Hakeminen

Ammatilliseen koulutukseen voit hakea ympäri vuoden. Voit hakea suorittamaan ammatillista perustutkintoa, ammattitutkintoa tai erikoisammattitutkintoa. Tutkinnon voit suorittaa myös oppisopimuksella, johon on erillinen hakuväylä.

Yhteishaussa hakevat peruskoulunsa päättävät, ylioppilaat ja muut ilman toisen asteen tutkintoa olevat. Kaikki muut hakevat jatkuvassa haussa. Tutustu jatkuvaan hakuun ja jätä tarvittaessa muistutuspyyntö.

Mikäli et ole varma, mitä kautta hakea meille opiskelemaan, aloita tutustumalla Hakuväylät –osioon.

Hakijan oppaasta näet kaikki perustutkinnot.


Hae nyt!

Jatkuvan haun ulkopuolella olevat haut päivitetään tänne.

Perustason ensihoidon osaamisala (sosiaali- ja terveysalan perustutkinto) alkaa monimuotokoulutuksena 24.9.2019 Vilppulantiellä.

Monimuotototeutus on tarkoitettu valmiille lähihoitajille tai valmistumassa oleville lähihoitajille ja perustason ensihoidon osaamista tarvitseville viranomaisille (esim. poliisi, pelastaja), jotka haluavat pätevöityä perustason ensihoitoon.

Lue lisää perustason ensihoidon koulutuksesta.

Koulutukseen voi hakea osallistumalla yhteen seuraavista jatkuvan haun ohjaus- ja hakupäivistä: ti 30.7.19 tai ke 31.7.19 (klo 9.00, klo 11.00 tai klo 13.00). Ohjaus- ja hakupäivä toteutetaan osoitteessa Hattulantie 2 (Vallila). Perustason ensihoidon opettajat ovat mukana ohjaus- ja hakupäivässä.

Ohjaus- ja hakupäivässä ilmoittaudutaan hakijaksi ja tehdään hakemus. Vaadittava suomen kielen taitotaso on vähintään B2.1. Tarvittaessa riittävät opiskeluedellytykset (kielelliset ja matemaattiset valmiudet) varmistetaan. Ota ohjaus- ja hakupäivään mukaan kuvallinen henkilötodistus sekä mahdollisuuksien mukaan koulu- ja opiskelutodistukset, todistus suomen kielen opinnoista ja työ- ja harrastustodistukset. Voit olla sähköpostilla (sirpa.keskinen@edu.hel.fi) yhteydessä opinto-ohjaajaan, mikäli ohjaus- ja hakupäivään osallistumisessa pulmia.

Hakija kutsutaan sähköpostilla soveltuvuuskokeeseen, mikäli opiskeluedellytykset ovat riittävät ja monimuotototeutus on hakijalle sopiva. Soveltuvuuskokeet ovat Vilppulantiellä (Vilppulantie 14) keskiviikkona 21.8.19 klo 8.30. Soveltuvuuskokeet koostuvat eri osioista, joilla varmistetaan hakijan kyky toimia ensihoitajan työtehtävissä ja opiskella itsenäistä työskentelyä vaativassa monimuoto toteutuksessa.

Soveltuvuuskoe on maksuton. Valintapäätös ilmoitetaan soveltuvuuskokeiden jälkeen.

Tutkinnon suorittaminen edellyttää, että opiskelijalla on vähintään B-luokan ajokortti ennen ensihoidossa toimiminen –tutkinnon osan opintojen alkamista. Ajokortti on hankittava omalla kustannuksella.Avoimet oppisopimuspaikat — katso tiedossamme olevat avoimet oppisopimuspaikat.


Nuorten työpajat, avoimet työkokeilupaikat

  • Nuorten työpajoihin ja yrityksissä tapahtuvaan valmennukseen haetaan sähköisellä hakulomakkeella.

Huom! Ilmoittaudu ensin TE-toimistossa työttömäksi työnhakijaksi.Osaamisalahaku — autoala
. Autoalan opintojen täydentäminen uudella osaamisalalla. Jos sinulla on autoalan perustutkinto, voit monipuolistaa osaamistasi suorittamalla toisen osaamisalan seuraavista vaihtoehdoista:

  • autokorinkorjauksen osaamisala, autokorinkorjaaja
  • automaalauksen osaamisala, automaalari
  • autotekniikan osaamisala, ajoneuvoasentaja
  • moottorikäyttöisten pienkoneiden korjauksen osaamisala, pienkonekorjaaja
  • varaosamyynnin osaamisala, varaosamyyjä

Lue lisää koulutuksesta. Hae koulutukseen sähköisellä hakulomakkeella.Täydennys- ja lyhytkoulutukset

Lisätiedot, koulutusten hinnat ja ilmoittautumisohjeet löydät klikkaamalla valitsemaasi koulutusta Lyhyt- ja täydennyskoulutukset -sivulta.

Työpaikkaohjaajakoulutus
Tarjoamme koulutusta Stadin ammatti- ja aikuisopiston opiskelijoiden ohjaamiseen työpaikalla. Tarjonnastamme löytyy erilaisia koulutuksia eri tarpeisiin - tutustu valikoimaamme ja ilmoittaudu.

Lupa- ja korttikoulutukset
Koulutusvalikoimaamme kuuluvat kaikki tärkeimmät lupa- ja korttikoulutukset. Tarkemmat tiedot hakemisesta ja ilmoittautumisesta Opintojen viimeistely tai oppilaitoksen vaihto

Jos olet vaihtamassa oppilaitosta tai haluat täydentää kesken jääneet ammatillisen perustutkinnon opintosi valmiiksi, katso hakuohjeet.JAA
27.06.2019 11:01