Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (1)

Kaupunkiympäristön toimiala

 

 

 

 

 

 

14.02.2018

 

 

 

 

Kaupunkiympäristön toimialajohtaja

 

 

 

 

5 §

Läsnäolo- ja puheoikeus kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaostossa

HEL 2017-006975 T 00 00 02

Päätös

Kaupunkiympäristön toimialajohtaja päätti muuttaa 13.6.2017 tekemäänsä päätöstä (53 §), että kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaoston kokouksessa läsnäolo- ja puheoikeus on lisäksi rakennukset ja yleiset alueet -palvelukokonaisuuden palveluiden päälliköillä.

Päätöksen perustelut

Kaupunkiympäristön toimialajohtaja on 13.6.2017 (53 §) päättänyt, että kaupunkiympäristölautakunnan ja sen jaostojen kokouksissa läsnäolo- ja puheoikeus on hallintosäännössä mainittujen lisäksi palvelukokonaisuusjohtajilla, hallintojohtajalla, maankäyttö ja kaupunkirakenne -palvelukokonaisuuden palveluiden päälliköillä, hallintopäälliköllä, päätöksenteon tuki -yksikön päälliköllä sekä hallinto- ja lakipalveluiden lakimiehillä. Lisäksi kaupunkiympäristölautakunnan ja sen jaostojen kokouksissa on läsnäolo-oikeus pöytäkirjanpitäjän teknisellä avustajalla, viestinnän edustajalla ja it-tukihenkilöllä.

Hallintosäännön 29 luvun 7 §:n 4 momentin mukaan muiden toimielinten kuin kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen ja sen jaostojen kokouksissa on läsnäolo- ja puheoikeus esittelijöillä ja sen lisäksi pormestarilla, kaupunginhallituksen määräämällä edustajalla, kansliapäälliköllä sekä asianomaisen toimialan apulaispormestarilla ja toimialajohtajalla.

Kyseisen pykälän 5 momentin mukaan muiden henkilöiden läsnäolo- ja puheoikeudesta päättää toimialalautakuntien ja niiden jaostojen osalta toimialajohtaja.

Kyseisen pykälän 6 momentin mukaan esittelijän aloitteesta muu toimielin kuin kaupunginvaltuusto voi kuulla asiantuntijoita yksittäisissä asioissa. Asiantuntijalla on läsnäolo- ja puheoikeus vain oman kuulemisensa aikana.

Riittävän asiantuntemuksen takaamiseksi on tarpeen myöntää läsnäolo- ja puheoikeus kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaoston kokouksessa rakennukset ja yleiset alueet -palvelukokonaisuuden palveluiden päälliköille.

Lisätiedot

Kristina Montell, lakimies, puhelin: +358 9 310 36421

kristina.montell(a)hel.fi

Muutoksenhaku

Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano

Tiedoksi

Toimialajohtaja

Hallintojohtaja

Tekninen johtaja

Rakennukset ja yleiset alueet  -palvelukokonaisuuden palveluiden päälliköt

Hallintopäällikkö

Hallinto- ja tukipalveluiden hallinto- ja lakipalveluiden lakipalveluiden tiimipäällikkö

Päätöksenteon tuki -yksikön päällikkö

Tietohallintopäällikkö

Viestintäpäällikkö

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 2200

Sörnäistenkatu 1

09 310 1691

0201256-6

FI06 8000 1200 0626 37

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 10

Faksi

 

Alv.nro

kaupunkiymparisto@hel.fi

https://www.hel.fi/

 

 

FI02012566