Päänavigaatio Alanavigaatio Sisältö
Pienennä tekstiä Suurenna tekstiä  | 
|   På svenska   |   In English   |
 
Rakennusvirasto >  Ajankohtaista > 
 Jäljettömän kivaa vappua ja puhdasta rakkautta Helsingille
Kuuntele

Jäljettömän kivaa vappua ja puhdasta rakkautta Helsingille

toivoo Helsingin kaupunki.

Helsingin vapun roska-astioiden vetoisuus on tänä vuonna jälleen suuri. Kiinteiden puistoroskisten lisäksi kaupunkiin levitetään 75 kappaletta 3,5 kuution tapahtumaroskiksia, avolavoja, 240 litran astioita, pullonkeräyslavoja ja peltitynnyreitä kytevälle grillijätteelle. Näiden kaikkien yhteenlaskettu vetoisuus on huikeat 574 kuutiota eli 574 000 litraa. Juhlijoilta tarvitaan vain Helsinkiä rakastavaa asennetta, joka tarkoittaa sitä, että roskat päätyvät niille varattuihin astioihin.

Vessojakin piisaa ja kuohuviinipullot vaihtuvat leffalippuihin

Käymälöitä on varattu 184, pisuaareja 24 ja lisäksi Kaivopuistoon tulee erillinen konttipisuaari. Vessat tyhjennetään vapun päivän aamuna. Extraväkeä puhtaanapitoa hoitamaan on värvätty 40 henkilöä eri yhdistyksistä ja 20 stadin omista joukoista. Rakennusvirastosta muistutetaan, että omien vessojen vuokraaminen ja niiden sijoittaminen kaupungin maalle on luvanvaraista toimintaa, eikä sellaisille lupia myönnetä.

Skumppapulloilla leffalippuja

Kuohuviinipulloja kerätään jo kahdeksannen kerran yhteistyössä Helsingin Sanomien kanssa. Kaivopuistossa on viime vuoden tapaan kaksi pullonkeruupistettä, yksi Ison Puistotien keskivaiheilla ja toinen Kaivopuiston leikkikentällä. Kun palauttaa pisteeseen 20 kuohuviinipulloa, saa leffalipun.

Kevyemmät pullot ja tölkit päätyvät onneksi pullonkerääjien kasseihin. Suosittu tempaus on erityisesti poikien mieleen. Ahkerimmat ansaitsevat itselleen koko vuoden leffaliput. Lippuja on jaossa 1200. Tempaus on suurena apuna vapun jälkien siivouksessa.  

Brankkareitakin tarvitaan

Helsingin pelastuslaitos on varustautunut Kaivopuiston vapun päivään kuuden vapaapalokuntayksikön voimin. Kertakäyttögrillien hiilet ja muu kytevä jäte on laitettava niille varattuihin peltitynnyreihin, ei roskakontteihin. Tulipalo suuren ihmismassan keskellä on erittäin vaarallinen ja palavasta jätteestä voi syntyä myrkyllisiä kaasuja.

Rakennusvirasto toivoo, että kaikki vapun viettäjät juhlistaisivat kevättä ajatellen yhteistä viihtyisyyttä ja säästäisivät yhteisiä veroeuroja laittamalla roskat niille varattuihin astioihin. Siisteyteen kehotetaan myös erilaisilla banderolleilla, joita on levitetty puistoon. Kaikelle jätteelle pitäisi tänä vappuna olla tarpeeksi astioita.

Katso myös: www.hkr.hel.fi/Ajankohtaista > Roskan uskomaton elämä

Lisätietoja:
puistovastaava Pekka Engblom, rakennusvirasto, puh. 050 559 2159
piiripuutarhuri Sampo Sainio, Stara, puh. 050 555 2690


27.04.2012
 
   
Sivun ylläpito: Rakennusvirasto | Palaute sivusta | | Alkuun |

Helsingin kaupunki - Rakennusvirasto