Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (3)

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

 

 

Nuorisopalvelukokonaisuus

 

 

Itäinen nuorisotyö

11.01.2022

 

Kumppanuusyksikkö

 

 

Kumppanuuspäällikkö

 

 

 

 

4 §

Kontulankuja 2 talotoimikunnan talokerhoavustushakemus vuodelle 2022

HEL 2022-000058 T 02 05 01 00

Päätös

Kumppanuuspäällikkö myöntää Kontulankuja 2 talotoimikunnalle 400 euron talokerhoavustuksen lasten ja nuorten kerhotoiminnan kustannuksiin vuodelle 2022 (ei kuitenkaan palkkoihin eikä palkkioihin).

Ohjeita avustuksen saajalle

Selvitys avustuksen käytöstä kuittikopioineen on toimitettava 31.12.2022 mennessä nuorisopalvelujen kumppanuusyksikköön projektiavustusselvityslomakkeella.

Avustusta saavan on noudatettava Nuorisoyhdistysten avustusohjesääntöä ja Helsingin kaupungin avustusten yleisohjeita (www.hel.fi/nuorisonavustukset > Avustusten myöntämisperusteet):

https://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/avustukset/nuorisotoiminnan_avustukset/avustusten-myontamisperusteet

Avustus maksetaan yhdessä erässä.

Avustustoiminnassa on otettu huomioon valtiontukisääntely ja avustuksen kilpailuvaikutukset. Avustamisen ei katsota vaikuttavan jäsenvaltioiden väliseen kauppaan, koska palveluja tuotetaan ensi sijassa paikallisille asukkaille rajatulla alueella jäsenvaltiossa.

Päätöksen perustelut

Projektiavustusta myönnetään talokerhojen nuorisotoiminnan järjestämiseen. Avustusta ei myönnetä pääsääntöisesti hakijan hallintokuluihin tai muihin niihin verrattaviin kuluihin. (Nuorisoyhdistysten avustusohjesääntö 1.1.2021)

Kaupungin hakijalle myöntämä avustus on julkisista varoista myönnettyä tukea. Mikäli avustusta myönnetään hakijalle, joka harjoittaa taloudellista toimintaa kilpailluilla markkinoilla (esim. palveluiden tai tuotteiden myyntiä), tulee ennen avustuksen myöntämistä selvittää ja arvioida, onko avustuksen myöntäminen valtiontukisäännösten mukaan mahdollista. Avustuspäätöksen perusteluista tulee tällaisessa tapauksessa ilmetä peruste avustuksen sallittavuudelle. Kiellettynä valtiontukena pidetään julkisen sektorin missä tahansa muodossa myöntämää tukea, joka vääristää tai uhkaa vääristää kilpailua, suosii jotakin yritystä tai tuotannonalaa ja vaikuttaa EU:n jäsenvaltioiden väliseen kauppaan. Myös avustus voi täyttää kielletyn valtiontuen kriteerit, eikä avustusta tule tällöin myöntää. (Helsingin kaupungin avustusten yleisohjeet 28.10.2019)

Kontulankujan talotoimikunta järjestää kerhotiloissaan toimintaa 6-21-vuotiaille lapsille ja nuorille. Kerho kokoontuu viikoittain kaksi kertaa. Tiistaisin kerhossa leikitään, pelataan pelejä, askarrellaan ja retkeillään ja keskiviikkoisin pidetään osallistujien toiveiden mukaisesti kokkikerhoa. Toimintaa järjestetään läpi vuoden aikavälillä 11.1.-13.12.2022, poikkeuksena tauot hiihtolomalla ja heinäkuussa. Helsinkiläisiä 7-28 vuotiaita kerhoon arvioidaan osallistuvan 18.

Kerhon kustannukset koostuvat viikoittaisen toiminnan menoista kuten materiaaleista, retkistä ja kokkikerhon tarvikkeista. Talotoimikunta on saanut talokerhoavustusta myös aiempina vuosina ja selvittänyt avustusten käytön hyväksyttävästi.

Kontulankujan 2 talotoimikunta haki 450 euron talokerhoavustusta 16.12.2021 saapuneella hakemuksellaan.

Helsingin kaupungin hallintosäännön mukaan kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan nuorisojaosto päättää jaoston käytettävissä olevien avustusmäärärahojen jakamisesta sekä hyväksyy perusteet ja rajat, joiden mukaan viranhaltija päättää avustusmäärärahojen jakamisesta. (luku 17, § 4 kohta 3 ja 4)

Helsingin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti kokouksessaan toimialan avustusmäärärahojen jakamisen periaatteet, joiden mukaan avustuksilla rakennetaan demokraattista ja elinvoimaista kaupunkia, edistetään helsinkiläisten hyvinvointia ja terveyttä sekä edistetään YK:n Agenda 2030 tavoitteita. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan avustuksilla vahvistetaan kansalaisyhteiskuntaa sekä helsinkiläisten osallisuutta ja yhdenvertaisuutta, tuetaan monipuolista kulttuurin ja vapaa-ajan tarjontaa, parannetaan helsinkiläisten mahdollisuuksia merkitykselliseen elämään sekä edistetään ekologisesti, taloudellisesti, sosiaalisesti ja kulttuurisesti kestävää toimintaa. (Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 14.12.2021 § 202)

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan nuorisojaoston päätöksen mukaisesti kumppanuuspäällikkö tekee päätöksen enintään 3 000 euron projektiavustuksista. (Nuorisojaosto 20.6.2017, § 4)

Lisätiedot

Virpi Talasmäki, suunnittelija, puhelin: 310 89132

virpi.talasmaki(a)hel.fi

Liitteet

1

Projektiavustusselvitys-lomake

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Hakija

Liite 1
Oikaisuvaatimusohje, kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta

.

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 51400

Konepajankuja 1

+358 9 310 1060

0201256-6

 

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 51

Faksi

 

Alv.nro

kulttuurijavapaa-aika@hel.fi

 

+358 9 310 87770

 

FI02012566