Ohjaamo Helsinki

Ohjaamo kokoaa nuorille kohdennetut monialaiset palvelut saman katon alle, yhteen palvelupisteeseen. Ohjaamo tarjoaa erityisesti ilman työ- ja opiskelupaikkaa oleville nuorille yksilöllistä tukea sekä kattavat ja helposti saavutettavat koulutuksen, työllistymisen ja kuntoutuksen palvelut.

Ohjaamo on matalan kynnyksen neuvontapiste, johon 15-29-vuotias nuori voi tulla ilman TE-toimiston lähetettä omasta päätöksestään, joko yksin tai kaverin kanssa. Nuori voidaan vinkata Ohjaamoon myös etsivän nuorisotyön tai vaikka terveydenhoitajan kautta.

Ohjaamossa nuoren tilanne kartoitetaan. Tämän jälkeen nuorelle tarjotaan nimenomaan sellaista ohjausta, jota hän tarvitsee. Ohjaus voi olla esimerkiksi opinto-ohjausta, TE-toimiston palveluja, terveydenhoitajan tapaamista tai jotain muuta.

Pääkaupunkiseudun kunnilla on omat Ohjaamonsa. Helsingin Ohjaamo palvelee Kampissa, osoitteessa Fredrikinkatu 48 katutaso ti-pe klo 10-17 ja ma klo 12-17. 

Ohjaamo palvelee myös puhelimitse, s-postilla ja netissä.

Vastuutahot

Ohjaamo on Työ- ja elinkeinoministeriön, opetus- ja kulttuuriministeriön sekä sosiaaliministeriön yhteishanke. Se on osa hallitusohjelmaan kirjattua Nuorisotakuun toteuttamista. Ohjaamo-toiminta saa Euroopan sosiaalirahaston (ESR) rahoitusta Keski-Suomen ELY-keskuksen kautta.

Pääkaupunkiseudun suuret kunnat suunnittelevat Ohjaamoitaan tiiviissä yhteistyössä. Helsingissä Ohjaamosta vastaa kaupunginkanslian elinkeino-osasto yhdessä nuorisoasiainkeskuksen, opetusviraston ja sosiaali- ja terveysviraston kanssa.

Ohjaamon suunnittelussa on mukana myös Toimiva kaupunki -hanke, joka järjestää asian tiimoilta mm. suunnittelutyöpajoja nuorille.

Ohjaamoja on suunniteltu eri puolille Suomea ja niiden valtakunnallisesta kehittämisestä vastaa Kohtaamo-hanke.JAA
16.03.2017 13:05