Päänavigaatio Alanavigaatio Sisältö
Pienennä tekstiä Suurenna tekstiä  | 
|   På svenska   |   In English   |
 
Rakennusvirasto >  Pysäköinti > 
 Vähäpäästöisten henkilöautojen pysäköintimaksujen alennus
Kuuntele

Vähäpäästöisten henkilöautojen pysäköintimaksujen alennus

Helsingin kaupunki myöntää vähäpäästöisille henkilöautoille 50 prosentin alennuksen pysäköintimaksuista. Etu astuu voimaan huhtikuusta 2011 alkaen, ja sitä voi hakea rakennusviraston asiakaspalvelusta.  

Pysäköintialennuksen saa, jos auto täyttää Helsingin kaupungin asettamat päästökriteerit. Kuntarajoitusta ei ole, joten edun saavat muutkin kuin helsinkiläiset.

Saadakseen alennuksen autoilijan pitää maksaa pysäköintinsä matkapuhelimella tai ajoneuvokohtaisella Comet-laitteella. Kadun varsilla olevista lippuautomaateista ja pysäköintimittareista ei ole mahdollista ostaa pysäköintilippuja puoleen hintaan, teknisistä ja valvonnallisista syistä.

Alennus koskee Helsingin yleisten liikennealueiden maksullisia pysäköintipaikkoja, joita ovat kaikille maksulliset lippuautomaatti- ja mittaripaikat sekä maksulliset asukaspysäköintipaikat. Etuuden saa myös asukas- ja yrityspysäköintitunnukseen.

Alennus myös sähkökäyttöisille mopoautoille

Pysäköintialennuksen saa myös täyssähkökäyttöisille mopoautoille. Niihin kuuluvat täyssähkökäyttöiset, tieliikennekäyttöön rekisteröidyt L5e-luokan ajoneuvot (kolmipyörä), L6e -luokan ajoneuvot (kevyt nelipyörä) ja L7e-luokan ajoneuvot (nelipyörä).

Hae etuutta rakennusviraston asiakaspalvelusta

Etua haetaan käymällä rakennusviraston asiakaspalvelussa. Jos on epävarma autonsa vähäpäästöisyydestä, kannattaa siitä kysyä etukäteen asiakaspalvelusta.

Mikäli päästökriteerit täyttyvät, saa ajoneuvon omistaja vihreän P-tarran, jonka hän kiinnittää autonsa tuulilasiin. Tarra on voimassa aina määräajan. Vuoden 2013 tarrat käyvät, kunnes postitamme uudet vuoden 2014 alkupuolella.

Päästökriteereitä tarkistetaan säännöllisesti

Kaupungin asettamien kriteerien mukaan bensiini- ja dieselautojen (hybridit mukaan lukien) hiilidioksidipäästöjen on oltava alle 100 grammaa kilometriä kohden ja kaasu- ja etanoliautojen hiilidioksidipäästöjen alle 150 grammaa kilometriä kohden. Lisäksi säänneltyjen päästöjen taso autoissa pitää olla Euro 5-tasoa. Vain täyssähköautot on luokilteltu suoraan vähäpäästöisiksi.

Kriteerejä tarkistetaan kahden vuoden välein, sillä markkinoille tulee lisää ympäristöystävällisiä ajoneuvoja.

Helsinki kannustaa kaupunkilaisia vähäpäästöisten autojen hankintaan. Ekoautoilulla vähennetään kasvihuonekaasupäästöjä, terveydelle haitallisia päästöjä ja liikennemelua.


16.12.2013
 
   
Sivun ylläpito: Rakennusvirasto | Palaute sivusta | | Alkuun |

Helsingin kaupunki - Rakennusvirasto