Päänavigaatio Alanavigaatio Sisältö
Pienennä tekstiä Suurenna tekstiä  | 
|   På svenska   |   In English   |  
 
 Neuvontaa ja tukea nuorille
Kuuntele

Nuorisotiedotuskeskus Kompassi

Kompassin sivuilta saat tietoa, jos etsit asuntoa tai kesätyötä, tai kaipaat tukea ammatinvalintaan. Sivustolta löydät tietoa myös terveydestä, ihmissuhteista tai harrastuksista. Jos raha-asiasi ovat menneet solmuun tai sydämesi kaipaa maailmalle, klikkaa itsesi Kompassin sivustolle!
 

Pulmakulma vastaa kysymyksiin netissä

Pulmakulma on palsta kysymyksillesi ja pulmillesi, siellä voit kysyä mitä tahansa nimettömästi. Kysymyksiin vastataan viikon sisällä. Voit myös lukea aikaisempia kysymyksiä ja vastauksia, sekä vastata toisten jättämiin kysymyksiin ja antaa vinkkejä omista kokemuksista.

Pulmakulmasta löytyy myös chat-palvelu, jossa nuoret voivat keskustella kahden kesken nimettömänä, terveydenhoitajan, sosiaalityöntekjän ja psykologin kanssa. Chat-palvelu on avoinna tiistaisin ja torstaisin klo 17–20.
 

Seksuaalineuvonta Pop Tyttöjen talossa

Tyttöjen talossa toimii Seksuaalineuvonta Pop, joka päivystää ilman ajanvarausta maanantaisin klo 14 - 20 ja torstaisin klo 16 - 18. Palvelu on luottamuksellista.


Pojille on oma talo Vallilassa 

Poikien Taloon voit tulla keskustelemaan mistä tahansa mietityttävästä asiasta. Jos kaipaat kuuntelevaa korvaa esim. itsenäistymiseen, seurusteluun, perhesuhteisiin, isyyteen, kiusaamiseen tai päihteiden käyttöön liittyvissä asioissa, tule käymään Poikien Talossa tai varaa aika kahdenkeskiseen keskusteluun. 
 

Luotsi tarjoaa yksilöllistä tukea

Luotsit tarjoavat nuorille pitempikestoista yksilöllistä tukea. Toiminta on suunnattu erityisiä tukitoimia tarvitseville 12–15-vuotiaille nuorille ja heidän perheilleen.

Mukaan tulevalle nuorelle suunnitellaan yksilöllinen tukiohjelma, jossa sovitaan tavoitteista ja huomioidaan nuoren elämä sekä kotona, koulussa että vapaa-ajalla.
 

Opiskelumotivaatiota Jopo-toiminnasta

Jopo-luokka on kaksivuotinen, työelämäpainotteinen ja toiminnallinen tapa suorittaa peruskoulun kahdeksas ja yhdeksäs vuosiluokka. Jopo-toiminta on tarkoitettu nuorille, joilta uhkaa jäädä päättötodistus saamatta. Tavoitteena on nuoren opiskelumotivaation vahvistuminen ja koulutusjärjestelmästä syrjäytymisen ehkäisy.


07.03.2014
 Lisätietoja

Työllistämiskokonaisuus kertoo Nuorisoasiainkeskuksen tarjoamista työharjoittelumahodllisuuksista 17-25-vuotiaille työttömille helsinkiläisille.

Skarppi-vertaisvalistusohjelma: Nuorilta nuorille

Asemanseutu tekee monikulttuurista nuorisotyötä Helsingin ydinkeskustassa.
 

Klaari Helsinki suunnittelee ja koordinoi nuorten ehkäisevää päihdetyötä Helsingissä.

 

Katso myös terveyskeskuksen sivustolta

Koulu- ja opiskeluterveydenhuolto

 

Nuorten mielenterveystalo -sivustolta löydät luotettavaa tietoa nuoruusiän tyypillisimmistä mielenterveyden häiriöistä.

 

 

 

 

 
   
| Tietoa sivustosta | | Sivun ylläpito: Nuorisoasiainkeskus | Palaute | HOK-elanto logo | Alkuun |

Helsingin kaupunki - Nuorisoasiainkeskus