Päänavigaatio Alanavigaatio Sisältö
Pienennä tekstiä Suurenna tekstiä  | 
|   På svenska   |   In English   |  
 
kuva: Pertti Nisonen
Hae sivuiltamme:

Sivukartta
Hae palveluja
Hae puhelinnumeroita
23.04.2014
Opetusvirasto >  Perusopetus >  Maahanmuuttajien opetus > 
 Maahanmuuttajien opetus
Kuuntele

Monikulttuurisuus on helsinkiläisten koulujen arkipäivää. Koulu tukee maahanmuuttajataustaisia lapsia kotoutumisessa suomalaiseen kouluun ja yhteiskuntaan.

Suomessa vakinaisesti asuvat maahanmuuttajataustaiset lapset ovat oppivelvollisia.

Helsingin peruskouluissa opiskelee noin 4 000 maahanmuuttajataustaista oppilasta. Suurimmat kieliryhmät ovat venäjä, somali, viro, arabia ja vietnam. Opetettavia maahanmuuttajien äidinkieliä on 40.

Valmistava opetus

Valmistavaa opetusta tarjotaan lapsille ja nuorille, jotka eivät osaa riittävästi suomen kieltä voidakseen opiskella suomenkielisessä opetusryhmässä. Valmistavan opetuksen ryhmissä opiskellaan suomen kieltä sekä koulussa opetettavia oppiaineita oppilaan taitotasojen mukaisesti.

Valmistavaa opetusta annetaan enintään vuoden ajan. Oppilaat opiskelevat mahdollisimman varhaisessa vaiheessa suomenkielisissä opetusryhmissä niitä aineita, joissa he pärjäävät alkeiskielitaidolla. Kun oppilaan kielitaito on riittävä, hän voi siirtyä perusopetukseen ikäänsä ja taitojaan vastaavalle luokalle.

Valmistavaan opetukseen haetaan lomakkeella, jonka voi tulostaa nettisivuilta, pyytää lähikoulusta tai tilata opetusviraston neuvonnasta.

Suomi toisena kielenä -opetus ja oman äidinkielen opetus

Uskonnot

Uskonnon opetuksen tavoitteena on uskonnollinen ja katsomuksellinen yleissivistys. Oppilas osallistuu joko enemmistön mukaiseen uskonnonopetukseen, ortodoksiseen uskonnon opetukseen tai elämänkatsomustiedon opetukseen. Muihin uskonnollisiin yhdyskuntiin kuuluvat oppilaat voivat osallistua oman uskonnon opetukseen huoltajien pyynnöstä.


26.02.2014
Esitteet ja oppaat

 
   
Sivun ylläpito: Opetusvirasto | Palaute | | Alkuun |

Helsingin kaupunki - Opetusvirasto