Päänavigaatio Alanavigaatio Sisältö
Pienennä tekstiä Suurenna tekstiä  | 
|  
 
Suomen opetus. Kuva: Rhinoceros Oy/Mari Hohtari
Hae sivuiltamme:

Sivukartta
Hae palveluja
Hae puhelinnumeroita
25.04.2014
Suomenkielinen työväenopisto >  Opiskelu >  Maahanmuuttajat > 
 Maahanmuuttajat
Kuuntele

In English       По-русски

Suomen kielen kursseja järjestetään alkeiskursseista pitkälle edenneiden opiskelijoiden kursseihin. Eri tasoisia kursseja on kymmeniä eri puolella Helsinkiä. Kurssit alkavat syyskuun tai tammikuun puolessa välissä. Useimmat kurssit alkavat syyskuun tai tammikuun alkupuolella. 

Kursseja on aamuisin, päivisin ja iltaisin. Tavallisesti kurssi kestää kolme kuukautta, ja kurssilaiset kokoontuvat kaksi kertaa viikossa (5 t/vk). Intensiivikursseilla kurssikertoja on yleensä neljä viikossa (12 t tai 14 t/vk).

Opetuskielenä on pääsääntöisesti suomi. Opettaja voi tarvittaessa käyttää jotakin muuta kieltä apukielenä. Jos opetuskieli on selkeästi jokin muu kuin suomi, se on mainittu kurssin nimessä tai kurssikuvauksessa.

Maahanmuuttajille suunniteltuja kursseja on myös seuraavissa aineissa: tietotekniikka, kotitalous, käsityöt, kuvataiteet, musiikki ja vieraat kielet. Lisäksi opistossa on englannin- ja venäjänkielisiä luentoja Suomen kulttuurista, yhteiskunnasta ja historiasta.

Kurssimaksut
Kurssin hinta riippuu sen kestosta. Tavallisesti kurssi kestää 70 tuntia, jolloin sen hinta on 43 €. Tarkemmat hinnat löytyvät kunkin kurssin kohdalta. 

Alennukset kurssimaksuista
Kurssimaksu puoleen (1/2) hintaan myönnetään niille, jotka kurssille ilmoittautuessaan
● ovat työttömiä
● ovat koulutustukea saavia työttömiä
● saavat vuorottelukorvausta
● ovat varus- tai siviilipalvelusmiehiä
● saavat äitiys-, isyys- ja vanhempainrahaa tai kotihoidon tukea.
Alennus myönnetään myös henkilöille,
● joilla on voimassa oleva toimeentulotukipäätös
● jotka kurssin alkamispäivänä ovat oikeutettuja täyteen kansaneläkkeeseen.

Alennus myönnetään toimistossa. Alennus ei koske moniste-, materiaali- yms. maksuja. Oikeus kurssimaksualennukseen tulee osoittaa toimistossa viikon kuluessa ilmoittautumisesta, ennen kurssimaksun maksamista. Oikeus alennukseen on osoitettava joka lukukausi.

Ota mukaasi työttömyyskassan tai Kelan viimeinen maksutosite, työvoimapoliittinen lausunto, päätös vuorottelukorvauksen myöntämisestä, viimeinen päätös toimeentulotuesta, todistus varus- tai siviilipalveluksesta, Kelan päätös äitiys-, isyys- tai vanhempainlomasta, kotihoidon tuesta tai täydestä kansaneläkkeestä.

Kurssitodistus
Saat halutessasi kurssitodistuksen toimistosta, jos olet ollut läsnä vähintään 2/3 opetuskerroista.

Opinto-ohjelma kevät 2014 (pdf-tiedosto)

Maahanmuuttajat


18.03.2014
 
   
Sivun ylläpito: Suomenkielinen työväenopisto | Palaute | | Alkuun |

Helsingin kaupunki - Suomenkielinen työväenopisto