Kouluruokailu

Ruokailu tapahtuu pääsääntöisesti kello 10.30 – 13.00 välillä. Ateria-ajat vaihtelevat kohteittain. Ateriaan kuuluu lämmin ruoka, salaatti, raaste tai tuorepala, ruokajuoma, leipä ja levite. Päivittäin on valittavana kaksi pääruokavaihtoehtoa.  

Ruokalistoja suunniteltaessa huomioidaan sesongin mukaiset raaka-aineet. Ruokateemat ja suomalaiseen ruokaperinteeseen kuuluvat juhlapyhät näkyvät ruokalistoilla. Vuosittain vietettäviä ruokateemoja ovat olleet mm. luomu- ja lähiruoka-, sadonkorjuu- ja toiveruokaviikko. Ruokateemoissa tutustutaan kansainväliseen ruoka- ja tapakulttuuriin erilaisten maateemojen avulla.

Vuodenaikojen juhlista ruokalistoilla näkyvät itsenäisyyspäivä, joulu, pääsiäinen, vappu ja kevään viimeinen koulupäivä.

Maksullinen välipala

Monissa Helsingin kouluissa myydään maksullista iltapäivävälipalaa. Tuotevalikoimasta ja välipalan tarjoamiseen liittyvistä käytännön järjestelyistä sovitaan koulukohtaisesti. Välipalavalikoimassa on päivittäin myynnissä kolme tuotetta - erilaisia leipätuotteita, juomia ja hedelmiä.

Välipalat maksetaan yleensä välipalakortilla. Lisätietoa välipalasta saa koulusta ja kouluravintolasta.



JAA
06.08.2015 15:25