Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (1)

Kaupunkiympäristön toimiala

 

 

Palvelut ja luvat -palvelukokonaisuus

 

 

 

10.07.2018

 

 

 

 

Asiakkuusjohtaja

 

 

 

 

9 §

Kaupunkiympäristön toimialan palvelut ja luvat – palvelukokonaisuudenpysäköinninvalvonta ja pysäköintipalvelujen maksuseuraamuksetja oikaisuvaatimukset-yksikön päällikön viran täyttäminen

HEL 2018-006773 T 01 01 01 01

Työavain 6-155-18

Päätös

Kaupunkiympäristön toimialan asiakkuusjohtaja päätti valita pysäköinninvalvonta ja pysäköintipalvelujen maksuseuraamukset ja oikaisuvaatimukset-yksikön yksikön päällikön virkaan (35489) oikeustieteen maisteri Lauri Uskin 6.8.2018 alkaen 4 303,13 euron tehtäväkohtaisella kuukausipalkalla.

Lauri Uskin ei tarvitse esittää selvitystä terveydentilastaan, sillä hän on kaupungin vakinaisessa palveluksessa ja on aiemmin esittänyt ko. selvityksen.

Virkaan kuuluu kuuden (6) kuukauden koeaika.

Päätöksen perustelut

Viran täyttömenettely

Virka oli julkisesti haettavana 3.-17.5.2018. Ilmoittautumisaika päättyi 17.5.2018 klo 16.00. Hakuilmoitus on julkaistu kaupungin sähköisessä rekrytointipalvelussa, Duunitorilla, Kuntatekniikan foorumissa, KTK ry:n Rekrykanavassa ja Lakimiesliiton LakimiesRekrytoinnissa.

Yksikön päällikön viran kelpoisuusehtona on ylempi oikeustieteellinen korkeakoulututkinto. Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen erinomainen ja ruotsin kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito.

Hakuilmoituksen mukaan yksikön päälliköltä edellytetään erinomaisia valmiuksia toimia esimiehenä pysäköinninvalvonnan ja pysäköintipalvelujen asiantuntijaorganisaatiossa. Lisäksi edellytetään hyviä vuorovaikutustaitoja sekä muutos- ja uudistumiskykyä, eduksi katsotaan hyvä kielitaito.

Yksikön päällikkö vastaa maksuseuraamusten ja oikaisuvaatimusten prosesseista ja asioiden käsittelemisestä prosessien mukaisesti tavoitteellisesti ja tuloksellisesti sekä toiminnan strategisesta kehittämisestä. Hän valmistelee lausuntoja muutoksenhakuasioissa hallinto-oikeudelle ja korkeimmalle hallinto-oikeudelle ja osallistuu palvelun ohjausryhmän työskentelyyn.

Virkaa täytettäessä tulee varsinaisten kelpoisuusehtojen lisäksi ottaa huomioon perustuslain 125 §:ssä säädetyt yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin eli taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Valintaprosessi

Yksikön päällikön virkaan ilmoittautui ilmoittautumisajan kuluessa 10 henkilöä. Yhteenveto hakijoista on päätöksen liitteenä. Yhteenvedon tiedot perustuvat hakijan hakemuksessaan antamiin tietoihin.

Hakemusten perusteella haastatteluun kutsuttiin Lauri Uski, ********** Kunnallinen pysäköinninvalvoja Kaija Kossila haastatteli hakijat yhdessä henkilöstösihteeri Sari Bäckin, valmistelija Raila Heinon ja tiimipäällikkö Anne-Marie Kaksosen kanssa. Haastattelujen jälkeen ********** ilmoitti peruvansa hakemuksensa.

**********

**********

**********

**********

**********

Perustelut valintaesitykselle

Kokonaisarvioinnin perusteella, joka perustuu hakuasiakirjoihin, haastatteluun ja Psycon Oy:n suorittamaan henkilöarviointiin, parhaimmat edellytykset yksikön päällikönviran menestykselliseen hoitamiseen on Lauri Uskilla.

Lauri Uskilla on tehtävään vaadittava tutkinto ja valmiuksia toimia pysäköinninvalvonnan ja pysäköintipalveluiden asiantuntijaorganisaatiossa esimiehenä vuorovaikutteisesti ja muutos- ja uudistumiskykyisesti.

Lisätiedot

Kaija Kossila, kunnallinen pysäköinninvalvoja, puhelin: 310 38505

kaija.kossila(a)hel.fi

Liitteet

1

Hakijayhteenveto

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kaupunkiympäristölautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Virkaan valittu

Oikaisuvaatimusohje, kaupunkiympäristölautakunta

Viran muut hakijat

Oikaisuvaatimusohje, kaupunkiympäristölautakunta

Tiedoksi

Talouspalvelut/Eija Keränen

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 58230

Sörnäistenkatu 1

09 310 1691

0201256-6

FI06 8000 1200 0626 37

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 58

Faksi

 

Alv.nro

kaupunkiymparisto@hel.fi

https://www.hel.fi/

 

 

FI02012566