Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (3)

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

 

 

 

 

 

 

08.04.2019

 

 

 

 

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtaja

 

 

 

 

20 §

Ulkomaalaisten aikakauslehtien digitaalisen palvelun hankinta, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

HEL 2019-000826 T 02 08 02 00

Päätös

Kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialajohtaja päätti ulkomaalaisten aikakausilehtien digitaalisen palvelun avoimessa hankintamenettelyssä hyväksyä EBSCO Information Services Oy:n tarjouksen kokonaistaloudellisesti edullisimpana.

Hankinnan ennakoitu arvonlisäveroton kokonaisarvo on noin 250 000 euroa.

Samalla kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialajohtaja päätti valtuuttaa kirjastopalvelukokonaisuuden kirjastoverkon yhteisten palveluiden päällikön allekirjoittamaan ulkomaalaisten aikakausilehtien digitaalisten palveluja koskevan hankintasopimuksen

Hankintasopimus sopijapuolten välillä syntyy vasta erikseen allekirjoitettavalla sopimuksella. Hankintasopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun ehdokas tai tarjoaja on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen ja valitusosoituksen tiedoksi.

Hankintasopimusta ei voida tehdä ennen kuin tarjoaja on toimittanut
hankintayksikölle tarjouspyynnössä mainitut hankintalain 88 §:n mukaiset otteet rikosrekisteristä. Hankintayksikkö tutkii otteista, koskeeko tarjoajaa jokin hankintalain 80 §:n mukainen pakollinen poissulkemisperuste. Poissulkemisperusteen ilmetessä ratkaistaan hankintaa koskeva
asia uudelleen oikaisemalla tätä päätöstä hankintalain 132 §:n mukaisesti.

Päätöksen perustelut

Hankintaan sovelletaan julkisista hankinnoista ja käyttöoikeus sopimuksista annetun lain (1397/2016, jäljempänä hankintalaki) I, II ja IV osia. Hankinta on EU-kynnysarvon ylittävä palveluhankinta.

Hankinnan kohde on kuvattu tarkemmin tarjouspyynnössä liitteineen. Hankintayksikköinä hankintailmoituksessa toimivat Helsingin kaupunki, Espoon kaupunki, Vantaan kaupunki ja Kauniaisten kaupunki.

Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-ajan toimiala (jäljempänä ”Hankintayksikkö”) on 28.1.2019 päivätyllä tarjouspyynnöllä pyytänyt tarjouksia ulkomaalaisten aikakausilehtien digitaalisesta palvelusta. Hankintamenettelynä on ollut avoin menettely, jossa kuka tahansa on voinut tehdä tarjouksen.

Osatarjouksia ei hyväksytty. Hankintasopimusta ei jaettu osiin, sillä hankintamenettelyn kohteena on ulkomaalaisten aikakausilehtien digitaalisen palvelun kokonaisratkaisu. Ratkaisun teknisen ja sisällöllisen toimivuuden varmistamiseksi on perusteltua, että ratkaisun toteuttaa yksi toimittaja.

Hankinnasta lähetettiin 28.1.2019 julkaistavaksi EU-hankintailmoitus Euroopan Unionin virallisen lehden täydennysosassa ja Tenders Electronic Daily -portaalissa. Hankintailmoitus julkaistiin myös HILMA-ilmoituskanavassa (www.hankintailmoitukset.fi).

Hankintailmoitusta täsmennettiin 11.2.2019. Täsmennyksestä tehtiin korjausilmoitus, joka lähetettiin 11.2.2019 julkaistavaksi EU-hankintailmoitus Euroopan Unionin virallisen lehden täydennysosassa ja Tenders Electronic Daily -portaalissa. Hankintailmoitus julkaistiin myös HILMA-ilmoituskanavassa (www.hankintailmoitukset.fi).

Tarjousajan päättymiseen eli 13.3.2019 klo 16:00 mennessä Hankintayksikkö vastaanotti yhteensä kaksi tarjousta. Tarjoukset avattiin tarjousajan päätyttyä.

Määräaikaan mennessä tarjouksensa jättivät seuraavat tarjoajat:

- EBSCO Information Services

- LM Tietopalvelut Oy

Tarjousten avaustilaisuudesta on laadittu pöytäkirja, joka on tämän päätöksen liitteenä 1.

Määräaikaan 13.3.2019 klo 16:00 mennessä saaduista tarjouksista tarkastettiin tarjoajien soveltuvuus ja tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus. Tarjouspyynnön mukaisesti tarjouskilpailusta on suljettava pois sellaiset tarjoajat, joita koskee hankintalain 80 §:n mukainen poissulkemisperuste. Tarjouskilpailusta voidaan sulkea pois tarjoajat, joita koskee hankintalain 81 §:n mukainen poissulkemisperuste. Tarjoajat, jotka eivät täytä hankintayksikön tarjoajan soveltuvuudelle asettamia vähimmäisvaatimuksia, suljetaan tarjouskilpailun ulkopuolelle.

Soveltuvuuden täyttävät tarjoajien tarjoukset tarkastettiin ja tarjouspyynnön mukaiset tarjoukset otettiin mukaan tarjousten vertailuun. Palveluntarjoajaksi valitaan kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen tehnyt tarjoaja, joka täyttää asetetut soveltuvuusvaatimukset ja jonka tarjous on tarjouspyynnön mukainen.

Päätöksen liitteenä on tarjoajien soveltuvuuden ja tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkastamisesta laadittu muistio, liitteenä 2. Tarjousten tarkastamisen yhteydessä määräaikaan mennessä saapuneista tarjouksista LM Tietopalvelut Oy:n tarjous ei täytä vähimmäisvaatimuksia eikä ole siten tarjouspyynnön mukainen. Näin ollen LM Tietopalvelut Oy:n tarjous on suljettava pois tarjouskilpailusta.

Tarjousvertailu

Parhaan tarjouksen valintaperusteena on kokonaistaloudellinen edullisuus. Kokonaistaloudellisen edullisuuden perusteena käytettiin halvinta hintaa. Hankinnan laatukriteerit on huomioitu vähimmäisvaatimuksissa.

Tarjouskilpailussa saatiin vain yksi tarjouspyynnön vaatimukset täyttävä tarjous, joten vertailua ei tarvitse tehdä.

EBSCO Information Services Oy:n tarjous hyväksytään kokonaistaloudellisesti edullisimpana.

Lisätiedot

Virva Nousiainen-Hiiri, palvelun päällikkö, puhelin: 310 85401

virva.nousiainen-hiiri(a)hel.fi

Niina Lammi, hankinta-asiantuntija, puhelin: 310 20573

niina.lammi(a)hel.fi

Liitteet

1

Tarjousten avauspöytäkirja

2

Tarjousten tarkastaminen ja vertailu

3

Hankintailmoitus 211434 HEL 2019-000826

Muutoksenhaku

Muutoksenhaku hankintapäätökseen, kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Tarjoajat

Muutoksenhaku hankintapäätökseen, kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta
Liite 2
Liite 3

Tiedoksi

Kirjastoverkon yhteiset palvelut

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 25401

Paavo Nurmen kuja 1 C

+358 9 310 1060

0201256-6

FI0680001200062637

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 25

Faksi

 

Alv.nro

kulttuurijavapaa-aika@hel.fi

 

+358 9 310 87770

 

FI02012566