Päänavigaatio Alanavigaatio Sisältö
Pienennä tekstiä Suurenna tekstiä  | 
|   På svenska   |   In English   |  
 
kuva: Pertti Nisonen
Hae sivuiltamme:

Sivukartta
Hae palveluja
Hae puhelinnumeroita
28.05.2015
 Opetustoimi
Opetusvirasto >  Opetustoimen esittely >  Työpaikat > 
 Työpaikat
Kuuntele

Helsingin opetusvirastossa on noin 6 300 työntekijää, joista opettajia on noin 4 900. Opetusvirasto tarjoaa monipuolisia työtehtäviä ja kehittymismahdollisuuksia niin opetustyössä, opetustoimen tuki- ja huoltopalveluissa kuin hallinnollisessa työssäkin.

Henkilöstön rekrytointi

Kaikista opetusviraston avoimista työpaikoista tiedotetaan kaupungin sähköisessä rekrytointijärjestelmässä osoitteessa www.helsinkirekry.fi. Avoimia virkoja ja tehtäviä haetaan ensisijaisesti sähköisesti järjestelmässä täytettävällä hakulomakkeella.

Opettajarekrytointi suomenkielisiin peruskouluihin ja lukioihin

Eniten avoimia opettajan virkoja on peruskouluissa. Erityisesti uusia opettajia haetaan erityisopetuksen tehtäviin. Vakinaisesti (toistaiseksi) täytettävät virat ja tuntiopettajan tehtävät täytetään keskitetysti kerran vuodessa. Hakuaika on tammi-helmikuussa ja virantoimitus alkaa 1.8. 

Määräaikaisista opettajatehtävistä tiedotetaan ympäri vuoden sähköisessä rekrytointijärjestelmässä. Seuraavan lukuvuoden määräaikaiset opettajatehtävät ovat haussa pääosin touko- ja kesäkuun aikana. 

Opetusvirastossa ei ole keskitettyä ”opettajavälitystä” suomenkielisiin kouluihin vaan koulut ottavat määräaikaisen opetushenkilöstön itse. 

Seure henkilöstöpalvelut (www.seure.fi ja puh. 09 310 8810) välittää opettajia lyhytaikaisiin sijaisuuksiin. Opettajasijaisuuksista suurin osa on perusopetuksen luokanopettajan tehtäviin.

Opettajarekrytointi ruotsinkielisiin peruskouluihin ja lukioihin

Vakinaisesti (toistaiseksi) täytettävät virat ja tuntiopettajan tehtävät täytetään keskitetysti kerran vuodessa. Hakuaika on helmikuussa ja virantoimitus alkaa 1.8. Määräaikaisista opettajatehtävistä tiedotetaan ympäri vuoden sähköisessä rekrytointijärjestelmässä. Lyhytaikaisista opettajasijaisuuksista ruotsinkielisissä peruskouluissa ja lukioissa voi myös tiedustella henkilöstösuunnittelija Tanja Melliniltä puh. 09 310 86222 tanja.mellin(at)hel.fi.

Opettajarekrytointi kaupungin ammatilliseen oppilaitokseen

Kysymyksiin Stadin ammattiopiston opettajien rekrytoinnista vastaavat toimialarehtorit. Toimialarehtoreiden yhteystiedot

Lisätietoa rekrytoinnista

Vastaava henkilöstösuunnittelija 
Kirsti Tanttu
puh. 09 310 86281 
kirsti.tanttu(at)hel.fi 

Henkilöstösuunnittelija 
Virve Kemppi
puh. 09 310 86293 
virve.kemppi(at)hel.fi 


26.06.2014
 Videoita

Opettajamme kertovat työstään

Erityisopettaja Ulriikka Nyman

Erityisluokanopettaja Saara Lehtinen

Luokanopettaja Varpu Halonen

Luokanopettaja Jenni Lindberg

Luokanopettaja Ari Huotari

Suomi toisena 
kielenä -opettaja Irina Haahtela

 

Koulunkäyntiavustajamme kertoo työstään

Koulunkäyntiavustaja Antti Katajamäki

 

Kooste haastatteluista

Kooste: tietoteknologian käyttö opetuksessa

 
   
Sivun ylläpito: Opetusvirasto | Palaute | | Alkuun |

Helsingin kaupunki - Opetusvirasto