Päänavigaatio Alanavigaatio Sisältö
Pienennä tekstiä Suurenna tekstiä  | 
|   På svenska   |   In English   |  
 
Helsingin tukkutori >  Uutiset > 
 13.4.2012 Teurastamon piha annettiin Dodolle
Kuuntele

Helsingin Tukkutori on antanut Kalasataman ja Sörnäisten kupeeseen ensi syksynä avautuvan Teurastamon piha-alueen Dodon kaupunkiviljelijöiden käyttöön. Dodon viljelysäkkejä tuodaan Teurastamolle yhteensä 64 kappaletta. Viljelijät valitaan ensisijaisesti Dodon Kalasataman viljelyalueen jonosta. Myös Teurastamon alueen yrittäjille on varattu 10 viljelylaaria.

”Dodon kaupunkiviljelijät ovat hienon liikkeen pioneereja ja olemme innoissamme siitä, että voimme tukea tällä tavoin kaupunkiviljelyn ja lähiruoan  kehitystä”, iloitsee Helsingin ruokakulttuuristrategian projektipäällikkö Ville Relander.

Teurastamon alue avautuu kuluttajille syksyllä
Syksyllä 2012 osa Tukkutorin alueesta avautuu kuluttajille, kun entisen Helsingin kaupungin teurastuslaitoksen rakennuksiin avataan ravintoloita sekä Designpääkaupunkivuoden ruoka- ja design tapahtumien päänäyttämönä toimiva tapahtumatila Kellohalli.

Teurastamo on uuden kaupunkikulttuurin ilmentymä, jonka historialliset tilat täytetään innostuneilla tekijöillä. Punatiiliset rakennukset muodostavat karun, mutta sympaattisen sisäpihan, jota ympäröivät tulevaisuudessa myymälät, ravintolat ja tapahtumat. Teurastamon ravintoloissa tuoreus on itsestäänselvyys, koska aivan Teurastamon takapihalta löytyy Helsingin Tukkutori, jossa lihanleikkaamot, leipomot, kukkatukut ja maahantuojat tuottavat parhaat ainekset Helsingin ravintoloihin. Teurastamon paratiisiomenapuiden katveessa järjestetään rentoja ruokaan liittyviä tapahtumia, piknikkejä, Farmers Market –tyylisiä toreja, kirppiksiä, taimien vaihtopäiviä, kyläjuhlia, ulkoilmakonsertteja, tempauksia, näyttelyitä, grillausta, chillausta ja kaikkea sitä hauskaa mitä tämän päivän kaupunkikulttuuri voi parhaimmillaan olla.

Tukkutori kehittää vähittäiskaupan alueeksi kaavoitettua Teurastamoa. Remontointi- ja kehitystyö etenee rakennus kerrallaan tulevien vuosien aikana. Muut Tukkutorin alueet jatkavat toimintaansa tukkukaupan parissa. Teurastamon kehittäminen on osa Helsingin kaupungin ruokakulttuuristrategiaa.

 

 Lisätietoja

Lisätietoja koskien Dodo ry:n kaupunkiviljelytoimintaa/
www.kaupunkiviljely.fi

Lehdistötiedote (pdf)

Lisätietoja Teurastamosta ja Helsingin kaupungin ruokakulttuuristrategiasta/
Projektipäällikkö
Ville Relander
040 528 3519
vilhelm.relander(at)hel.fi

Lisätietoja Teurastamon alueen tulevaisuudesta ja kehittämisestä/
Tukkutorin toimitusjohtaja
Timo Taulavuori
(09) 310 325 00
040 745 3005
timo.taulavuori(at)hel.fi

 

 
   
| Tietoa sivustosta | | Sivun ylläpito: Helsingin tukkutori | Palaute sivusta | | Alkuun |

Helsingin kaupunki - Helsingin tukkutori