Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (1)

Kaupunkiympäristön toimiala

 

 

Palvelut ja luvat -palvelukokonaisuus

 

 

 

13.12.2018

 

 

 

 

Asiakkuusjohtaja

 

 

 

 

20 §

Kaupunkiympäristön toimialan palvelut ja luvat -palvelukokonaisuuden rakennusvalvontapalvelun talotekniikkayksikön yksikön päällikön viran täyttäminen

HEL 2018-009132 T 01 01 01 01

Työavaimet 6-196-18 ja 6-234-18

Päätös

Palvelut ja luvat palvelukokonaisuuden asiakkuusjohtaja päätti valita talotekniikkayksikön yksikön päällikön vakinaiseen virkaan (035461) ********** 1.1.2019 alkaen 4 439,90 euron tehtäväkohtaisella palkalla.

Lisäksi asiakkuusjohtaja päätti todeta, että mikäli virkaan otetaan henkilö, joka ei ole kaupungin palveluksessa eikä terveydellisiä tietoja ole käytettävissä virkaan otettaessa, päätös on ehdollinen, kunnes henkilön terveydentilasta saadun selvityksen perusteella virkaan ottaminen on vahvistettu. Selvitys on esitettävä kuukauden kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.

Virkaan kuuluu (2) kuukauden koeaika, koska virkaan valittu henkilö on hoitanut yksikön päällikön avointa virkaa 1.9.2018 alkaen.

Päätöksen perustelut

Virka tuli avoimeksi, kun yksikön päällikkö irtisanoutui kaupungin palveluksesta 1.9.2018 alkaen.

Hallintosäännön 10 luvun 1 §:n 1 mom. 3 kohdan mukaan muu kuin esimiestasoinen henkilöstö otetaan palvelussuhteeseen yksi yli -periaatteella, joten päättäjä on asiakkuusjohtaja.

Viran täyttömenettely

Virka on ollut julkisesti haettavana 3. - 31.8.2018 ja hakuilmoitus on julkaistu kaupungin sähköisessä rekrytointipalvelussa, TE-palveluissa, Rakennuslehdessä, Duunitorilla, Rakennustarkastus Rty:n sivuilla, Insinööriliitto Ilry:n sivuilla, Kuntatekniikka.fi sivuilla. Virka oli uudelleen haettavana 12.10. - 9.11.2018 ja hakuilmoitus on julkaistu kaupungin sähköisessä rekrytointipalvelussa, TE-palveluissa, Rakennuslehdessä, Tekniikka ja talous –lehdessä, Duunitorilla, Rakennustarkastus Rty:n sivuilla, Kuntatekniikka.fi sivuilla, Insinööriliitto Ilry:n sivuilla ja LinkedInissä.

Yksikön päällikön tehtävänä on johtaa yksikköä, joka mm. valvoo lupien noudattamista erityisesti taloteknisten järjestelmien osalta ja käsittelee talotekniset lupahakemukset. Yksikön tehtäviin kuuluu myös erityissuunnittelijoiden ja työnjohtajien kelpoisuuden hankekohtainen arviointi. Lisäksi yksikön päällikkö toimii esimiehenä 12 alan ammattilaiselle ja on rakennusvalvonnan ohjausryhmän jäsen.

Yksikön päällikön kelpoisuusvaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto (talotekniikka) sekä suomen kielen erinomainen ja ruotsin kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito. Lisäksi ilmoitettiin arvostettavan neuvottelutaitoa, uudistushenkisyyttä ja vankkaa kokemusta talotekniikan alalta (suunnittelu-, urakointi- tai valvontakokemusta).

Virkaa täytettäessä tulee varsinaisten kelpoisuusehtojen lisäksi ottaa huomioon perustuslain 125 §:ssä säädetyt yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin eli taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Valintaprosessi

Virkaa haki hakuaikojen kuluessa yhteensä 10 henkilöä. Hakijoista 6 henkilöä ei täyttänyt kelpoisuusvaatimusta tutkinnon osalta. Liitteenä on hakemusten perusteella laadittu yhteenveto hakijoista. Yhteenvedon tiedot perustuvat hakijan hakemuksessaan antamiin tietoihin.

Hakemusten perusteella ensimmäiseen haastatteluun kutsuttiin kaksi henkilöä: ********** Hakijoita haastattelivat 27.9.2018 **********

Toisen hakuajan päätyttyä haastatteluun kutsuttiin ********** Hakijaa haastattelivat 15.11.2018 **********

********** ilmoitti haastattelujen jälkeen peruvansa hakemuksensa.

**********

**********

Perustelut valintaesitykselle

Yksikön päällikön tehtävässä korostuu nyt ja tulevaisuudessa talotekniikan, sähköisen asioinnin ja rakennusvalvonnan prosessiosaaminen, johtamisosaaminen sekä uudistushenkisyys.

Hän vastaa 12 asiantuntijasta koostuvasta yksiköstä, jonka työtä hän kehittää entistä sujuvammaksi ja asiakaskokemuksia parantavaksi täydennyskoulutuksesta ja työhyvinvoinnista huolehtimalla. Tehtävään kuuluu tulkintojen yhdenmukaisuudesta huolehtiminen ja oman erityisalan neuvonta ja ohjaus.

Asiakkuusjohtaja katsoo hakijoiden työkokemuksen, koulutuksen sekä haastatteluista ilmenevien seikkojen perusteella, että ********** on yksikön päällikön virkaan parhaiten soveltuva.

********** on pitkäaikaista rakennusvalvontatyön osaamista. Hän on osoittanut käytännössä ratkaisuhakuista prosessien osaamista ja hän on toiminut aktiivisesti sähköisen asioinnin työnaikaista valvontaa koskevassa kehittämistyössä. Hänellä on kokemusta esimiestehtävistä ja hän on hoitanut 1.9.2018 alkaen yksikön päällikön avointa virkaa. Hänellä on monipuolista ja käytännössä osoitettua kokemusta rakennusvalvontaan liittyvissä kysymyksissä. Hänellä on laajat verkostot alan asiantuntijoiden ja rakennusvalvontaviranomaisten kanssa pääkaupunkiseudulla ja muualla Suomessa.

Lisätiedot

Kai Miller, rakennusvalvontapäällikkö, puhelin: 310 26328

kai.miller(a)hel.fi

Liitteet

1

Hakijayhteenveto

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kaupunkiympäristölautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Virkaan valittu

Oikaisuvaatimusohje, kaupunkiympäristölautakunta

Viran muut hakijat

Oikaisuvaatimusohje, kaupunkiympäristölautakunta

Tiedoksi

Taloushallintopalvelut Eija Keränen ja päätöksenteon tuki Lea Hannola

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 58230

Sörnäistenkatu 1

09 310 1691

0201256-6

FI06 8000 1200 0626 37

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 58

Faksi

 

Alv.nro

kaupunkiymparisto@hel.fi

https://www.hel.fi/

 

 

FI02012566