Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (1)

Kaupunkiympäristön toimiala

 

 

 

 

 

 

13.03.2018

 

 

 

 

Kaupunkiympäristön toimialajohtaja

 

 

 

 

9 §

Kaupunkiympäristön toimialan rakennukset ja yleiset alueet -palvelukokonaisuuden rakennetun omaisuuden hallinta -palvelun yhteiskuntavastuuyksikön päällikön viran täyttäminen

HEL 2017-002799 T 01 01 01 01

työavain 6-20-17

Päätös

Vs. kaupunkiympäristön toimialajohtaja päätti ottaa rakennetun omaisuuden hallinta -palvelun yhteiskuntavastuuyksikön päällikön virkaan ilman julkista hakumenettelyä diplomi-insinööri ********** 1.6.2017 alkaen 4 400 euron tehtäväkohtaisella kuukausipalkalla.

Päätöksen perustelut

Päätös virkaan valinnasta on jäänyt epähuomiossa tekemättä. Virkaan nimetty ********** on hoitanut kyseistä päällikön virkaa 1.6.2017 lukien. Viran hoidosta on tehty viranhoitomääräys.

Kaupunginvaltuusto päätti 22.6.2016, 196 § hyväksyä Helsingin kaupungin hallintosäännön johtamisjärjestelmää koskevat osat 1.6.2017 lukien, ja että hallintosäännön täytäntöön panemiseksi tarpeellisiin toimenpiteisiin voidaan ryhtyä ennen sen voimaantuloa.

Kaupunginhallitus päätti 27.2.2017, 201 § perustaa toimialojen palvelujen eräiden yksikön päälliköiden virat. Palvelujen yksikkötason virat ovat uusia virkoja kaupungin tulevassa organisaatiossa.

Hallintosäännön 14 luvun 1 §:n mukaan toimialajohtaja ottaa palvelukseen toimialan viranhaltijat ja työntekijät.

Viran täyttömenettely

Palvelussuhdeturvan varmistamiseksi ja kunnallisesta viranhaltijalaista (jäljempänä viranhaltijalaki) ilmenevin perustein palveluja seuraavan tason virat on tarkoituksenmukaista täyttää sisäisesti. Kaupungin johtamisjärjestelmäuudistuksen seurauksena osa nykyisistä viroista tullaan lakkauttamaan.

Kaupungilla on velvollisuus tarjota viranhaltijalle muuta työtä silloin, kun viranhaltijalle määrätyt työtehtävät vähentyvät sekä olennaisesti että pysyvästi johtamisjärjestelmäuudistuksen johdosta. Viranhaltijalain 37 §:n mukaan virkasuhdetta ei voida irtisanoa, jos viranhaltija voidaan ammattitaitonsa ja kykynsä nähden kohtuudella sijoittaa toiseen virkasuhteeseen tai ottaa sellaiseen työsuhteeseen, jonka tehtävät eivät olennaisesti poikkea viranhaltijan tehtävistä, tai kouluttaa uusiin tehtäviin. Edellytyksenä on, että viranhaltija täyttää viran kelpoisuusehdot.

Lisäksi viranhaltijalain 4 §:n mukaan viranhaltija voidaan ottaa ilman hakumenettelyä toiseen virkasuhteeseen, kun kysymyksessä on viranhaltijalain 24 §:n tarkoitettu viranhaltijan siirtäminen toiseen virkasuhteeseen. Edellytyksenä on, että viranhaltija täyttää viran kelpoisuusvaatimukset, virkaa voidaan pitää hänelle sopivana, hänen asemansa toistaiseksi otettuna tai määräaikaisena viranhaltijana ei muutu ja perusteena on toiminnan tai tehtävien uudelleen järjestelyyn liittyvä perusteltu syy ja hänen palkkansa ei alene tai hän on antanut siirtoon suostumuksensa.

Koska useamman esimiestason viranhaltijan virka tulee lakkaamaan, on ollut perusteltua selvittää ilmoittautumismenettelyssä nykyisten viranhaltijoiden halukkuus avoinna olevaan virkaan. Sisäinen ilmoittautumismenettely on kohdennettu niille henkilöille, joiden virka lakkautetaan, ja jotka ovat aiemmin toimineet vastaavanlaisissa tai -tasoisissa viroissa.

Sisäinen ilmoittautuminen toteutettiin kaupungin eRekry-järjestelmän kautta ajalla 28.2.2017 – 8.3.2017. Ilmoittautumisaika päättyi 8.3.2017 klo 16.00.

