Päänavigaatio Alanavigaatio Sisältö
Pienennä tekstiä Suurenna tekstiä  | 
|   På svenska   |   In English   |  
 
Hallintokeskuksen tiedotustoimisto sijaitsee Vanhalla Raatihuoneella, kauppias Bockin talossa osoitteessa Aleksanterinkatu 20.
Hae sivuiltamme:

Sivukartta
Hae palveluja
Hae puhelinnumeroita
25.04.2014
 Hallintokeskus

 Puhelinnumerohaku
Hakusanana voi olla
- henkilön nimi tai tehtävä
- yksikön tai palvelun nimi
- puhelinnumero
Hallintokeskus >  Viestintä > 
 Viestintä
Kuuntele

Hallintokeskus on yhdistynyt kaupunginkansliaan. Näitä sivuja ei enää päivitetä. Uudet sivut ovat osoitteessa: http://www.hel.fi/kaupunginkanslia. Viestintä on osa kaupunginkanslian tietotekniikka- ja viestintäosastoa.

Viestintä tiedottaa päätöksistä ja kertoo palveluista

Viestintä tiedottaa kaupunginvaltuuston, kaupunginhallituksen ja keskushallinnon toiminnasta ja päätöksistä, kertoo kaupungin asukkaille kaupungin palveluista ja muusta toiminnasta sekä hoitaa kaupungin kansainvälistä viestintää. Viestintä palvelee kaupunkia myös kansainvälisessä tiedotus- ja markkinointityössä.


Tiedotusneuvoja Marja Saukkonen opastaa kaupunkilaisia Virka Infon palvelupisteessä kaupungintalon ala-aulassa. 

Kaupungin yleisneuvonta palvelee numerossa 09 310 11 111 arkisin klo 9–15. Henkilökohtaista neuvontaa saa myös Virka-infosta kaupungintalon aulasta, sisäänkäynnit osoitteissa Sofiankatu 1 ja Pohjoisesplanadi 11–13. Palvelu on avoinna maanantaista perjantaihin klo 9–19 ja viikonloppuisin klo 11–17.

Viestintäosaston viestintäpalveluiden yksikkö palvelee kotimaisia ja ulkomaisia toimittajia tiedottamalla kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen päätöksistä, keskushallinnon toiminnasta ja hoitamalla kaupunginjohtajan asukasiltojen käytännön järjestelyt. Viestintäpalvelut ylläpitää koko Helsingin kaupunkia koskevia hel.fi-verkkosivuja.  Muut kaupungin virastot ja laitokset vastaavat omien verkkosivujensa toimittamisesta. Hel.fi -sivujen päätehtävä on kertoa helsinkiläisille kaupungin päätöksenteosta, palveluista ja itse kaupungista.

Verkkotoimitus ylläpitää myös Helsinki-kanavaa, joka lähettää kaupunginvaltuuston kokoukset suorana verkossa sekä arkistoi kokoukset myöhemmin katsottaviksi. Helsinginseutu.fi tarjoaa laajan näkökulman pääkaupunkiseudun ja sen lähikuntien palveluihin.

Julkaisuyksikkö toimittaa kuusi kertaa vuodessa ilmestyvää asukaslehteä, Helsinki-infoa. Lehti jaetaan jokaiseen helsinkiläiseen talouteen ja se ilmestyy myös verkkoversiona ja useilla eri kielillä.

Virka Info vastaa Helsingin kaupungin yleisneuvonnasta.  Virka Infon palvelupiste sijaitsee Helsingin kaupungintalon ala-aulassa ja sen asiantuntijat neuvovat kaupunkilaisia henkilökohtaisesti, verkkosivuilla, sähköpostitse sekä puhelimitse numerossa 09 310 11 111.

Kaupungintalossa sijaitsevan näyttelytilan Virka Gallerian maksuttomat näyttelyt esittelevät sekä Helsinkiä että muita kaupunkeja eri näkökulmista ja mielenkiintoisia kulttuurin, rakennustaiteen ja arkielämän ilmiöitä.  Virka Galleria järjestää myös tapahtumia, elokuvaesityksiä ja konsertteja.

Infopankki.fi -verkkopalvelu tarjoaa tietoa niille, jotka ovat muuttaneet Suomeen tai harkitsevat sitä. Palvelussa on perustietoa suomalaisesta yhteiskunnasta kuin myös esimerkiksi tarvittavista luvista 15 kielellä. Infopankki ylläpitää myös finnishcourses.fi -palvelua, josta löytyy tietoja suomen kielen kursseista Helsingin seudulla.

Lait ja säännöt

Viestintäosaston toimintaa ohjaavat useat erilaiset lait, säännöt ja ohjeet. Viestinnän toimintasääntö määrittelee hallintokeskuksen viestintäosaston tehtävät ja Helsingin kaupungin viestinnän ohjeet ohjaa koko kaupungin viestintäpolitiikkaa. Näiden lisäksi voimassa on erityismääräyksiä kuten Helsingin kaupungin graafinen ohjeisto.

Viestinnän toimintaa säätelee julkisuuslaki. Kuntaviestinnän periaatteita määrittelee myös Kuntaliiton julkaisema Kuntaviestinnän yleiset ohjeet.

Viestinnän yhteystiedot ja henkilöstö

Viestintä sijaitsee kaupungintalolla, osoitteessa: 
Pohjoisesplanadi 11–13 (kartalla)
Postiosoite: PL 1, 00099, HELSINGIN KAUPUNKI 
Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@hel.fi
Puhelinnumeroja voi hakea vasemmalta ylhäällä.

Viestintäosaston johto ja hallinto
Viestintäpäällikkö Eero Waronen
Osastosihteeri Anna-Liisa Taskinen

Viestintäpalvelut
Lehdistöpäällikkö Tapio Kari
Tiedottaja Casper Almqvist
Tiedottaja Paula Katajamäki
Tiedottaja Nina Rintala
Tiedottaja Johanna Snellman
Päätoimittaja Jyrki Hirvensalo, Helsinki-kanava 
Päätoimittaja Tuire Henriksson, Helsingin Seutu
Internet-päätoimittaja Mika Lappalainen, Hel.fi

Virka Info Pohjoisesplanadi 11-13
 Virka Info

Virka Galleria, Pohjoisesplanadi 11-13
Näyttelypäällikkö Kirsi Hasu, Virka Galleria

Julkaisuyksikkö
Julkaisupäällikkö Rita Ekelund, Helsinki-info

Infopankki
Vs. päätoimittaja Eija Kyllönen-Saarnio, Infopankki

07.01.2014

 
   
| Tietoa sivustosta | | Sivun ylläpito: verkkotoimitus / hallintokeskus | Palaute | | Alkuun |

Helsingin kaupunki