Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (1)

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

 

 

Liikuntapalvelukokonaisuus

 

 

 

11.12.2017

 

 

 

 

Liikuntajohtaja

 

 

 

 

25 §

Liikunnan palvelukokonaisuuden hallinnassa olevien kiinteistöjen isännöinti ja kiinteistönhoidon järjestelyt

HEL 2017-013315 T 00 01 00

Päätös

Liikuntajohtaja päätti määrätä kulttuurin ja vapaa-ajan liikuntapalvelukokonaisuuden hallintaan kuuluvien kiinteistöjen isännöitsijän vastuun asianomaisten palvelujen päälliköille. Palvelujen päälliköt vastaavat hallinnollisen isännöinnin tehtävistä, joihin kuuluvat muun muassa kiinteistöjen talouteen ja taloudenhoitoon liittyvät kysymykset sekä kiinteistöjen vuokrasopimusasiat.

Samalla liikuntajohtaja päätti, että vastuu kyseisten kiinteistöjen kiinteistönhoidosta, kiinteistön ylläpitoon, kunnossapitoon, kiinteistön tekniikkaan, energiatalouteen ja korjaustöiden suunnitteluun liittyvistä tehtävistä sekä annettujen lakisääteisten velvoitteiden täyttämisestä jakaantuu seuraavasti:

1.

Palvelun päällikkö vastaa vastuualueensa kiinteistönhoidon organisoinnista ja valvonnasta.

 

 

2.

Yksikön päällikkö huolehtii vastuualueensa kiinteistönhoidon koordinoinnista, kiinteistöjen kunnossapitotarpeiden päivittämisestä sekä korjaussuunnitteluun liittyvistä tehtävistä.

 

 

3.

Liikuntapaikkapalvelun ja ulkoilupalvelun tiimiesimiehet huolehtivat vastuualueensa kiinteistöjen käyttöturvallisuudesta, kiinteistönhoidosta sekä kiinteistön ylläpitoon ja kunnossapitoon liittyvistä tehtävistä. Tiimiesimiehet vastaavat yhdessä kiinteistötekniikkatiimiesimiehen kanssa kiinteistön tekniikkaan ja energiatalouteen liittyvistä tehtävistä.

 

 

5.

Kiinteistötekniikkatiimin esimies huolehtii talo- ja laitetekniikan asiantuntija- ja ylläpitotehtävistä, kiinteistötekniikkaan liittyvien ohjelmien laatimisesta sekä yhdessä tiimiesimiesten kanssa kiinteistön tekniikkaan ja energiatalouteen liittyvistä tehtävistä.

 

 

6.

Kiinteistötekniikkatiimin sähköteknikko, käyttöinsinööri, lvi-insinööri ja kunnossapitoinsinööri vastaavat sähkö- ja painelaitteisiin, kemikaaliturvallisuuteen, lvi-tekniikkaan sekä rakennustekniikkaan liittyvistä tehtävistä mukaan lukien lakisääteiset tehtävät.

 

Palvelujen tulee tämän päätöksen nojalla työnjohdollisissa määräyksissä tarkemmin määritellä ne henkilöt, jotka vastaavat yllä mainituista kiinteistönhoidon tehtävistä.

Tehtävien hoitamisessa tulee huomioida liikuntapalvelukokonaisuuden kiinteistöjen käyttöön liittyvät erityispiirteet sekä Helsingin kaupungin omistamien kiinteistöjen arvon säilyminen.

Toimialan tilapalvelut vastaa toimialan tilahankkeisiin liittyvästä valmistelusta, tilamuutostarpeiden suunnittelun ohjauksesta, tilahankkeiden investointiehdotuksista ja investointimäärärahojen käytön suunnittelusta, toimitilojen sekä kunnossapidon käyttäjätarpeiden koordinoinnista sekä kiinteistöjen turvallisuuteen ja ympäristöpalveluihin liittyvistä tehtävistä. Tilapalvelut vastaa toimialan valmius-, varautumis- ja turvallisuusasioiden edistämisestä sekä turvallisuusjohtamisen kuvauksen laatimisesta.

Päätös kumoaa liikuntajohtajan päätöksen Liv/Lj 18.11.2015, 64 §

Päätöksen perustelut

Liikuntajohtajan päätöksessä 18.11.2015 64 § (aikaisemmin Liv/Lj 1.2.2005, 7 §) on määrätty liikuntaviraston hallintaan kuuluvien kiinteistöjen isännöitsijän vastuun asianomaisille osastopäälliköille. Osastopäälliköt ovat vastanneet hallinnollisen isännöinnin tehtävistä, joihin ovat kuuluneet mm. kiinteistöjen talouteen ja taloudenhoitoon liittyvät kysymykset sekä kiinteistöjen vuokrasopimusasiat.

