Kahvila Aleksis


Kahvila toimii osoitteessa Kinaporinkatu 7–9, 00500 Helsinki ja on avoinna klo 08.30–15.00.

Kahvila Aleksis toimii Kinaporin monipuolisen palvelukeskuksen aulassa. Aleksiksessa on työkokeilupaikkoja kolmelle nuorelle. Toimintaa Aleksiksessa on ympäri vuoden ja paikat täytetään sitä mukaa kun niitä vapautuu.

Työkokeilun aikana nuoret saavat kokemusta työelämästä ja sen pelisäännöistä. Aleksiksessa saa monipuolista kokemusta leivonnasta, elintarvike hygieniasta, omavalvonnasta, asiakastilausten tekemisestä, asiakaspalvelusta ja asiakkaiden avustamisesta ostoksien pöytään viemisessä. Lisäksi nuorilla on mahdollisuus suorittaa työkokeilun aikana mm. hygieniapassi. Työkokeilua Aleksiksessa ohjaa yksi työnjohtaja. Työkokeilut ovat myös opinnollistettu, joten nuoret saavat osaamistodistuksen itselleen, mistä on hyötyä tulevaisuudessa esim. ammatillisiin opintoihin hakeutuessa.

Kahvila Aleksis avaa kiinnostavan kentän sukupolvien kohtaamiselle ja yhdessä tekemiselle. Nuorille tarjoutuu myös mahdollisuus kahvion muun toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen kahvilatyön ohessa. Kahvio on vuosien saatossa lunastanut paikkansa Kinaporin monipuolisen palvelukeskuksen olohuoneena, jossa ihmiset tapaavat toisiaan joko kahvin tai tapahtumatarjonnan merkeissä. Kahvilasta käsin on helppo sujahtaa mukaan myös talon muuhun toimintaan.

Yhteistyö saattaa nuoret ja ikääntyneet helsinkiläiset yhteen. Nuorille yhteistyö antaa myös kokonaan uudenlaisen mahdollisuuden tutustua vanhusten toimintaympäristöön. Joillekin nuorille se saattaa jopa herättää ajatuksen vanhustyöhön kouluttautumisesta. Yhteistyötä tehdään myös Kinaporin vapaaehtoisten kanssa. Palvelukeskuksen asiakkailla ja asukkailla on elämänkokemuksensa ansiosta paljonkin annettavaa nuorille.

Työkokeilijoiden ja työnjohtajan kommentit

Työkokeilijat Emmi ja Katariina: "Meidät on otettu avosylin vastaan ja täällä on kiva olla töissä."

Työnjohtaja Piia Rukkila: ”Meille tärkeintä on, että nuori saa positiivisen kokemuksen ja realistisen kuvan oikeasta työelämästä. Täältä on hyvä ponnistaa eteenpäin”JAA
16.02.2017 12:42