Päänavigaatio Alanavigaatio Sisältö
Pienennä tekstiä Suurenna tekstiä  | 
|   På svenska   |   In English   |
 
Rakennusvirasto >  Ajankohtaista > 
 Herttoniemen ala-aste kuntoon
Kuuntele

Herttoniemen ala-aste kuntoon

1950-luvun kouluarkkitehtuurin helmeä, Herttoniemen ala-astetta, kunnostetaan.
Perusparannustyöt valmistuvat toukokuussa 2012.

Herttoniemen ala-asteen komea koulurakennus laitetaan arvolleen kuuluvaan kuntoon. Koululaiset ja talon henkilökunta saavat viihtyisät ja terveelliset tilat.

Kouluun rakennetaan koneellinen ilmanvaihtojärjestelmä, mikä parantaa tilojen sisäilmaa. Rakennuksen katto ja sisätilojen pintoja uusitaan.

Kouluun rakennetaan mm. uusi laajempi keittiö. Vesi- ja viemäriverkosto korjataan, myös sähkötekniset järjestelmät ovat vanhentuneet. Koulun tiilinen julkisivu kunnostetaan, ja piha-alueetkin laitetaan viihtyisään kuntoon. Esteettömyys paranee talossa uuden hissin myötä.

Herttoniemen ala-aste on valmistunut vuonna 1952. Koulu on yksi Helsingin 1950-luvun kouluarkkitehtuurin merkkikohteita sekä rakennustaiteellisesti että kulttuurihistoriallisesti. Rakennuksen suunnittelija on tunnettu arkkitehti Jorma Järvi.
Toiminnallisia muutoksia koulurakennuksessa on tehty vähän. Sisätilat ovat säilyneet hyvin, kuten mm. vanha auditorio kiinteine puupenkkeineen lähes alkuperäisessä asussaan.

Perusparannettavan koulurakennuksen bruttoala on 5 260 neliötä ja tontin pinta-ala on 12 936 neliötä. Parannettavaa piha-aluetta on yhteensä 4 800 neliötä. Töiden arvonlisäverollinen enimmäishinta on 12,9 milj. euroa (alv 22%).

Herttoniemen ala-asteen saneeraustyöt alkoivat kesäkuussa 2010, ja hanke valmistuu toukokuussa 2012. Hankkeen pääsuunnittelijana on toiminut FCG Arkkitehtitoimisto Oy. 
Rakennuttamistehtävistä vastaa Helsingin kaupungin rakennusviraston HKR-Rakennuttaja. Hankkeen on tilannut Helsingin kaupungin kiinteistöviraston tilakeskus.

 

Kuva Herttoniemen ala-asteen koulusta

 


08.06.2012
 
   
Sivun ylläpito: Rakennusvirasto | Palaute sivusta | | Alkuun |

Helsingin kaupunki - Rakennusvirasto