Kaupunkistrategia 2017–2020

Vaikuta Helsingin tulevaisuuden suuntaviivoihin 

Helsingin kaupunki valmistelee seuraavaksi neljäksi vuodeksi uutta kaupunkistrategiaansa, kaupungin tulevaisuuden suuntaviivoja. Kaupunkilaiset kutsutaan mukaan osallistumaan kehitystyöhön.

Kaupungin tulevan kehityksen mahdollisuuksista on luotu neljä eri Helsingin tulevaisuuden skenaariota, joiden avulla voidaan hahmottaa kaupunkiin vaikuttavia muutosvoimia. Vuorovaikutuksen tarkoituksena on koota kaupunkilaisten ja muiden osallistujien näkemyksiä tulevaisuuden Helsingistä. Vuorovaikutus on tarkoitettu kaikille Helsingissä asuville tai työskenteleville sekä muille kaupungin palveluita käyttäville.

Tulevaisuuden Helsingin rakentamiseen voi osallistua neljällä tavalla:

1) Kerro kantasi -palvelussa on kysely avoinna 13.4.–5.5.2017
Vaihtoehtoisten skenaarioiden kommentointi. Kevyt ja nopea kysely. Kerro Kantasi -kyselyyn

2) Osallistu Tulevaisuuden Helsinki -verkkoaivoriiheen, ilmoittautuminen 13.–23.4.2017
Skenaarioiden jalostaminen kahden viikon aikana. Verkkoaivoriihi kestää 24.4.–5.5. ja sen aikana osallistutaan aktiivisesti keskusteluun ja tehtäviin. Ilmoittautuminen on päättynyt.

3) Osallistu kyselyyn paperisella lomakkeella kirjastoissa. Kyselyssä on Kerro kantasi -palvelun kysymykset paperilla niille, jotka eivät halua osallistua netissä. Kysely toteutetaan kirjastoissa 24.4.–5.5.2017. Voit osallistua kirjastoissa Kirjasto 10, Käpylä, Maunula, Oulunkylä, Töölö, Kontula, Malmi, Kallio, Pohjois-Haaga, Herttoniemi, Itäkeskus ja Vuosaari. 

4) Asukasilta tiistaina 2.5.2017 klo 17.30 kaupungintalolla juhlasalissa, Pohjoisesplanadi 11–13. Tilaisuudessa kerrotaan kaupunkistrategiatyöstä. Paikalla on kansliapäällikkö Sami Sarvilinna sekä uusien toimialojen johtajia.

Helsingin uudelle kaupunginvaltuustolle valmistellaan tietopaketti kaupungin toimintaympäristöstä ja luonnos kaupunkistrategiasta strategiatyöskentelyä varten Myös vuorovaikutuksen tuloksista raportoidaan kaupunginvaltuustolle.

 


 

Tulevaisuusskenaariot

Avaa kuva suurempana tai klikkaa yhtä sen neljästä skenaarioista.

 

Strategiatyössä arvioidaan neljää eri skenaariota:


Luova

Suurenna klikkaamalla tai avaa uudessa ikkunassa »
 


Asukkaiden

Suurenna klikkaamalla tai avaa uudessa ikkunassa »
 


Fiksu

Suurenna klikkaamalla tai avaa uudessa ikkunassa »
 


Joustava

Suurenna klikkaamalla tai avaa uudessa ikkunassa »
 


 

Voit ottaa skenaarioihin kantaa kerrokantasi.hel.fi-sivuilla. Huom! Kysely on auki 13.4.-5.5.2017.


Palaa sivun alkuun »JAA
24.04.2017 08:54