Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (3)

Kaupunkiympäristön toimiala

 

 

Palvelut ja luvat -palvelukokonaisuus

 

 

 

12.03.2020

 

 

 

 

Asiakkuusjohtaja

 

 

 

 

9 §

Kaupunkiympäristön toimialan palvelut ja luvat -palvelukokonaisuuden ympäristöpalvelun ympäristönsuojelu ja ohjaus yksikön yksikönpäällikön viran täyttäminen

HEL 2019-013289 T 01 01 01 01

Työavain KYMP-03-13-19

Päätös

Palvelut ja luvat -palvelukokonaisuuden asiakkuusjohtaja päätti valita ympäristönsuojelu ja ohjaus yksikön yksikönpäällikön virkaan (040573) ********** 1.9.2020 alkaen 4806,00 euron tehtäväkohtaisella palkalla.

Lisäksi asiakkuusjohtaja päätti todeta, että mikäli virkaan otetaan henkilö, joka ei ole kaupungin palveluksessa eikä terveydellisiä tietoja ole käytettävissä virkaan otettaessa, päätös on ehdollinen, kunnes henkilön terveydentilasta saadun selvityksen perusteella virkaan ottaminen on vahvistettu. Selvitys on esitettävä kuukauden kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.

Virkaan kuuluu kuuden kuukauden koeaika.

Päätöksen perustelut

Kaupunginhallitus perusti uuden yksikön päällikön viran päätöksellään 9.12.2019 § 843.

Valinta perustuu hallintosäännön 14 luvun 1 §:n 2 mom. 5 kohdan mukaisesti.

Viran täyttömenettely

Virka on ollut julkisesti haettavana 18.12.2019-13.1.2020. Hakuaika
päättyi 13.1.2020 klo 16.00. Hakuilmoitus julkaistiin kaupungin sähköisessä rekrytointipalvelussa, TE-palveluissa, Duunitorilla ja Helsingin Sanomissa.

Yksikön päällikön tehtävänä on johtaa ympäristönsuojelu ja ohjaus -yksikköä. Se vastaa ympäristönsuojelun (luonto, ilmasto, ilmansuojelu, meluntorjunta) suunnittelusta, ohjelmista, seurannasta ja raportoinnista, tiedon tuottamisesta, ympäristötietoisuudesta, ympäristövaikutusten arvioinneista ja asiantuntijatehtävistä sekä kaupungin ympäristöjohtamisen koordinoinnista.

Toimintasäännön 8 luvun mukaan yksikön päällikön kelpoisuusvaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto sekä suomen kielen erinomainen ja ruotsin kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito.

Hakuilmoituksen mukaan hakijalta odotetaan johtamistaitoa ja kokemusta esimiestyöstä, ympäristöalan ammattilaisuutta, asiakaslähtöisyyttä, esiintymistaitoa englanniksi sekä erinomaisia vuorovaikutustaitoja ja yhteistyökykyä. Muu kielitaito, kokemus laajojen ohjelmien valmistelusta ja toteuttamisesta sekä projektirahoituksen hankkimisesta ilmoitettiin katsottavan eduksi.

Virkoja täytettäessä tulee ottaa huomioon perustuslain 125 §:ssä säädetyt yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin eli taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Valintaprosessi

Yksikön päällikön virkaa haki hakuajan kuluessa 28 henkilöä. Liitteenä on hakemusten perusteella laadittu yhteenveto hakijoista. Yhteenvedon tiedot perustuvat hakijan hakemuksessaan antamiin tietoihin.

Hakemusten perusteella haastatteluun kutsuttiin yhdeksän hakijaa. ********** haastatteluun 3.-5.2.2020 osallistuivat **********

********** haastatteluun 7.2.2020 osallistuivat **********

Hakemusten ja haastattelujen perusteella henkilöarviointiin kutsuttiin kuusi hakijaa: ********** Henkilöarvioinnit suoritti Psycon Oy 14.-25.2.2020.

**********

**********

**********

**********

**********

**********

**********

**********

**********

Perustelut valintaesitykselle

Yksikön päällikön tehtävässä korostuu työtehtävien monipuolisuus, laaja-alaisuus ja kansainvälisyys. Tästä syystä laaja osaamistausta, kielitaito, kokemus yksiön toimialueeseen kuuluvista tehtävistä ja viestinnästä ovat merkittäviä etuja tehtävän hoitajalle.

Asiakkuusjohtaja katsoo hakijoiden koulutuksen, työkokemuksen, henkilöarviointien sekä haastatteluista ilmenevien seikkojen perusteella, että yksikön päällikön virkaan soveltuu parhaiten **********

Hänellä on tehtävään vaadittavaa johtamistaitoa ja kokemusta esimiestyöstä. Hän on ympäristöalan ammattilainen, jolla on kolme ylempää korkeakoulututkintoa. Hänellä on kokemusta asiakaslähtöisestä esimiestyöstä, hyvät vuorovaikutus- ja yhteistyötaidot, erinomainen kielitaito, ml. hyvä esiintymistaito englanniksi. Hänellä on kokemusta laajojen projektien valmistelusta ja toteuttamisesta sekä projektirahoituksen hakemisesta.

Lisätiedot

Esa Nikunen, ympäristöjohtaja, puhelin: 310 32000

esa.nikunen(a)hel.fi

Liitteet

1

Hakijayhteenveto, työavain kymp-03-13-19, henkilörekisteri, julkisuus rajoitettu

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kaupunkiympäristölautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Virkaan valittu

Oikaisuvaatimusohje, kaupunkiympäristölautakunta

Viran muut hakijat

Oikaisuvaatimusohje, kaupunkiympäristölautakunta

Tiedoksi

päätöksenteontuki Lea Hannola

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 58230

Sörnäistenkatu 1

09 310 1691

0201256-6

FI06 8000 1200 0626 37

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 58

Faksi

 

Alv.nro

kaupunkiymparisto@hel.fi

https://www.hel.fi/

 

 

FI02012566