Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (2)

Kaupunkiympäristön toimiala

 

 

Liikenneliikelaitos

 

 

Talous- ja toiminnanohjausyksikkö

30.04.2021

 

 

 

 

Yksikön johtaja

 

 

 

 

6 §

HKL:n kyberturvallisuuden hanke- ja kehittämistuki

HEL 2021-005302 T 02 08 02 01

Päätös

Yksikön johtaja päätti tilata kybertuvallisuuden hanke- ja kehittämistuen Huld Oy:ltä tarjouksen 1.4.2021 mukaisesti yhteensä enintään 109.500,00 euron arvonlisäverottomaan kokonaishintaan.

Päätöksen perustelut

HKL on käynnistämässä kyberturvallisuuden kehittämishanketta, jolla pyritään kokonaisvaltaisesti kehittämään organisaation kyberturvallisuuden hallintaa. Kehittämishanke sisältää 2 päälinjaa; hallinnolliset ja hallinnalliset kehittämistehtävät ja teknisemmät kehittämistehtävät. Hankkeen tueksi on päätetty tilata konsultaatiota, joka jakautuu tämän mukaisesti kahteen työpakettiin. ISO 27001 kehitystiekartan kehittämisessä ja tuessa (työmääräarvio 34-44 htp) laaditaan ISO 27001 puuteanalyysi ja kootaan sen pohjalta tietoturvallisuuden hallintajärjestelmän dokumentaatiota sekä pidemmän tähtäimen kehitystiekartta. Teknisemmässä työpaketissa (62-67 htp) keskitytään turvallisuusvaatimusmatriisin ja teknisen tietoturva-arkkitehtuurin määrittelyyn, dokumentointiin ja linjauksiin sekä erityisesti turvallisuuskriittisen metron kapasiteetin nostohankkeen (METKA) tueksi vaadittaviin kyberturvallisuuden asiantuntijatehtäviin, jotka ajoittuvat osin hieman pidemmälle aikajänteelle.

Huld Oy:llä on osaamista ja aikaisempaa kokemusta raideliikenteen toiminnallisen turvallisuuden ja siihen liittyvien standardien sekä kyberturvallisuuden standardien yhdistämisestä, mikä on ensisijaista HKL:n toimintaympäristön kyberturvallisuuden kehittämisessä. Lisäksi toimittaja on perehtynyt HKL:n metron turvalaitetoimittajan teknisiin ratkaisuihin. Huld Oy:n tarjous on kyberturvallisuusalan yleisen hintatason mukainen eikä kilpailutuksella siten ole odotettavissa säästöjä. Toimittajan HKL:n toimintaympäristötuntemus huomioiden konsultoinnin tilaaminen Huld Oy:ltä on HKL:lle kustannustehokkain ratkaisu.

Kyse on erityisalojen hankintalain 1398/2016 13 § mukaisesta kynnysarvon alittavasta palveluhankinnasta.

Lisätiedot

Juhana Hietaranta, turvallisuuspäällikkö, puhelin: 310 70504

juhana.hietaranta(a)hel.fi

Muutoksenhaku

Muutoksenhaku hankintapäätökseen, pienhankinnat, liikenneliikelaitoksen johtokunta

Otteet

Ote

 

Hankinta

 

Kirjanpito

 

Sopimussihteeri

 

Turvallisuuspäällikkö

 

IT-päällikkö

 

Projektijohtaja

 

.

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 55250

Hämeentie 86

3101071

 

 

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 00550

Faksi

 

Alv.nro