Ajankohtaiset suunnitelmat

Kaavat ja liikennesuunnitelmat

Näihin suunnitelmiin voi vaikuttaa juuri nyt. Nähtäville asetetaan osallistumis- ja arviointisuunnitelmat, kaavaluonnokset sekä kaavaehdotukset, joissa on muistutusaika käynnissä. Suunnittelun etenemistä voi seurata Helsingin karttapalvelussa, josta löytyvät kaikki valmisteilla olevat kaavahankkeet sekä voimassa olevat asemakaavat.

RSS-syötteen kuvake Nähtävänä nyt RSS

Katu- ja puistosuunnitelmat

Tutustu nähtävillä oleviin katu- ja puistosuunnitelmiin kaupunkiympäristön toimialan sivuilla.

Suunnitelmavahti pitää ajan tasalla kaupunkisuunnittelusta

Suunnitelmavahti lähettää sähköpostiin ilmoituksen, kun nähtäville tulee kaavoja tai liikennesuunnitelmia, joista voi kertoa mielipiteensä tai jättää muistutuksen.

Neuvontaa kaava-asioissa

Tietoa asemakaavoista saa kaupunkiympäristön asiakaspalvelusta ja kaavoittajilta.

13.12.2018 19:32

Suunnittelun eteneminen

Uusien, laajojen asuin- ja työpaikka-alueiden suunnittelu aloitetaan laatimalla alueelle osayleiskaava. Se on yleispiirteinen kuvaus siitä, miten esimerkiksi asuminen, työpaikat ja virkistysalueet sijoittuvat uudella alueella. Osayleiskaava ohjaa alueen yksityiskohtaista suunnittelua, asemakaavoitusta. Asemakaavat laaditaan usein osa-alueittain. Suunnittelu ja rakentaminen kestävät suurissa hankkeissa pitkään, 10–20 vuotta.

Lue lisää kaavoituksesta

Uutta Helsinkiä

Helsinkiä rakennetaan lähivuosina vilkkaammin kuin koskaan. Satamilta vapautuneille ranta-alueille nousee Jätkäsaaren, Kalasataman ja Kruunuvuorenrannan uudet asuin- ja työpaikka-alueet. Koteja ja työpaikkoja tuhansille uusille asukkaille ja työntekijöille suunnitellaan myös mm. Östersundomiin, Keski-Pasilaan ja Kuninkaantammeen. Suurimpien alueiden rakentamisesta saa tietoa Uutta Helsinkiä -sivustolta.

Uutta Helsinkiä