Tietoa Hel.fi-sivustosta

Tietoa sivustosta

Helsingin kaupungin internetsivuille www.hel.fi on koottu kuntalaisia ja matkailijoita palvelevia tietoja. Kaupungin pääsivut tehdään yhteistyössä virastojen kanssa ja toimituksellinen vastuu on kaupunginkanslian viestinnän verkkotoimituksella.

Sivuston rakenne ja suunnittelu

Sivuilla on pyritty helpottamaan tiedon hakua. Jokaisen sivun ylälaidassa on hakuruutu jossa voi tehdä sanahaun kaupungin www-sivuilta. Sivun alareunasta löytyy linkki sivukarttaan.

Kaupungin palvelut löytyvät heti päänavigaatiosta sekä palvelujen hakusivulta, jota kautta löytyvät myös asiointipalvelut.. Palveluja on luokiteltu kohderyhmien ja kaupunginosien mukaan.

Usein kysyttyjä kysymyksiä -sivu löytyy kaupungin yleisneuvontapisteen Virka-infon sivulta.

Sivujen suunnittelussa on pyritty erityisesti ottamaan huomioon esteettömyyden vaatimukset. Sivut ovat selailtavissa eri päätelaitteilla, myös näkövammaisten käyttämillä pistekirjoitus- ja puhesyntetisaattoriohjelmilla. Tekstin kokoa voi suurentaa ja tekstiä kuunnella sivun yläosan painikkeilla. Sivuja kehitetään jatkuvasti käyttäjien toiveita kuunnellen.

Sivut mukautuvat myös eri tableteille sekä mobiilikäyttöön.

Linkitys ja kuvat

Helsingin kaupungilla on pääsääntöisesti tekijänoikeus kaupungin verkkosivuille tehtyyn ja tuotettuun aineistoon. Kaupungin kotisivulta saa tehdä linkkejä ei-kaupalliseen tarkoitukseen tehdyille sivuille, edellyttäen että noudatetaan tekijänoikeutta koskevia määräyksiä. Tiedustelut puh. (09) 310 1641. Sivuston taustakuvat on käsitelty sopiviksi sivustoon.

Jos haluatte tehdä omilta sivuiltanne linkkejä kaupungin sivustoon, se on helpointa käyttämällä sivukartasta löytyviä sivujen lyhyitä osoitteita. 

Palautetta virhetilanteista voi lähettää oheisella lomakkeella.

Verkko-osoitteet

Helsingin kaupungin verkkopalvelu on osoitteessa hel.fi. Sivuille pääsee myös muun muassa osoitteilla hki.fi ja helsinginkaupunki.fi.

Kaupungin eri virastoilla ja laitoksilla sekä joillakin suurilla projekteilla on omia verkkotunnuksia.

Helsinki.fi-portaali on Helsingin yliopiston sivusto. 

Helsinginseutu.fi-portaali sisältää tietoja pääkaupunkiseudun yhteistyöstä ja yhteisistä palveluista. Helsinki-kanava lähettää verkkovideota Helsingin kaupunginvaltuuston kokouksista sekä muista tapahtumista.

Käyttäjäkyselyt

Helsingin kaupunki osallistuu vuosittain Suomen OnlineTutkimus Oy:n Suomen kuntien verkkosivujen käyttäjäkyselyyn. Tavoitteena on saada vuosittain noin tuhat vastaajaa kyselyyn.JAA
13.03.2017 10:43