Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (3)

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

 

 

Hallinto- ja tukipalvelut

 

 

 

16.04.2021

 

 

 

 

Hallintojohtaja

 

 

 

 

7 §

Hankinta, LOPS-osaamisen kehittämisen kokonaisuus, suomen- ja ruotsinkieliset lukiot

HEL 2021-002406 T 02 08 02 00

Päätös

Hallintojohtaja päätti hankkia LOPS-osaamisen kehittämisen kokonaisuuden ES Pedagogica Oy:ltä saadun tarjouksen mukaisesti 28.2.2023 asti.

Samalla hallintojohtaja päätti hylätä Edita Publishing Oy:n tarjouksen tarjouspyynnön vastaisena.

Hankinnan ennakoitu sitoumukseton arvo on enintään noin 108 000 euroa (alv 0%).

Päätöksen perustelut

Hankinnan ennakoitu arvonlisätön arvo ei ylitä lain julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016) § 25 mukaista kynnysarvoa eikä hankintayksiköllä ole velvollisuutta kilpailuttaa palvelua hankintalain mukaisesti. Kyseessä on pienhankinta, joka kilpailutettiin kevennetysti avoimella menettelyllä.

Kilpailutus perustuu Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimialan 3.3.2021 päivättyyn tarjouspyyntöön HEL-2021-002406 ”Helsingin kaupungin LOPS osaamisen kehittämisen kokonaisuus”.

Hankinnasta on julkaistu hankintailmoitus 3.3.2021 sähköisessä HILMA-ilmoituskanavassa (hankintailmoitukset.fi).

Tarjouspyyntöön liittyvät kysymykset oli esitettävä 11.3.2021 klo 16.00 mennessä. Esitettyihin kysymyksiin julkaistiin vastaukset 11.3.2021.

Määräaika tarjousten jättämiselle päättyi 26.3.2021 klo 12.00. Määräaikaan mennessä kolme tarjoajaa jättivät tarjouksen:

Edita Publishing Oy
ES Pedagogica Oy
Helsingin yliopiston koulutus- ja kehittämispalvelut HYplus

Tarjoajien soveltuvuuden ja tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkastaminen

Tarjouspyynnössä oli esitetty tarjoajan soveltuvuudelle asetetut vaatimukset ja selvitysvelvollisuudet sekä tarjoukselle ja sen sisällölle sekä hankinnan kohteelle vähimmäisvaatimukset.

Vähimmäisvaatimuksissa on asetettu hankittavalle palvelulle laadullisia vaatimuksia (laatukriteereitä), jotka tarjottavan palvelun on pitänyt täyttää. Jos laadulliset vähimmäisvaatimukset eivät ole täyttyneet tai niistä ei ole annettu vaadittuja tietoja, on tarjous hylätty tarjouspyynnön vastaisena.

Edita Publishing Oy:n tarjous ei täyttänyt tarjouspyynnössä asetettuja vaatimuksia seuraavin osin:

1. Tarjoaja ilmoittaa käyttävänsä alihankkijoita, mutta vaadittua luetteloa alihankkijoista ei ole tarjouksen liitteenä.

2. Tarjoajan nimeämiltä kouluttajilta on edellytetty vähintään korkea-asteen tutkinto ja kolme aiempaa referenssiä kasvatus- ja opetustoimen henkilöstön pedagogisten koulutusten toteuttamisesta. Tarjoajan on edellytetty syöttävän tiedot tarjouspyynnön liitteenä olleeseen valmiiseen pohjaan. Tarjoaja ei ole toimittanut vaadittuja referenssejä kaikilta kouluttajilta.

3. Ruotsinkielisiltä kouluttajilta on edellä olevan lisäksi edellytetty yksi aiempi ruotsin kielellä toteutettu koulutus. Tarjoajan on edellytetty syöttävän tiedot tarjouspyynnön liitteenä olleeseen valmiiseen pohjaan. Annetuista tiedoista on tullut käydä ilmi kouluttajan koulutuksessa käyttämä kieli ja koulutuksen kohderyhmä. Tarjoaja ei ole toimittanut ruotsinkielisistä kouluttajista vaadittuja tietoja.

4. Tarjoajan alustavasta koulutussuunnitelmasta ei käy ilmi tarjouspyynnössä edellytetyt koulutuskokonaisuuden moduulien sisällöt pohjautuen tarjouspyynnön liitteessä kuvattuihin alustaviin sisältöihin. Lisäksi alustavasta koulutussuunnitelmasta ei selviä tarjouspyynnössä edellytetyt tarjoajan koulutuksessa käyttämät sähköiset alustat ja sovellukset.

5. Tarjoajan alustavan koulutussuunnitelman 1. moduulin otsikointi ja osaamistavoitteiden kuvaus ei ole tarjouspyynnön liitteenä olleen hankinnan kohteen kuvauksen mukainen.

Tarjousten vertailu

Tarjousvertailuun valittiin ES Pedagogica Oy ja Helsingin yliopiston koulutus- ja kehittämispalvelut HYplus.

Hankittavan palvelun valintaperusteena oli kokonaistaloudellinen edullisuus, jonka perusteena käytettiin hinta-laatusuhteeltaan parasta tarjousta. Hinnan painoarvo oli 40 pistettä ja laadun painoarvo 60 pistettä. Laatuarviointi jakautui seuraavasti:

1. Tarjoajan laatima koulutussuunnitelma ja alustava aikataulu- ja kouluttajasuunnitelma, enintään 40 pistettä
2. Tarjoajan nimeämien kouluttajien aikaisempi kokemus lukiokoulutuksen henkilöstön pedagogisesta koulutuksesta, enintään 5 pistettä
3. Tarjoajan nimeämien kouluttajien aikaisempi kokemus koulutuskokonaisuuden moduulien teemojen kouluttamisesta, enintään 15 pistettä

Hinta- ja laatuvertailut ovat päätöksen liitteenä.

Vertailussa kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen tekivät seuraavat tarjoajat:

1. ES Pedagogica Oy, 96 p.
2. Helsingin yliopiston koulutus- ja kehittämispalvelut HYplus, 69,429 p.

Sopimus

Osapuolia sitova sopimus ei synny tämän päätöksen tiedoksiannolla vaan vasta, kun osapuolet ovat allekirjoittaneet asiasta sopimuksen. Hankintasopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua tiedoksiannosta.

Lisätiedot

Jaana Kariniemi, pedagoginen asiantuntija, puhelin: 310 82745

jaana.kariniemi(a)hel.fi

Liitteet

1

Tarjousvertailu

Muutoksenhaku

Muutoksenhaku hankintapäätökseen, pienhankinnat, kasvatus- ja koulutuslautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Tarjoajat

Muutoksenhaku hankintapäätökseen, pienhankinnat, kasvatus- ja koulutuslautakunta
Liite 1

Tiedoksi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 51300

Töysänkatu 2 D

+358 9 310 8600

0201256-6

FI2922661800003009

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 51

Faksi

 

Alv.nro

kasvatusjakoulutus@hel.fi

www.hel.fi/kasvatusjakoulutus

 

 

FI02012566