Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (3)

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

 

 

 

 

 

 

03.06.2019

 

 

 

 

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtaja

 

 

 

 

31 §

Helsingin kaupunginkirjaston kirja-aineiston englanninkielisen kirjallisuuden hankinta

HEL 2019-003858 T 02 08 01 00

Päätös

Toimialajohtaja päätti Helsingin kaupunginkirjaston kirja-aineiston englanninkielisen kirjallisuuden tavaran hankintamenettelyssä hyväksyä Kirjavälitys Oy:n tarjouksen kokonaistaloudellisesti edullisimpana.

Hankinnan ennakoitu arvonlisäveroton kokonaisarvo on noin 250 000 euroa.

Samalla toimialajohtaja päätti valtuuttaa kirjastopalvelukokonaisuuden kirjastoverkon yhteisten palveluiden päällikön allekirjoittamaan Helsingin kaupunginkirjaston kirja-aineiston englanninkielistä kirjallisuutta koskevan hankintasopimuksen.

Sopimuskausi on yksi (1) vuosi, tilaajalla on mahdollisuus lisäksi yhden (1) vuoden optiokauteen.

Hankintasopimus ei synny vielä hankintapäätöksestä ilmoittamalla vaan vasta, kun Hankintayksikkö ja hankintapäätöksellä valittu toimittaja ovat allekirjoittaneet hankintasopimuksen. Hankintasopimus allekirjoitetaan sen jälkeen, kun hankinnassa noudatettava odotusaika (14 päivää) on kulunut loppuun ja kun valittu toimittaja on toimittanut Hankintayksikölle tarvittavat selvitykset sen osoittamiseksi, että tarjoaja täyttää asetetut soveltuvuusvaatimukset.

Päätöksen perustelut

Hankintaan sovelletaan julkisista hankinnoista ja käyttöoikeus sopimuksista annetun lain (1397/2016, jäljempänä hankintalaki) I, II ja IV osia. Hankinta on EU-kynnysarvon ylittävä tavarahankinta.

Hankinnan kohde on kuvattu tarkemmin tarjouspyynnössä liitteineen.

Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-ajan toimiala (jäljempänä ”Hankintayksikkö”) on 3.4.2019 päivätyllä tarjouspyynnöllä pyytänyt tarjouksia Helsingin kaupunginkirjaston kirja-aineiston englanninkielisestä kirjallisuudesta. Hankintamenettelynä on ollut avoin menettely, jossa kuka tahansa on voinut tehdä tarjouksen.             

Hankinnasta lähetettiin 5.4.2019 julkaistavaksi EU-hankintailmoitus Euroopan Unionin virallisen lehden täydennysosassa ja Tenders Electronic Daily -portaalissa. Hankintailmoitus julkaistiin myös HILMA-ilmoituskanavassa (www.hankintailmoitukset.fi).

Tarjousajan päättymiseen eli 9.5.2018 klo 12:00 mennessä Hankintayksikkö vastaanotti yhteensä kaksi tarjousta. Tarjoukset avattiin tarjousajan päätyttyä.

Määräaikaan mennessä tarjouksensa jättivät seuraavat tarjoajat:

- Kirjavälitys Oy

- Suomen Kirjastopalvelu Oy

Tarjousten avaustilaisuudesta on laadittu pöytäkirja, joka on tämän päätöksen liitteenä 1.

Määräaikaan 9.5.2019 klo 12:00 mennessä saaduista tarjouksista tarkastettiin tarjoajien soveltuvuus ja tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus. Tarjouspyynnön mukaisesti tarjouskilpailusta on suljettava pois sellaiset tarjoajat, joita koskee hankintalain 80 §:n mukainen poissulkemisperuste. Tarjouskilpailusta voidaan sulkea pois tarjoajat, joita koskee hankintalain 81 §:n mukainen poissulkemisperuste. Tarjoajat, jotka eivät täytä hankintayksikön tarjoajan soveltuvuudelle asettamia vähimmäisvaatimuksia, suljetaan tarjouskilpailun ulkopuolelle.

Soveltuvuuden täyttävien tarjoajien tarjoukset tarkastettiin ja tarjouspyynnön mukaiset tarjoukset otettiin mukaan tarjousten vertailuun. Palveluntarjoajaksi valitaan kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen tehnyt tarjoaja, joka täyttää asetetut soveltuvuusvaatimukset ja jonka tarjous on tarjouspyynnön mukainen.

Tarjousvertailu

Parhaan tarjouksen valintaperusteena on kokonaistaloudellinen edullisuus. Kokonaistaloudellisen edullisuuden perusteena käytettiin halvinta hintaa. Hankinnan laatukriteerit on huomioitu vähimmäisvaatimuksissa.

Tarjouskilpailussa saatiin kaksi tarjouspyynnön vaatimukset täyttäviä tarjouksia, joista Kirjavälitys Oy:n tarjous hyväksytään kokonaistaloudellisesti edullisimpana.

Lisätiedot

Virva Nousiainen-Hiiri, palvelun päällikkö, puhelin: 310 85401

virva.nousiainen-hiiri(a)hel.fi

Kirsi Salminen, suunnittelija, puhelin: 310 85023

kirsi.m.salminen(a)hel.fi

Niina Lammi, hankinta-asiantuntija, puhelin: 310 20573

niina.lammi(a)hel.fi

Liitteet

1

Avauspöytäkirja

2

Vertailutaulukko_219754

Muutoksenhaku

Muutoksenhaku hankintapäätökseen, kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Tarjoajat

Liite 1
Liite 2
Muutoksenhaku hankintapäätökseen, kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta

Tiedoksi

Kuva/kirjastopalvelut

Kuva/hallintopalvelut

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 25401

Paavo Nurmen kuja 1 C

+358 9 310 1060

0201256-6

FI0680001200062637

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 25

Faksi

 

Alv.nro

kulttuurijavapaa-aika@hel.fi

 

+358 9 310 87770

 

FI02012566