Päänavigaatio Alanavigaatio Sisältö
Pienennä tekstiä Suurenna tekstiä  | 
|   På svenska   |   In English   |  
 
 Suuntaa kohti unelmatyöpaikkaasi
Kuuntele

Suuntaa kohti unelmatyöpaikkaasi 

Ensimmäinen työpaikkasi voi olla polku kohti unelmatyöpaikkaasi. Pienikin työkokemus, kesätyö, työkokeilu tai harjoittelujakso on eduksi tulevissa työnhauissa.

Vinkkejä kesätyönhakuun 

Pitäisikö sinun hakea kesätöitä, mutta et tiedä, mitä tehdä? Ei hätää. Kesätyöopas 2014 antaa sinulle top 10 -vinkit, jotka on hyvä muistaa kun haluat löytää kesätyön. Lisäksi saat vinkkejä muun muassa työhakemuksen ja CV:n kirjoittamiseen ja työhaastatteluun. Oppaassa kerrotaan myös kesätöiden pelisäännöistä, sinun oikeuksista ja velvollisuuksista. Mukana on myös hyödyllisiä linkkejä. 

Kesätyöopas 2014

Työkokeiluun nuorisoasiankeskukseen

Nuorisoasiainkeskus, kuten muut Helsingin kaupungin virastot, tarjoaa helsinkiläisille työttömille 17–25-vuotiaille nuorille mahdollisuuksia työkokeiluun. 
Työpaikka antaa työkokemuksen ja ohjaa työpaikalla, hyvin suoritetun työkokeilun jälkeen kaupungilla on myös rajattu mahdollisuus työllistymiseen palkkatuella.
Tarkoituksena on auttaa ja tukea nuoria työelämään, työllistymis- ja koulutusvaihtoehtojen etsimisessä sekä tarpeen mukaan muilla elämän osa-alueilla.

Työllistämiskokonaisuus


Ansio-kurssilta vinkkejä kesätyön hakuun

Helsingin kaupungin Nuorisoasiainkeskus ja HOK-Elanto järjestävät 14–17-vuotiaille nuorille Ansio-kursseja, joiden tarkoituksena on parantaa nuorten mahdollisuuksia saada kesätöitä ja samalla tutustua työelämään harjoittelujaksolla. Kursseja on useita vuodessa.

Ansio-kurssilta saa käytännön apua työn hakemiseen ja sieltä saatava todistus toimii jatkossakin erinomaisena työnhakupaperina. Kurssi sisältää niin työelämän teoriaa kuin käytännön työtä joko HOK-Elannon tai nuorisoasiainkeskuksen toimipaikoissa.
Ansio-kurssit


HattuAkatemiasta mediatuotannon taitoja

HattuAkatemia on HOK-Elannon ja nuorisoasiainkeskuksen uusi, sosiaalisen median projekti, jossa pääset oppimaan mediatuotannon taitoja niin teoriassa kuin käytännössä. Akatemiassa voit suorittaa viisi eri modulia: valokuvaus, radiohaastattelu, videohaastattelu, jutun kirjoittaminen ja monikamerakuvaus. HattuAkatemia tarjoaa sinulle loistavan mahdollisuuden päästä jyvälle mediatuotannosta, lisäarvoa ansioluetteloosi ja mahtavia kokemuksia ammattilaisten opastuksella.

Lue lisää HattuAkatemiasta

Katso HattuAkatemian videotuotantoja

Työpaikkojen haku

Pääkaupunki tarjoaa töitä nuorille osaajille! Helsingin kaupungin rekrysivuilta löytyy tietoa Helsingin kaupungin työpaikoista, urakuvauksia henkilöiltä jotka työskentelevät kaupungilla sekä kaupungin avoimet työpaikat.
www.helsinkirekry.fi

Työ- ja elinkeinopalvelujen eli TE-palvelujen sivustolta löydät avoimia työpaikkoja. Sivustolla voit myös tehdä työnhakuun oman CV:n, suunnitella omaa tulevaisuuttasi työelämässä ja ilmoittautua työnhakijaksi.
www.mol.fi


Tulevaisuustiskistä neuvoa peruskoulun päättäneille

Palvelu on tarkoitettu peruskoulunsa päättäneille 15–17-vuotiaille nuorille, jotka eivät ole saaneet koulutuspaikkaa tai työpaikkaa itselleen. Tulevaisuustiskiltä saa henkilökohtaista ohjausta ja neuvontaa koulutuspaikan etsinnässä.
Tulevaisuustiski

 


12.03.2014
Sukella Sauma-sivustoon!

Sauma-sivusto on oikea paikka, kun mietit mille alalle opiskella, etsit kesätöitä jne.

Sauma-sivusto


Mikä ammatti on sopivin?

Ammattinetti on verkkopalvelu, joka on tarkoitettu ammattien ja alojen vertailuun.
www.ammattinetti.fi


Takuuvarma harjoittelupaikka

Nuorisotakuu takaa alle 25-vuotiaille sekä alle 30-vuotiaille vastavalmistuneille koulutus-, harjoittelu-, työpaja- tai työpaikan kolmen kuukauden sisällä työttömäksi ilmoittautumisesta.
Nuorisotakuu

 
   
| Tietoa sivustosta | | Sivun ylläpito: Nuorisoasiainkeskus | Palaute | HOK-elanto logo | Alkuun |

Helsingin kaupunki - Nuorisoasiainkeskus