Yhteiskuntavastuuyksikön päällikön kelpoisuusvaatimuksena  on ylempi korkeakoulututkinto sekä kokemus johtamistehtävistä. Kielitaitovaatimus on suomen kielen erinomainen ja ruotsin kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito.

Valintaprosessi

Yhteiskuntavastuuyksikön päällikön virkaan ilmoittautui ilmoittautumisajan kuluessa kaksi henkilöä. Yhteenveto hakijoista on päätöksen oheismateriaalina. Yhteenvedon tiedot perustuvat hakijan hakemuksessaan antamiin tietoihin.

Hakemusten perusteella haastatteluun kutsuttiin **********

********** haastateltiin 14.3.2017 ja ********** 17.3.2017 haastattelijoina rakennetun omaisuuden hallintapäällikkö Sari Hildén, tulosryhmän johtaja Jukka Forsman ja henkilöstöasiantuntija Eeva Heikkilä.

********** on suorittanut diplomi-insinöörin tutkinnon, teknillisessä korkeakoulussa vuonna 2001, pääaineena konetekniikka. Hän on toiminut vuodesta 2015 lähtien toimistopäällikön virassa, joka lakkautettiin 31.5.2017. ********** on suorittanut insinööri YAMK tutkinnon, Metropolia ammattikorkeakoulussa vuonna 2015, pääaineena rakentaminen. Hän on toiminut vuodesta 2011 teknisen päällikön virassa, joka lakkautettiin 31.5.2017.

Perustelut valintaesitykselle

Rakennetun omaisuuden hallintapalveluiden Yhteiskuntavastuuyksikön tehtäviin kuuluvat tilojen energian hallintaan, ympäristövaikutuksiin, sisäilma-asioihin ja tilaturvallisuuteen liittyvät tehtävät. Lisäksi yksikkö vastaa tilojen toteutukseen, elinkaareen, laatuun ja riskienhallintaan liittyvien tavoitteiden ja toimintatapojen määrittelyn johtamisen. Yksikön päällikön tehtävänä on suunnitella, seurata ja valvoa johtamansa yksikön toimintaa sekä vastata sen tuloksellisuuden ja tavoitteiden saavuttamisesta.

Tehtävän hoitaminen edellyttää vankkaa kokemusta yksikön toimialaan kuuluvista tehtävistä sekä kokemusta esimiestehtävistä. Edellä kuvattuja kykyjä ja ominaisuuksia on kartoitettu työkokemuksen ja hakemuksen lisäksi haastatteluilla. Näiden tuloksena on muodostettu kokonaiskuva henkilöistä ja päädytty esittämään rakennetun omaisuuden hallintapalveluiden Yhteiskuntavastuuyksikön päällikön tehtävään **********

********** valintaa Yhteiskuntavastuuyksikön päälliköksi puoltaa hänen laaja kokemuksensa erityisesti energianhallintatehtävissä sekä kokemus taloteknisestä rakennuttamisesta vastaavan toimiston esimiestehtävissä, jossa myös sisäilma- ja ympäristöasiat ovat tulleet hänelle tutuksi.

********** on ollut aktiivisesti rakentamassa virastojen välistä yhteistyötä ja verkostoja sekä energia- ja ilmastoasioissa että rakennuttamisessa. Hän on myös toiminut kaupungin edustajana useissa kansallisissa ja kansainvälisissä verkostoissa. Kaupungin yhteistyötä energiatehokkuusasioissa hän on koordinoinut energiansäästöneuvottelukunnassa, jossa on linjattu myös kaupungin energiansäästötavoitteet. Hänen vankka esiintymiskokemus sekä hyvät yhteistyötaidot antavat hänelle hyvät valmiudet toimia yhteiskuntavastuuyksikön päällikkönä. Lisäksi hänen kannustava ja määrätietoinen johtamisote luo hyvät edellytykset johtaa toiminnan ja tilojen kehittämisen kannalta merkittävää yhteiskuntavastuuyksikköä.

Lisätiedot

Eeva Heikkilä, johtava henkilöstöasiantuntija, puhelin: 310 40343

eevam.heikkila(a)hel.fi

Oheismateriaali

1

Yhteenveto hakijoista

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kaupunkiympäristölautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Virkaan valittu

Oikaisuvaatimusohje, kaupunkiympäristölautakunta

Viran muut hakijat

Oikaisuvaatimusohje, kaupunkiympäristölautakunta

Tiedoksi

Taloushallintopalvelut/Eija Keränen

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 58200

Sörnäistenkatu 1

09 310 1691

0201256-6

FI06 8000 1200 0626 37

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 10

Faksi

 

Alv.nro

kaupunkiymparisto@hel.fi

https://www.hel.fi/

 

 

FI02012566