Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (4)

Kaupunkiympäristön toimiala

 

 

Palvelut ja luvat -palvelukokonaisuus

 

 

 

24.11.2020

 

 

 

 

Asiakkuusjohtaja

 

 

 

 

34 §

Kaupunkiympäristön toimialan palvelut ja luvat palvelukokonaisuuden ympäristöpalvelun ympäristöterveysyksikön yksikönpäällikön viran täyttäminen

HEL 2020-010642 T 01 01 01 01

Työavain KYMP-03-37-20

Päätös

Palvelut ja luvat -palvelukokonaisuuden asiakkuusjohtaja päätti valita ympäristöterveysyksikön yksikön päällikön virkaan (019003) ********** 16.12.2020 alkaen 4864,98 euron tehtäväkohtaisella palkalla.

Mikäli virkaan otetaan henkilö, joka ei ole kaupungin palveluksessa eikä terveydellisiä tietoja ole käytettävissä virkaan otettaessa, päätös on ehdollinen, kunnes henkilön terveydentilasta saadun selvityksen perusteella virkaan ottaminen on vahvistettu. Selvitys on esitettävä kuukauden kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.

Virkaan kuuluu kuuden kuukauden (6 kk) koeaika.

Päätöksen perustelut

Virka tuli avoimeksi, kun yksikön päällikkö irtisanoutui kaupungin palveluksesta 15.12.2020 lukien.

Valinta perustuu hallintosäännön 14 luvun 1 §:n 2 mom. 5 kohtaan.

Viran täyttömenettely

Virka on ollut julkisesti haettavana 24.9.-12.10.2020. Hakuilmoitus julkaistiin Helsingin kaupungin sähköisessä rekrytointipalvelussa, TE-palveluissa, Duunitorilla, Oikotiellä, Kuntarekry.fi -sivulla ja Helsingin Sanomissa.

Yksikön päällikön tehtävänä on johtaa ympäristöterveysyksikköä, joka vastaa terveydensuojelulain mukaisista valvonta- ja asiantuntijatehtävistä sekä tupakkatuotteiden ja nikotiinivalmisteiden valvonnasta.

Lisäksi tehtäviin kuuluu toimia vaikuttaen verkostoissa -esimerkiksi valtion ja metropolialueen kuntien kanssa merkittävimpien hankkeiden edistämisessä, osallistua aktiivisesti alan kehittämiseen ja edistää uusien toimintatapojen käyttöönottamista. Yksikön päällikkö on ympäristöpalveluiden ohjausryhmän jäsen ja toimii yksikön asioiden esittelijänä kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaostossa.

Toimintasäännön 8 luvun mukaan yksikön päällikön kelpoisuusvaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto sekä suomen kielen erinomainen ja ruotsin kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito.

Hakuilmoituksen mukaan virkaan haetaan kehittämisorientoitunutta, yhteistyökykyistä ympäristöterveyshuollon ammattilaista, jolla on asiakas-
lähtöinen työote, erinomaiset vuorovaikutustaidot sekä
sujuva englannin kielen taito. Lisäksi hakijan odotetaan olevan innostava ja motivoiva esihenkilö, jolla on näyttöä valmentavasta johtamisesta.

Virkoja täytettäessä tulee ottaa huomioon perustuslain 125 §:ssä säädetyt yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin eli taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Valintaprosessi

Yksikön päällikön virkaa haki hakuajan kuluessa 13 henkilöä. Liitteenä on hakemusten perusteella laadittu yhteenveto hakijoista. Yhteenvedon tiedot perustuvat hakijoiden hakemuksissaan antamiin tietoihin.

Hakemusten perusteella haastatteluun kutsuttiin kuusi hakijaa: ********** Hakijoita haastattelivat 28.10.-2.11.2020 **********

Hakemusten ja haastattelujen perusteella henkilöarviointiin kutsuttiin neljä hakijaa: ********** Henkilöarvioinnit suoritti Psycon Oy 10.-13.11.2020.

**********

**********

**********

**********

**********

**********

**********

**********

**********

**********

**********

**********

Perustelut valintaesitykselle

Yksikön päällikön tehtävässä korostuu ympäristöterveysasioiden juoheva hoitaminen kaupunkiorganisaatiossa, verkostoitumiskyky, asiakaslähtöisyys, tehtävien priorisoimiskyky, kehittäminen sekä uusien toimintatapojen käyttöönottaminen.

Haastattelussa erityistä huomiota kiinnitettiin hakijoiden ympäristöterveyteen liittyvien asioiden ja verkostojen tuntemukseen, sekä näkemyksiin niiden kehittämisestä. Huomiota kiinnitettiin myös kykyyn käsitellä haastavia vuorovaikutustilanteita sekä toimia innostavana ja valmentavana esihenkilönä.

Asiakkuusjohtaja katsoo hakijoiden koulutuksen, työkokemuksen, henkilöarviointien sekä haastatteluista ilmenevien seikkojen perusteella, että valittu on yksikön päällikön virkaan parhaiten soveltuva.

Valintaa virkaan puoltaa hänen kokemuksensa ympäristöterveydenhuollon tehtävistä Helsingin ja Hyvinkään kaupungeilla sekä hänen esihenkilökokemuksensa. Hänellä on myös selkeä ja realistinen näkemys ympäristöterveysasioiden kehittämisestä Helsingissä sekä erinomaiset vuorovaikutus- ja esiintymistaidot. Hänellä on selkeä ja sanavalmis viestintätyyli, hän on hyvä kuuntelemaan muita ja osaa esittää asiat sujuvasti myös englanniksi. Hänen valmiutensa ja kykynsä toimia asiakasnäkökulmaa korostavana, innostavana ja valmentavana esihenkilönä on vahva.

Lisätiedot

Pekka Henttonen, asiakkuusjohtaja, puhelin: 310 38479

pekka.henttonen(a)hel.fi

Liitteet

1

Hakijayhteenveto, KYMP-03-37-20, henkilörekisteri, julkisuus rajoitettu

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kaupunkiympäristölautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Virkaan valittu

Oikaisuvaatimusohje, kaupunkiympäristölautakunta

Viran muut hakijat

Oikaisuvaatimusohje, kaupunkiympäristölautakunta

Tiedoksi

Päätöksenteontuki Lea Hannola

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 58230

Työpajankatu 8

 09 310 1691

0201256-6

FI06 8000 1200 0626 37

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 58

Faksi

 

Alv.nro

Kaupunkiymparisto@hel.fi

https://www.hel.fi/

 

 

FI02012566