Päänavigaatio Alanavigaatio Sisältö
Pienennä tekstiä Suurenna tekstiä  | 
|   På svenska   |   In English   |
 
Rakennusvirasto >  Viheralueet > Talvipuutarha > 
 Talvipuutarha
Kuuntele

Ajankohtaista: Pääsiäisen aukioloajat

Talvipuutarha on ollut yli 120 vuotta kaupunkilaisten virkistys- ja kohtauspaikka. Hienostunut eksoottisten kasvien keidas kutsuu viherretkelle kaikkina vuodenaikoina. Kasvien lisäksi kävijöitä ilahduttavat altaassa uiskentelevat karpit. Kesäisin ja vielä syksylläkin ohikulkija voi ihastella Talvipuutarhan edustan ruusutarhaa.

Talvipuutarhaan tutustuu matkailijoiden ja kuntalaisten lisäksi päiväkoti- ja eläkeläisryhmiä, koululuokkia, opiskelijoita, yhteisöjä ja yrityksiä. Opastuksista on sovittava etukäteen.

Talvipuutarhan takana on kaupunginpuutarha, jossa kasvatetaan muun muassa kesäkukkia kaupungin puistoihin. Kaupunginpuutarha on yleisöltä suljettu alue.

Talvipuutarhassa on kesän ajan toiminnassa kahvio, josta saa pikku purtavaa vierailun ajaksi.

Kukoistusta kolmessa huoneessa

Talvipuutarhassa on yli 200 erilaista kasvia. Palmuhuoneessa viihtyvät palmujen lisäksi huonekuuset ja puutarhan vanhimmat kasvit, yli satavuotiaat kameliapuut. Länsisiivessä on muun muassa kääpiöpalmuja, käpypalmu ja uljas kuningasmagnolia sekä vanhan ajan huonekasveja. Kaktushuone on puolestaan kaktusten ja mehikasvien valtakuntaa.

Joulun kukkijoita ovat joulutähdet, atsaleat, tulppaanit, amaryllikset, hyasintit ja kielot. Pääsiäisenä kukoistavat pääsiäisliljat ja tulppaanit.

Tutustu päivitettyyn esitteeseen (pdf, 900 kt)

Haluatko opastuksen Talvipuutarhaan?

18 Helsingin auktorisoitua matkailuopasta on saanut Helsingin kaupungin asiantuntijoiden perehdytyksen Talvipuutarhaan. Ole suoraan yhteydessä oppaaseen ja sovi opastuksesta ja oppaan palkkiosta.

Puutarhaneuvontaa Gardeniasta

Gardenia tarjoaa kotipuutarhaneuvontaa helsinkiläisille puhelimitse numerosta 045 634 5825 loka-huhtikuu ke klo 12-15, touko-
syyskuu ma-to klo 12-15. Kysymyksiä voi laittaa sähköpostilla osoitteeseen puutarhaneuvonta(at)gardenia-helsinki.fi. Yhteydenotot mieluummin puhelimitse!

Omien eväiden syöminen sallittua

Talvipuutarhan kahvila palvelee epäsäännöllisinä aikoina, joten kannattaa varata omat eväät mukaan.

 


11.04.2014
 Lisätietoja

Osoite
Hammarskjöldintie 1

Avoinna
Ma suljettu
Ti klo 9.00–15.00
Ke–pe klo 12.00–15.00
La–su klo 12.00–16.00

Ruusutarha kesäaikaan joka päivä klo 7-21

Vapaa pääsy


 

Talvipuutarhan esite >>
 
   
Sivun ylläpito: Rakennusvirasto | Palaute sivusta | | Alkuun |

Helsingin kaupunki - Rakennusvirasto