Päänavigaatio Alanavigaatio Sisältö
Pienennä tekstiä Suurenna tekstiä  | 
|   På svenska   |   In English   |
 
Rakennusvirasto >  Viheralueet > Puistot >  Puistot alueittain > 
 Haltialan maatila
Kuuntele

Haltialan tila on kuin pala suomalaista maalaismaisemaa. Tilaan kuuluu useita entisen kartanon rakennuksia ja navetta, jossa on kotieläimiä. Tilaa ympäröivät laajat viljelysalueet - maisemapellot, joita viljelemällä hoidetaan arvokasta kulttuurimaisemaa.

Haltialan tila tarjoaa kävijöille kiinnostavan vierailukohteen, hyvän esimerkin toimivasta maatilasta sekä mahdollisuuden tutustua kotieläimiin.

KOTIELÄIMIÄ KATSOMAAN

Haltialan tilan lampola on suljettu karitsoinnin ajaksi 3.3. – 13.4.2014
Haltialassa on avoimet ovet 18. – 20.4.2014

Haltialan tilalla on monia kotieläimiä, kuten lehmiä, lampaita, sikoja ja kanoja. Ne ovat kesästä syksyyn ulkona, jolloin niitä pääsee piha-alueella katsomaan aamusta iltaan. Muun osan vuotta eläimet ovat sisätiloissa. Silloin niitä pääsee katsomaan yleensä arkisin klo 18–20 ja viikonloppuisin klo 11–18.

Ryhmät esim. päiväkodeista ja kouluista voivat vierailla kotieläintilalla arkisin klo 9.00–15.30. Vierailusta on sovittava etukäteen tilanhoitaja Jari Kuusisen kanssa, puh. 0500 607 444.


 

KUKKIEN JA HERNEIDEN POIMINTAA

Perinteisten viljakasvien lisäksi joillekin pelloille kylvetään hernettä ja kukkia, joita kaupunkilaiset pääsevät maksutta poimimaan heinä–elokuussa. Tarkka ajankohta vaihtelee herneiden kypsymisen ja kukkien kukinnan mukaan. Pelloilla komeilee muun muassa auringonkukkaa, ruiskaunokkia ja pellavaa. Tilalla on opastauluja, joissa kerrotaan, mistä kukkia ja herneitä saa kerätä. Poimia saa vain rajoitetun määrän, jotta iloa riittäisi mahdollisimman monelle.

PERINNEJOULUJA

Aina joulun alla Haltialassa vietetään koko perheen joulutapahtumaa.

Osoite:
Kuninkaantammentie/Laamannintie, ks. kartta
Helsingin seudun puhelinluettelo, Eniro, karttasivu 80 (86/DK), Fonecta karttasivu 41 (C/1).

Kulkuyhteydet:
Bussilinja 67:n päätepysäkiltä Torpparinmäestä on tilalle reilu kilometrin kävelymatka, ks. Reittiopas. Tilan piha-alueella on pieni paikoitusalue omalla autolla tulijoita varten.

Muut palvelut:
Alueella palvelee kahvila-ravintola Wanha Pehtoori. Alueella on myös vapaasti klo 7-23 käytettävä grilli, johon on kuitenkin tuotava itse puut tai hiilet.

Lisätietoja:
Tilanhoitaja Jari Kuusinen, puh. 0500 607 444


24.02.2014
 
   
Sivun ylläpito: Rakennusvirasto | Palaute sivusta | | Alkuun |

Helsingin kaupunki - Rakennusvirasto