Kahvila Villa Ullas


Kahvila toimii osoitteessa Kallvikinniementie 6, 00980 Helsinki ja se on avoinna asiakkaille joka päivä klo 10.00–16.00. Kahvilan asiakaspalvelu: puh. 09 310 74240.

Villa Ullaksessa on työkokeilupaikkoja 10 nuorelle. Toimintaa Ullaksessa on ympäri vuoden ja työkokeilupaikat täytetään sitä mukaa kun niitä vapautuu.

Työkokeilun aikana nuoret saavat kokemusta työelämästä ja sen pelisäännöistä. Ullaksessa saa monipuolista kokemusta asiakaspalvelusta, leivonnasta, ruoanlaitosta, elintarvikehygieniasta, omavalvonnasta ja puhtaanapidosta. Lisäksi nuorilla on mahdollisuus suorittaa työkokeilun aikana mm. hygieniapassi.  Työkokeilijoille on tarjolla joka päivä ilmainen lounas, jonka lounasvuorossa oleva nuori valmistaa.

Villa Ullaksessa työskentelee kolme kouluttajaa, jotka opastavat ja perehdyttävät työkokeilussa olevat nuoret tehtäviinsä. Työkokeilut on myös opinnollistettu. Nuoret saavat työkokeilusta osaamistodistuksen, mistä on hyötyä tulevaisuudessa esim. ammatillisiin opintoihin hakeutuessa. Villa Ullaksessa on mahdollisuus suorittaa myös kahvilapalvelut-tutkinnon osa.

Villa Ullas on idyllinen kahvila, joka sijaitsee kauniissa Ullaksen puistossa Kallahden uimarannan kupeessa. 1700-luvulla rakennettuun punaiseen kalastajamökkiin perustettu kahvila on toiminut vuodesta 1995 nuorten työkokeilupaikkana ja rakennus on museoviraston suojelema.

Villa Ullaksessa suurin osa valikoimasta on itse leivottua ja tuoretta joka päivä. Asiakkaat voivat nauttia herkullisen hetken idyllisessä kahvilassamme tuoreiden pullien, kakkujen, makeiden ja suolaisten piiraiden tai täytettyjen leipien kera. Suosituimpia herkkujamme ovat korvapuustit, nimikkotuotteemme Ullaspulla ja juustokakut. Lisäksi valikoimissamme on erilaisia virvokkeita ja jäätelöä. 

Kahvila on hyvin suosittu Vuosaarelaisten keskuudessa ja välillä jonoa voi muodostua jopa pitkälle ulos asti. Vuonna 2016 Helsingin uutisten järjestämässä paras kahvila lukija äänestyksessä Villa Ullas sijoittui neljänneksi parhaaksi kahvilaksi Helsingissä.


Kuva Sirpa Tamminen.JAA
12.11.2018 12:51