Hurraa!-festivaalin tunnuskuva 2017, kuvittaja: Heli Hieta

Hurraa!-festivaali lapsille ja nuorille tarjoaa ennätysmäärän esityksiä

09.03.2017 16:26

Nykysirkus, vauvatanssi, koko perheen diskot, satuooppera ja esitystaiteen monimuotoisuus ovat läsnä tämänvuotisella lasten ja nuorten Hurraa!-festivaalilla. Ohjelmistoon on valittu ennätykselliset 17 kotimaista esitystä, jotka levittäytyvät pääkaupunkiseudun kulttuuritaloihin 18.–26.3.2016. Esityksiä on kaikille ikäryhmille vauvoista teini-ikäisiin.

Yhteistyö esitystaiteen talo Mad House Helsingin kanssa tuo festivaalille uutena taidemuotona performanssitaiteen. Festivaalilla nähdään neljä kantaesitystä, joista kaksi on suunnattu kaikkein pienimmälle yleisölle. Loiske Ensemblen ja OSIRIS teatterin BabyTango sekä Satu Tuomisto + comp:in VauvaVau tarjoavat lumoavia yhdessäolon hetkiä vauvoille ja vanhemmille. Ensi-illan saavat myös kansainvälisesti tunnetun suomalaisen esitystaideryhmä Oblivian teokset Nos Futurs sekä Candide.

Festivaali levittäytyy entistä enemmän perinteisten kulttuuritilojen ulkopuolelle ja kutsuu yleisön osaksi esityksiä. Hurraa! 100 vauvaa tanssii-tapahtuma käynnistää festivaalin vauvojen ja vanhempien yhteisellä tanssiesityksellä Helsingin Narinkkatorilla 16.3. Vauvat ja vanhemmat opettelevat koreografian maksuttomissa työpajoissa, joita järjestetään Helsingin, Espoon ja Vantaan kulttuuritaloissa. Esittävä taide leviää myös kirjastoautojen kyydissä pitkin pääkaupunkiseutua. Sirkustaitelija Kai Kuutamo ilahduttaa kirjastoauton asiakkaita pysäkeillä improvisaatiota, huumoria ja näyttäviä jongleeraustemppuja yhdistävällä esityksellä. Koko perheen diskoissa tanssitaan 70- ja 80-luvun diskoklassikoiden tahdissa.

Hurraa! kokoaa pääkaupunkiseudulle lastenteatterin parhaat tekijät ja toimii valtakunnallisesti merkittävänä tekijöiden ja lastenkulttuurin toimijoiden kohtauspaikkana ja esityttävän taiteen näyttämönä. Festivaaliviikolla järjestetään kahden päivän seminaari, johon kutsutaan osallistujia festivaalin lapsiyleisöstä kertomaan ajatuksiaan teatterista ja esitystaiteesta.

Hurraa!-festivaalin järjestävät Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kulttuuripalvelut yhteistyössä lasten- ja nuortenteatterijärjestö Suomen Assitej ry:n ja esitystaiteen talo Mad House Helsingin kanssa.

Hurraa!-festivaali lapsille ja nuorille
18.–26.3.2017
Aikataulut, lisätiedot esityksistä ja esityspaikat:  
www.hurraa.org

Kuva: Heli Hieta

Lisätiedot: Tuottaja Venla Haanpää, tuottaja@hurraa.org, + 358 44 0866355

JAA