Kahvila Aleksis


Kahvila toimii osoitteessa Kinaporinkatu 7–9, 00500 Helsinki ja on avoinna klo 08.30–15.00.

Kahvila Aleksis toimii Kinaporin monipuolisen palvelukeskuksen aulassa. Aleksiksessa on työkokeilupaikkoja neljälle alle 30-vuotiaalle nuorelle.

Aleksiksessa saat monipuolista kokemusta leivonnasta, elintarvike hygieniasta, omavalvonnasta, asiakastilausten tekemisestä, asiakaspalvelusta ja asiakkaiden avustamisesta.Työkokeilun aikana voit myös suorittaa hygieniapassin, anniskelupassin tai ensiapukortin. Työtehtäviisi Aleksiksessa  sinut ohjaa kouluttaja ja työvalmentajalta saat ohjeita sekä tukea työelämään, opiskeluun tai muuhun sinulle sopivaan palveluun siirtymisessä. Työkokeilun lopuksi saat työkokeilutodistuksen ja sinulla on myös mahdollisuus saada osaamistodistus, josta on hyötyä ammatillisiin opintoihin hakeuduttaessa..

Kahvila Aleksis avaa kiinnostavan kentän sukupolvien kohtaamiselle ja yhdessä tekemiselle. Sinulle tarjoutuu myös mahdollisuus kahvion muun toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen kahvilatyön ohessa. Kahvio on vuosien saatossa lunastanut paikkansa Kinaporin monipuolisen palvelukeskuksen olohuoneena, jossa ihmiset tapaavat toisiaan joko kahvin tai tapahtumatarjonnan merkeissä. Kahvilasta käsin on helppo sujahtaa mukaan myös talon muuhun toimintaan.

Yhteistyö saattaa nuoret ja ikääntyneet helsinkiläiset yhteen. Nuorille yhteistyö antaa myös kokonaan uudenlaisen mahdollisuuden tutustua vanhusten toimintaympäristöön. Joillekin nuorille se saattaa jopa herättää ajatuksen vanhustyöhön kouluttautumisesta. Yhteistyötä tehdään myös Kinaporin vapaaehtoisten kanssa.JAA
22.06.2020 13:53