Suoraan sisältöön
Etusivu
A A A
Kuva: Helsingin kaupunginkirjasto

Suuret kustantajat mukaan e-kirjastoon koko maassa

E-kirjaston valikoimaan on nyt tullut kaikkien suurten suomalaisten kustantamojen kirjoja. Suomen yleiset kirjastot tukevat vahvalla e-kirjastolla suomen kielen ja kirjallisuuden säilymistä yhä kansainvälisemmässä digitaalisen kirjallisuuden maailmassa.

Helsingin kaupunginkirjasto toimii e-pioneerina

Helsingin kaupunginkirjasto on ollut perustamassa yleisten kirjastojen keskuskirjaston roolissa Yleisten kirjastojen konsortiota vuoden 2014 alussa. Valtakunnallisella yhteistyöllä halutaan helpottaa yksittäisten kirjastojen e-aineistohankintaa, palveluista tiedottamista ja käyttäjien opastamista kirjastoissa.

- Pääkaupunkiseudun HelMet-kirjasto oli ensimmäinen yleinen kirjasto, jossa otettiin uudistunut Ellibs-kirjasto käyttöön vuoden 2014 alussa. Nyt HelMet e-kirjastossa on saatavilla esimerkiksi Otavan suosituimmat teokset ja kokoelmaa kartutetaan koko ajan, sanoo e-informaatikko Marja Hjelt.

HelMet-kirjastoissa testatut ja toimiviksi todetut e-kirjojen lisenssimallit ovat nyt valtakunnallisia. Kaikki Suomen yleiset kirjastot voivat hankkia näiden mallien mukaan e-kirjoja kokoelmiinsa.

HelMet e-kirjasto on Pohjoismaiden kattavin.

Lisää aiheesta:

HelMet

Helsingin kaupunginkirjasto

Yleisten kirjastojen konsortio

Ellibs-kirjasto