Suoraan sisältöön

Saaristossa

300 saarta, 130 kilometriä rantaviivaa – kohteita riittää, kuva: Konsta Linkola

300 saarta, 130 kilometriä rantaviivaa – kohteita riittää

Helsingissä on monipuolisia ulkoilupuistoja eri puolilla kaupunkia niin sisämaassa kuin meren äärelläkin.

Helsingin kaupunki hallinnoi upeita saaristoalueita ja merellisiä ulkoilupuistoja aivan kaupungin tuntumassa ja lähialueilla. Nämä alueet ovat kaikkien käytössä joko vapaasti tai vuokraten. Vesiliikenne ulkoilusaariin jakautuu reittiliikenteeseen ja kiertoajeluihin, joista vastaavat yksityiset liikennöitsijät.

Suosikkisaaret löytyvät nykyään HSL:n Reittioppaasta

Helsingin merelliset palvelut monipuolistuvat jatkuvasti. Lähisaariston avaamista jatketaan. Vallisaaren ja Isosaaren rinnalle nousee Vasikkasaari entistä toimivampana virkistyskohteena.

Saavutettavuuden parantamisessa yksi merkittävä askel on HSL:n Reittiopas, johon lisätään vakituisen vesiliikenteen piirissä olevat 26 saarikohdetta: Kaunissaari, Pihlajasaari, Uunisaari, Suomenlinna, Lonna, Vartiosaari, Laajasalo, Kivisaari, Vasikkasaari, Isosaari, Vallisaari, Mustasaari, Sirpalesaari, Klippan, Liuskasaari, Harakka, Valkosaari, Särkkä, Korkeasaari, Satamasaari, Leikosaari, Pentala, Stora Herrö, Rövaren, Gåsgrundet ja Iso Vasikkasaari.

Reittiopas kertoo saariin suuntaaville muiden liikenneyhteyksien ohella yhteysaluksen lähtösataman ja liikennöintiaikataulun. Palvelu sujuvoittaa merkittävästi ilman omaa venettä saaristossa liikkuvien mahdollisuuksia suunnitella merellinen retkipäivä.

Palvelukartasta voit lukea lähes 30 saaren kuvauksen sekä katsoa missä saari sijaitsee, miten sinne pääsee ja mitä palveluja saaressa on tarjolla. Kävijät voivat antaa antaa palautetta kohteiden tiedoista palvelukartta.fi/merihelsinki -palvelussa

Veneiden lyhytaikainen kiinnittyminen

Helsingissä on maksuttomia veneiden lyhytaikaiseen kiinnittymiseen tarkoitettuja paikkoja, joissa pysäköinnin pituus on rajoitettu kahdesta neljään tuntiin. Lue lisää venepaikoista täältä


Tilaa Vene Helsingissä, Helsingin venepaikkojen oma uutiskirje, josta löydät ajankohtaiset asiat

Tästä pääset uutiskirjeen tilauslomakkeeseen.

Saari- ja luontokohteita mobiiliopastettuna

Helsingin luonnossa voi retkeillä puhelimen opastamana. Verkkosivusto Citynature.eu on mobiililaitteilla toimiva luonto-opas, joka esittelee kaupungin Top 10 -luontokohteet sekä ohjaa kulkemaan niissä.

Lisätietoa
Kun haluat etsiä jonkun kohteen Helsingin saaristosta, hae se palvelukartan suorasta osoitteesta palvelukartta.hel.fi/saaristo. Se kertoo saaren sijainnin, mikä on saarelle ominaisinta, miten sinne pääsee sekä mitä palveluja siellä on. 

Löydä Helsingin luonto21.04.2022 13:13

Vesireittiliikenne

Vesireittiliikenne Helsingin saariin.

Muiden hallinnoimia saaria

Tietoja Helsingin muiden hallinnoimista saarista.

Muita saaria

Tietoa mm. Eestiluodosta, Liuskasaaresta ja Rajasaaresta.

Puolustusvoimien saaret

Puolustusvoimilla on useita saaria Helsingin edustalla.