Päänavigaatio Alanavigaatio Sisältö
Pienennä tekstiä Suurenna tekstiä  | 
|   På svenska   |   In English   |  
 
Hae sivuiltamme:

Sivukartta
Hae palveluja
Hae puhelinnumeroita
29.05.2015
HKL >  Uutiset > 
 22.3.2012 Metron puoliautomatisoinnin valmistelua ei jatketa
Kuuntele

Päätös Helsingin metron automatisoinnista tehtiin vuonna 2008. Saman vuoden lopulla HKL solmi sopimuksen tarjouskilpailun voittaneen Siemensin kanssa projektin toteuttamisesta. Vuonna 2009 solmittiin sopimus Siemensin kanssa, että se toimittaa tulevan Länsimetron kulunvalvonnan.

Syksyllä 2011 kävi ilmeiseksi, että toimittaja ei pysty toteuttamaan täysautomatisointia sopimusten mukaisen toimitussisällön, toimitusaikataulun ja kustannusten mukaisesti. Tammikuussa 2012 päädyttiin neuvottelemaan siitä, voidaanko ratkaisu toteuttaa ns. puoliautomaattisena ratkaisuna, jossa junat kulkevat automaattisesti mutta kuljettajat säilyvät junissa varmistamassa turvallisen liikennöinnin.

HKL:n ja Siemensin asiantuntijat ovat neuvotelleet puoliautomaattisesta ratkaisusta kahden kuukauden ajan. Teknisissä neuvotteluissa ja sopimusneuvotteluissa ei kuitenkaan ole saavutettu yhteisymmärrystä projektin teknisten ratkaisujen toteutuksesta, vastuista eikä hinnoista.

HKL:n johtokunta päätti tänään 22.3. HKL:n toimitusjohtaja Matti Lahdenrannan esityksestä, että neuvotteluja Helsingin metron automatisoinnista ns. puoliautomaattisena ratkaisuna ei jatketa. Tämä merkitsee sitä, että sopimuksellisesti palataan alkuperäisen, metron täysautomatisointiin tähtäävän sopimuksen noudattamiseen. Mikäli alkuperäisen sopimuksen mukaan toimiminen ei onnistu, on mahdollista, että HKL joutuu käyttämään purkuoikeuttaan täysautomatisointia koskevan sopimuksen päättämiseksi ja kulunvalvonta uusitaan nykyisenkaltaisella kulunvalvontajärjestelmällä, jolla voidaan saavuttaa 2,5 minuutin vuoroväli. Tämä turvaa nykyisen metron ja Länsimetron kapasiteetin vuosiin 2025 – 2035 asti.
 
 
   
Sivun ylläpito: HKL | Palaute sivusta | | Alkuun |

Helsingin kaupunki - HKL