mediakylpylässä käy vierailemassa media-alan ammattilaisia mm elokuva-, pelialan, stand upin ja grafiikan alueelta. Pajalla opit mediatyön perusteita tekemällä harjoitustöitä. Saat kokeilla yksilöllisesti sekä ryhmässä eri työtehtäviä. Työkokeilijoilla on käytössään ammattitason laitteet ja tietokoneohjelmat sekä tukenaan alan osaavat kouluttajat. Tukenasi työkokeilujaksolla ovat lisäksi tietysti Mediakylpylässä olevat muut pajanuoret, joiden kanssa verkostoitumien hyödyttää sinua loppuelämäsi!

Pajajaksolla saat myös opastusta ja koulutusta oman elämäsi hallintaan työhön ja opintoihin sijoittumisen tueksi.

Oppimisympäristön tunnistamisraportti 2015, Mediakylpylä

 


Mediakylpylä täytti 20.5.2016 20 vuotta. Tsekkaa hauska kutsuvideo. Onko Ville sinusta luuseri?
 

 

 JAA
31.03.2017 16:33