Veneily

Helsingin merellinen sijainti tarjoaa hyvät mahdollisuudet veneilyyn. Venesatamista vastaa Helsingin liikuntavirasto ja lukuisat venekerhot ja -seurat. Vierassatamia on Katajanokalla, Suomenlinnassa, Pihlajasaaren käyntisatamassa ja Valkosaaressa.

Yhteystiedot
Venepaikkavaraukset avoinna arkisin klo 9-16
Puhelinaika puh. 09 310 87900 arkisin klo 9-14
Käyntiosoite Paavo Nurmen kuja 1 E
Sähköposti venepaikkavaraukset@hel.fi 
Facebook Helsingin venepaikat

 

Ajankohtaista

Venehuutokauppaa ei järjestä tänä vuonna.


Jätkäsaaren talvisäilytys alue
Jätkäsaaren veneiden talvisäilytysalue (sekä veneiden- ja telakointitarvikkeiden kesäsäilytysalue) poistuu  käytöstä 10.6.2017 asuntorakentamisesta johtuen. Kaikki alueella olevat rakenteet kuten muun muassa aidat, sähköt ja vedet tullaan purkamaan välittömästi talvisäilytyskauden päätyttyä.

Merisataman läntinen alue (Eiranranta 1)
Merisataman läntisellä talvisäilytysalueella (Eiranranta 1) veneensä telakoivat veneilijät voivat jatkossa siirtää telakointitarvikkeensa kesän ajaksi Rajasaaren telakointialueelle.

Veneiden talvisäilytyskausi alkoi syyskuun 15. päivä 2016.

Lokakuussa päättyy veden saanti Stadin venesatamissa ja talvisäilytysalueilla
Stadin 70 venesatamassa ja 13 talvisäilytysalueella suljetaan kesävedet lokakuussa. Venesatamissa kesävesien sulkeminen alkaa viikolla 41 ja talvisäilytysalueilla viikolla 42 alkaen. Sähkön käyttö venesatamissa päättyy 1.12. ja ne ovat pois käytöstä 15.3.2017 saakka.

Veneenomistajien tulee siirtää veneet talvisäilytykseen ennen venepaikan jäätymistä, viimeistään 31.12.2016. Huomioithan, että liikuntavirasto ei suorita veneiden nostoa talvisäilytysalueille. Talvitelakoinnissa on luvallista käyttää ainoastaan rekisteröityjä trailereita, kokoontaitettavia tai koottavia venepukkeja. Muistutamme, että varattavien talvisäilytyspaikkojen varaustapa muuttui tänä syksynä. Vapautuneet ruudut jaetaan liikuntaviraston venepaikkavarauksista.  JAA
20.04.2017 10:27