Päänavigaatio Alanavigaatio Sisältö
Pienennä tekstiä Suurenna tekstiä  | 
|   På svenska   |   In English   |  
 
Kiinteistövirasto
Hae sivuiltamme:

Sivukartta
Hae palveluja
Hae puhelinnumeroita
19.09.2014
 Rakennusvirasto - kello
Kiinteistövirasto > Uutiset >
 Kannelmäen peruskoulun korjaus valmistui
Kuuntele

Kannelmäen peruskoulu. Kuva: Seppo K. Niiranen / tilakeskus

Kannelmäen peruskoulu. Kuva: Seppo K. Niiranen / kiinteistöviraston tilakeskus

Kannelmäen peruskoulussa on tehty laaja talotekninen ja toiminnallinen peruskorjaus. Remontti alkoi maaliskuussa 2011 ja valmistui kesäkuussa 2012. Peruskorjattu koulurakennus osoitteessa Kanneltie 1 otettiin käyttöön syyslukukauden alussa.

Korjaushanke oli tarpeellinen, sillä vuonna 1961 valmistuneen rakennuksen ilmanvaihdossa oli puutteita ja muutkin talotekniset järjestelmät olivat käyttöikänsä päässä. Rakennuksen taloteknisiin parannuksiin sisältyvät uusi koneellinen tulo- ja poistoilmanvaihtojärjestelmä, vesi- ja viemärijohtojen uusiminen sekä vesikattojen ja julkisivun tiilimuurauksen vaurioiden korjaaminen. Hankkeen yhteydessä parannettiin myös rakennuksen paloturvallisuutta. Rakennukseen lisättiin hissi, ja se varustettiin liikuntaesteettömäksi. Energiatehokkuutta parannettiin muun muassa uusimalla ikkunat kolmilasisiksi ja valaistus energiaa säästäväksi. Energiatehokkuus otettiin huomioon kaikkien taloteknisten järjestelmien suunnittelussa.

Opetustiloihin tehtiin nykyisten pedagogisten tavoitteiden mukaisia toiminnallisia parannuksia. Opetustiloihin rakennettiin luokkia yhdistäviä ovia, jotka mahdollistavat yhteistoiminnan opetuksessa, ja luokkien ja käytävän välille avattiin sisäikkunoita muun muassa valvottavuuden parantamiseksi. Kouluun myös rakennettiin uudet tilat erityisopetukselle ja iltapäivätoiminnalle.

Peruskorjauksen kustannukset olivat noin 6 miljoonaa euroa. Hankkeen tilaajana toimi Helsingin kaupungin kiinteistöviraston tilakeskus ja rakennuttajana HKR-Rakennuttaja. Pääsuunnittelija oli Linja Arkkitehdit Oy. Työn toteutti Lapin Teollisuusrakennus Oy.

Lisätietoja:

Helsingin kaupungin kiinteistövirasto, tilakeskus
hankepäällikkö Irmeli Grundström
puh. (09) 310 42319
etunimi.sukunimi@hel.fi

16.08.2012

 
 
   
Sivun ylläpito: Kiinteistövirasto | Palaute | | Alkuun |

Helsingin kaupunki - Kiintestövirasto