Suoraan sisältöön

Helsingin uimahallit

Itäkeskuksen uimahalli, kuva: Konsta Linkola

HUOM!

Uimahallit ja sisäliikuntatilat suljettuina suurelta yleisöltä 24.1.2022 saakka

Etelä-Suomen aluehallintovirasto päätti 7.1.2021 uusista kulttuurin ja vapaa-ajan palvelujen tarjontaa rajoittavista linjauksista. Niiden johdosta Helsingin kaupungin hallinnoimat sisäliikuntatilat ja uimahallit ovat suurelta yleisöltä suljettuina 24.1.2022 saakka.

Nuorten ohjattu vakiovuoroinen harrastustoiminta voi jatkua sisäliikuntatiloissa
Nuorten vakiovuoroinen harrastustoiminta voi jatkua sisäliikuntatiloissa. Tiloihin on pääsy vuonna 2003 ja sen jälkeen syntyneillä ohjattuun harrastustoimintaan osallistuvilla nuorilla. Yli 16-vuotiailta edellytetään koronapassi.  

Sisäliikuntatilat avoinna myös ammattilaisurheilijoille
Sisäliikuntatiloissa sallittuja ovat myös kaikenikäisten ammattilaisurheilijoiden harjoittelu ja ammattilaisurheilun piiriin luettavat ottelut, kilpailut ja turnaukset, ilman yleisöä. Ammattilaisurheilun piiriin kuuluvilta ei edellytetä koronapassia sisätiloissa.

Lakisääteinen kuntoutus voi jatkua kaupungin tiloissa
Sisäliikuntatiloihin pääsevät myös lakisääteiseen kuntoukseen oikeutetut. Lakisääteisellä kuntouksella tarkoitetaan esimerkiksi vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen asiakkaille tarkoitettuja erilaisia, yksilöllisesti suunniteltuja ja ammattilaisen, kuten fysioterapeutin ohjauksessa toteutettavia terapioita, jotka Kela korvaa.

Kelan maksama kuntoutustuki ei oikeuta sisäänpääsyyn.

Helsingissä voimassa olevat keskeiset suositukset ja rajoitukset >>

________

Kaupungin uimahallien aukioloajat ym. Palvelukartalla:

Kaupungin hallinnassa on neljä uimahallia, Itäkeskus, Jakomäki, Pirkkola ja Yrjönkatu. Kesäisin liikuntapalveluiden uimahallit ovat kiinni, poikkeusaukioloajat löytyvät jokaisen uimahallin omalta sivulta.

Muiden uimahallien aukioloajat ym. niiden omilla sivuilla:

Lisäksi Helsingissä on yhdeksän yhtiöpohjaista uimahallia, joiden toimintaa kaupunki avustaa.

Erityisuimakortti

Täältä saat tietoa erityisuimakortista joka myönnetään helsinkiläisille omaehtoiseen uintiin ja se oikeuttaa Helsingin uimahallien käyttöön niiden aukioloaikoina.

Uimapukuohjeistus

Täältä saat tietoa siitä kuinka uimahalliin ja uimahallin saunaan pukeudutaan.11.01.2022 08:04

Uima-allastilojen hygienia

Yleisten uima-allastilojen veden laatua ja pintojen hygieniaa tutkitaan säännöllisesti. Hygieniaan liittyvää ohjeistusta ja neuvoja antaa ympäristöterveysyksikkö.