Päänavigaatio Alanavigaatio Sisältö
Pienennä tekstiä Suurenna tekstiä  | 
|   På svenska   |   In English   |  
 
Hae sivuiltamme:

Sivukartta
Hae palveluja
Hae puhelinnumeroita
31.05.2016
Helsinkirekry >  Kesätyöt >  Kesätyökokemuksia > 
 Kesätyökokemuksia
Kuuntele

Jääkiekkoilijan siisti kesä

Kesä 2011

Ulkotyö sopii Ilari Metsolalle. Fyysisen työn stadin siistijänä voi ottaa myös osana tulevaan jääkiekkokauteen valmistautumista.

Keltatakkisten nuorten ryhmä etenee raiteiden välissä ja tökkii piikeillä raitiovaunukiskoja reunustavia betonikennoja. "Me ilmastoidaan maata. Tarkoitus on saada nurmi uudestaan viheriöimään", kertoo HKL:n kesätyöntekijä Ilari Metsola.

Kevyt peitteen täydennys hiekkaämpäristä, maan tasaus ja harjaus sekä siementen kylvö, ja eteneminen kohti Länsi-Pasilan kukkulaa jatkuu. "Kohteet voi sijaita ympäri kaupunkia. Ekana päivänä Martti kierrätti autolla ja näytti paikat", kertoo Ilari esimiehensä Martti Rajalan työhönopastuksesta.

 

Kesätyöntekijä Ilari

Kiskojen ympäristö viheriöimään. Ilari Metsola ja muut siistikesäläiset ilmaamassa maata nurmikon kylvöä varten..

"Liikkeellä ollaan tolla doppelilla", hän sanoo ja heiluttaa kättään pitkällä viisipaikkaisella hytillä varustetun lava-auton suuntaan. "Tänään minä olen ajo-vuorossa, mutta sitä kuljettaa kuka kulloinkin, sillä melkein kaikilla meillä on ajokortit."

Pysäkkien ympäristössä kesä näkyy ja haisee. Lomailevat matkalaiset ja suurtapahtumat aiheuttavat roskauspiikkejä. Kaupunkilaisten piknik-kautta varjostaa ympäristöön jätettävän roskan määrä. Rakennusviraston projektipäällikkö Elina Nummen mukaan roskaamisen siivoaminen vie jo 60 prosenttia puistotyöntekijöiden työajasta.

Ilari ja hänen  ryhmänsä ovat osa kaupungin nuorille tarkoitettua Siisti kesä!-hanketta. Helsingin kaupunki palkkasi kesäksi 160 nuorta siistimään stadia. Hankkeen tarkoituksena on lisätä kaupunkiympäristön turvallisuutta ja viihtyisyyttä sekä vähentää puistojen, aukioiden ja kadunvarsien roskaisuutta.

Kaupungin siistijöiden ikiriesaan, tupakantumppeihin, Ilari törmää työssään jatkuvasti. "Erityisen vaikeita ovat puiden ympärillä olevien ritilöiden alle heitetyt tumpit. Ne on poimittava yksi kerrallaan."

Mukavia eikä mitenkään outoja

HKL:n viisihenkistä siistikesäläisten ryhmää johtaa kaksi kokeneempaa tuntityöntekijää. "Täällä on tosi rento ilmapiiri. Myös vanhemmat työntekijät on mukavia, eikä mitenkään outoja", Ilari kehuu.

18-vuotias Ilari opiskelee Mäkelänrinteen urheilulukiossa ja jääkiekko täyttää hänen vapaa-aikansa. "Pelaan IFK:n A-junioreissa. Meillä on aamu- ja iltatreenit, ja nyt kun kesätöiden vuoksi aamutreenit jäävät välistä, teen omatoimista lisätreeniä. Pyöräilyn töihin ja fyysisen ulkotyön voi ottaa pienenä lisänä treenaamiseen", hän sanoo ja nappaa harjasta jääkiekkomailaotteen.

"Viimeksi me päästiin playoffeihin, mutta pudottiin heti ekalla kierroksella", kertoo puolustajan paikkaa pelaava Ilari joukkueensa menestyksestä. "Kiekkoilijana olen todella kilpahenkinen ja haluan aina voittaa. Ja sama periaate koskee kai tätäkin duunia: jos tätä kerran tekee, niin tekee sitten parhaalla mahdollisella tavalla."   

"On tässä työssä hyvät puolensa: pääsee oleen ulkona, eikä tarvii olla sisällä näpyttelemässä konetta", summaa Ilari kahden kuukauden kesäpestinsä.

Teksti: Timo Saari
Kuva: Mari Hohtari


28.06.2011
 
   
| Tietoa sivustosta | | Sivun ylläpito: kaupunginkanslia/henkilöstöosasto | Palaute sivusta | | Alkuun |

Helsingin kaupunki - Helsinkirekry