Asumisoikeusasunnot

Asumisoikeusasuminen on vuokra-asumisen ja omistusasumisen välimuoto. Asumisoikeusasunnot ovat valtion tuella rakennettuja asuntoja, joiden asukkaaksi pääsee maksamalla asumisoikeusmaksun, mikä on 15 % asunnon alkuperäisestä hankintahinnasta. Sen lisäksi asumisesta maksetaan vuokraan verrattavaa käyttövastiketta.

Asumisoikeusasunto pysyy asukkaalla niin kauan kun hän haluaa. Asunnosta luovuttaessa luovutushinta on alkuperäinen asumisoikeusmaksu korotettuna rakennuskustannusindeksillä.

Asumisoikeusasuntoa voivat hakea kaikki 18 vuotta täyttäneet, jotka eivät omista paikkakunnalla asumistarpeen tyydyttävää omistusasuntoa eivätkä varoja sen hankkimiseen. Varallisuusrajaa ei ole 55 vuotta täyttäneillä. Helsingin seudun kunnat (Helsinki, Espoo, Vantaa, Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Kirkkonummi, Nurmijärvi, Mäntsälä, Sipoo, Tuusula ja Vihti) muodostavat yhteisen hakualueen. 

Tiedoksi!

Ennen markkina-alueen laajentumista haetut järjestysnumerot ovat voimassa edelleen. Numeroilla on etusija niissä kunnissa, josta ne on haettu. 1.1.2015 jälkeen haetut järjestysnumerot ovat voimassa yhteisellä hakualueella
 

Puhelinpalvelu asumisoikeusasunnon hakijalle
 

Kiinteistövirasto, asunto-osasto
Puh. 09 310 13032 (ma–pe klo 9–15) 
Suljettu to 26.5 ja ma 30.5.2016 koulutuksen vuoksi.26.05.2016 09:11