Helsingin kaupungin toimialauudistuksen myötä vanhat virastot lakkasivat olemasta 31.5.2017. Liikuntapalvelukokonaisuuden sisäinen organisaatio muuttui myös 1.6.2017 alkaen. Edellä mainituista syistä liikuntajohtajan päätöstä 18.11.2015 64 § päivitetään isännöinti- ja kunnossapitovastuiden osalta vastaamaan kulttuurin- ja vapaa-ajan toimialan ja liikuntapalvelukokonaisuuden nykyistä organisaatiorakennetta.

Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan liikuntakiinteistöt ovat Helsingin kaupungin omistamia. Liikuntapalvelukokonaisuus on niissä pääomavuokralaisena ja vastaa niiden hallinnosta, ylläpidosta, kiinteistönhoidosta ja kunnossapidosta. Ylläpitovuokrakohteissa tilakeskus vastaa ylläpidosta ja kunnossapidosta vuokrasopimuksen vastuunjakotaulukon mukaisin vastuin.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan toimintasäännön 31.5.2017 mukaan:

Liikuntapalvelukokonaisuus vastaa liikunnasta ja liikuntapolitiikasta sekä liikunnan järjestämisestä ja liikuntapaikoista sekä leirintäalueesta. (Hallintosäännön 4 luvun 7 §)

-

Liikuntapaikat-palvelu huolehtii sisäliikuntapaikkojen ja ulkoliikuntapaikkojen hoitamisesta ja niiden palveluista (Joja 7.11.2016 § 82). Palvelu hallinnoi sen vastuulle kuuluvia kiinteistöjä sekä niillä sijaitsevia sisä- ja ulkoliikuntapaikkoja ja liikuntalaitoksia sekä niiden piha-alueita sekä vastaa sisä- ja ulkoliikuntapaikkojen ja liikuntalaitosten palveluista, hoidosta, kunnossapidosta ja kehittämisestä. Liikuntapaikat palvelua johtaa liikuntapaikkapäällikkö. Liikuntapaikat-palvelun yksiköt ovat itäinen alueyksikkö, läntinen alueyksikkö ja pohjoinen alueyksikkö. Jokaista alueyksikköä johtaa yksikön päällikkö. Alueyksiköiden sisällä toimivat tiimit, kutakin tiimiä johtaa tiimiesimies.

 

 

-

Ulkoilupalvelut huolehtii ulkoilu- ja leirintäalueiden, reittien ja lähiliikuntapaikkojen hoitamisesta ja palveluista sekä merellisistä palveluista (Joja 7.11.2016 § 82). Palvelu hallinnoi sen vastuulle kuuluvia lähiliikunta- ja ulkokuntoilupaikkoja, ulkoilureittejä, hiihtolatuja, uimarantoja, ulkoilu- ja leirintäalueita, ulkokenttiä, hyppyrimäkiä, hiihtohallia, venesatamia ja veneiden talvisäilytyspaikkoja sekä vastaa niiden palveluista, hoidosta, kunnossapidosta ja kehittämisestä.  Lisäksi ylläpitoyksikkö vastaa liikuntapaikkojen ylläpidon tukitoiminnoista, kiinteistötekniikasta, kuljetuksista ja kaluston huollosta. Ylläpitoyksikön tiimit ovat kiinteistötekniikkatiimi, logistiikkatiimi ja ylläpitotiimi. Kiinteistötekniikkatiimi huolehtii liikuntapalvelukokonaisuuden hallinnoimien rakennusten talo- ja laitetekniikan asiantuntija- ja ylläpitotehtävistä. Logistiikkatiimi huolehtii liikuntapalvelukokonaisuuden sisäisistä ja ulkoisista kuljetuksista, koneiden ja laitteiden kunnossapidosta sekä vastaa liikuntapalvelukokonaisuuden varastoalueista. Ylläpitotiimi ylläpitää ja korjaa liikuntapalvelukokonaisuuden kiinteistöjä ja vastaa liikuntapalvelukokonaisuuden verstaiden toiminnasta. Ulkoilupalveluja johtaa ulkoilupalvelupäällikkö, yksiköitä yksikön päälliköt ja tiimejä tiimiesimiehet.

 

Lisätiedot

Hertta Keisala, lakimies, puhelin: 310 15036

hertta.keisala(a)hel.fi

Paula Mantila, sihteeri, puhelin: 310 87721

paula.mantila(a)hel.fi

Muutoksenhaku

Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano

Tiedoksi

Kuva

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 4800

Paavo Nurmen kuja 1 C

+358 9 310 8771

0201256-6

FI0680001200062637

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 25

Faksi

 

Alv.nro

 

 

+358 9 310 87770

 

FI02012566