Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus (VALMA)

Valmentavassa koulutuksessa saa valmiudet hakeutua ammatilliseen peruskoulutukseen. Koulutus on tarkoitettu opiskelijoille, jotka ovat päättäneet peruskoulun ja joiden tavoitteena on ammatillinen koulutus. 

Koulutus sopii myös aikuisille, jotka haluavat parantaa valmiuksiaan opiskella ammatilliseen perustutkintoon, esimerkiksi maahanmuuttajat tai alan vaihtoa suunnittelevat.

Koulutus sisältää ammatteihin ja koulutusaloihin perehtymistä, opiskelu- ja arjen taitojen vahvistamista sekä työelämään valmentautumista. 

Opiskelusuunnitelma tehdään kaikille opiskelijoille yksilöllisesti. Koulutuksen aikana voi suorittaa myös ammatillisia opintoja. Oppisopimuksen ennakkojakso voi olla osa valmentavaa koulutusta. Tarvittaessa voi korottaa peruskoulun arvosanoja.

Opintojen kesto on puolesta vuodesta vuoteen ja niiden laajuus on 30–60 osaamispistettä.

Elokuussa 2016 alkavaan koulutukseen haetaan 24.5. - 26.7.2016 opintopolku.fi-palvelussa, opintopolku.fi > Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus. Koulutuksesta saat kuusi lisäpistettä yhteishaussa haettaessa ammatilliseen koulutukseen. Koulutusta järjestää Stadin ammattiopisto.JAA
16.05.2016 11:56