Päänavigaatio Alanavigaatio Sisältö
Pienennä tekstiä Suurenna tekstiä  | 
|   På svenska   |   In English   |  
 
Hae sivuiltamme:

Sivukartta
Hae palveluja
Hae puhelinnumeroita
25.05.2015
HKL >  Uutiset > 
 02.12.10 Helsingin uudet raitiovaunut toimittaa Transtech
Kuuntele

HKL:n johtokunta valitsi kokouksessaan 2.12. HKL:n uusien raitiovaunujen toimittajaksi suomalaisen kiskokalustonvalmistajan Transtech Oy:n.

Tarjousvertailussa Transtech osoittautui muihin tarjoajiin Bombardieriin ja CAF:iin nähden kokonaistaloudellisesti edullisemmaksi ja laatuvertailussa parhaimmaksi. Tarjouspyynnössä korostettiin vaunun soveltuvuutta Helsingin vaativiin olosuhteisiin. Tarjous oli myös hinnaltaan edullisin.

Transtechin visualisointikuva uudesta vaunusta

Nyt valittu raitiovaunu on kokonaan matalalattiainen, 27,3 m pitkä ja siinä on 73 kiinteää istumapaikkaa ja 14 läppäistuinta, 75 seisomapaikkaa sekä paikka neljälle pyörätuolille tai lastenvaunuille. Vaunun ulkoasu täsmentyy myöhemmin HKL:n nimeämän suunnittelijan kanssa.

Ensimmäisessä vaiheessa hankinta koskee 40 uuden vaunun hankintaa ja on arvoltaan noin 113 miljoonaa euroa. Vaunuja tarvitaan Helsingin laajentuvan raitiovaunuliikenteen tarpeisiin. Hankintaan sisältyy myös optio 90 lisävaunun hankinnasta. Tämä kauppa toteutuu myöhemmin vaiheittain, jos Helsingin raitiovaunuliikennettä laajennetaan jatkossa suunnitelmien mukaisesti.

Hankinnan ensimmäiset kaksi vaunua nähdään Helsingissä vuonna 2013. Vaunuilla tehdään testiajoja, jotta saadaan kokemuksia mm. talviajosta ennen sarjavaunujen valmistusta. Vaunujen sarjatuotanto alkaa 2014 ja varsinaiset toimitukset Helsinkiin vuoden 2015 lopulla.

Transtech Oy on kiskokaluston ja keskiraskaiden konepajatuotteiden sopimusvalmistaja, jonka toimipaikat ovat Oulussa ja Kajaanin Otanmäessä. Tilikauden 2011 ennakoitu liikevaihto on noin 80 miljoonaa euroa. Yhtiö työllistää Oulussa ja Otanmäessä noin 400 henkilöä.

Transtech Oy toimittaa parhaillaan VR:lle 192 kappaleen sarjaa 2-kerrosvaunuja. Aiemmin yhtiö on vastannut mm. HKL:n nivelraitiovaunujen ja metrovaunujen peruskorjauksista.

 
www.transtech.fi
 

 
   
Sivun ylläpito: HKL | Palaute sivusta | | Alkuun |

Helsingin kaupunki - HKL