Suoraan sisältöön

Liikuntakurssit

Liikuntakurssit, kuva: Aki Rask

Lyhytkurssit

Kevään 2022 lyhytkurssit nettisivuilla osoitteessa helsinkiliikkuu.fi/lyhytkurssit. Lyhytkursseille ilmoittaudutaan uuden Eventilla-järjestelmän kautta, ja maksu suoritetaan heti ilmoittautumisen yhteydessä. Lyhytkurssit alkavat toukokuussa viikolla 18. Lyhytkursseja järjestetään sekä ulkona että sisällä. 

Helsingissä voimassa olevat keskeiset suositukset ja rajoitukset >>

Toukokuun ja kesäkauden 2022 ilmoittautuminen

Toukokuussa ja kesäkaudella järjestetään mm. lasten uimakouluja,  lasten kesäliikuntaleirejä ja -kursseja), aikuisten uimakouluja sekä seniorikurssejaPuistojumpat alkavat 30.5.  

Jälki-ilmoittautuminen toukokuun ja kesäkauden 2022 liikuntakursseille:

- asiakaspalvelu 09 310 87501 (ma pe klo 9.00 - 14.00), suljettu 1.  22.7.2022

- liikuntaluuri 09 310 32623 (ma to klo 13.00-15.30), suljettu kesä-heinäkuussa)

Ilmoittautuminen syyskauden 5.9.-16.12.2022 liikuntakursseille

Ilmoittautuminen syyskauden liikuntakursseille alkaa tiistaina 16.8. Kurssi- ja ilmoittautumisaikataulu julkaistaan  nettisivuillamme maanantaina 1.8.2022.

Liikuntaluuri

Liikuntaluuri tarjoaa kaupunkilaisille tietoa ja tukea sekä kannustusta liikkumismahdollisuuksiin liittyen. Palvelu on tarkoitettu kaikille kaupunkilaisille, jotka voivat puhelinpalvelun avulla saada liikunta-alan asiantuntijan apua mieltä askarruttaviin liikkumiseen liittyviin kysymyksiin. Lisätietoa Liikuntaluurista >>

Tuntikuvaukset
Sivulta löytyvät tuntikuvaukset aakkosjärjestyksessä.

LET'S MOVE naisten liikuntaryhmät
Maahanmuuttajanaisille liikuntapalveluja

NYT-liikunta
Helppoa, hauskaa ja edullista liikuntaa 18-29-vuotiaille helsinkiläisille.

Puistojumpat
Maksuttomia puistojumppia ympäri kaupungin!

Kurssi-ilmoittautuminen
Verkkoasiointi (asiointi.hel.fi), verkkoasioinnin ohjeet tästä linkistä >>

Liikkumisohjelma – Käytä liikkumavarasi!
Liikkumisohjelma on Helsingin kaupungin strateginen kärkihanke, jonka tavoitteena on saada kaupunkilaiset liikkumaan enemmän ja istumaan vähemmän.

Ulko- ja porrastreenit
Kuntosaliohjelmien laadinta ja opastus
Kuntotestaus
Liikuntaneuvonta
Alueliikunta

Ilmoittautuminen ja alennusryhmäperusteet ja ehdot

 • Poikkeusolojen takia keväällä 2022 ei ole tarjolla ryhmäliikuntakortteja (entinen jumppakortti), joten poikkeuksellisesti kaikki ryhmäliikunnat myydään yksittäisinä kursseina, mihin on määrätty kiintiöt tilan koon mukaan.
 • Kevät— ja  syyskauden 2020-2021 liikuntatunteja ei korvata.
 • Mahdolliset vapaat paikat täytetään jonosta. (eli soitetaan henkilökohtaisesti ensimmäisenä jonossa olevalle).
 • Tuntimuutokset mahdollisia. Kauden aikana peruuntuneita yksittäisiä tunteja ei korvata (esim. ohjaajan sairastuminen tai muu liikuntapalveluista riippumaton syy).
 • Ilmoittautuminen on sitova. Ei tarvitse ilmoittaa poissaoloista. Poissaoloja ei korvata.
 • Kaupunki ei ole vakuuttanut osallistujia
 • Ohessa linkit liikuntapalveluiden hinnastoon (PDF) ja kevään 2022 aikatauluun  ja ilmoittautumisohjeisiin
 • Liikuntapalveluiden asiakaskortille voi ilmoittautumisen jälkeen ladata liikuntatuotteita.
 • Huomioithan myös kurssitoiminnan asiakassopimusehtoihin (kohta 4.) sisältyvät uudet alennusryhmäperusteet ja niiden ehdot:
 • Alennusryhmät työikäisten kurssitoiminnan tuotteista ja palveluista myönnetään -50 % alennus seuraaville asiakasryhmille:
  - lapset ja nuoret alle 18v
  - opiskelijat
  - työttömät
  - eläkeläiset
  -  seniorit yli 64v.
  - vammaiskortin, erityisuimakortin tai bmi-kortin omistavat sekä kaupungin liikuntaneuvonnassa mukana olevat asiakkaat
 • Alennettu hinta myönnetään kurssitoimintaan ilmoittautuessa, ja se on voimassa yhden toimintakauden kerrallaan (noin 4kk). Alennuksen saadakseen asiakkaan tulee ilmoittaa ikänsä ilmoittautumisen yhteydessä tai todistaa kuulumisensa johonkin muuhun edellä mainituista alennusryhmistä virallisella asiakirjalla tai asiakas- / henkilökortilla kunkin toimintakauden alussa. Mainitut alennukseen oikeutetut ryhmät ovat oikeutettuja vain yhteen alennukseen riippumatta siitä, kuinka moneen mainituista alennusryhmistä he kuuluvat. Jos asiakas ei todista oikeuttaan hakemaansa alennukseen, häneltä peritään taannehtivasti kurssin perushinnasta puuttuva 50 prosentin osuus.

 • Sarja- ja kausikorttien osalta Helsingin kaupungin liikuntapalveluiden uimahallien ja kuntosalien ja Urheiluhallit Oy:n kymmenen kerran sarjakorttien, kuukausikorttien sekä 120 päivän kausikorttien käyttöaikaa pidennetään palveluiden kiinnioloaikaa vastaavalla ajalla.

Koronaohjeet

Korostamme jokaisen osallistujan omaa vastuuta noudattaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja muiden viranomaisten ohjeita hygieniasta ja muista järjestelyistä, joilla viruksen leviämistä ehkäistään. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, (thl.fi) seuraa valtakunnallista ja kansainvälistä tilannetta ja antaa ohjeita tartuntojen ehkäisyssä.30.06.2022 13:20