Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (2)

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

 

 

Lukio- ja ammatillisen koulutuksen ja vapaan sivistystyön palvelukokonaisuus

 

 

 

02.09.2021

 

 

 

 

Lukio- ja ammatillisen koulutuksen ja vapaan sivistystyön johtaja

 

 

 

 

74 §

Sibelius-lukion virtuaalikuoroprojektin kuvaajan ja äänittäjän hankinta

HEL 2021-009632 T 02 08 02 00

Päätös

Lukio- ja ammatillisen koulutuksen ja vapaan sivistystyön johtaja päätti, että  Sibelius-lukion valtakunnallisen kehittämistehtävän LUMOKE-hankkeen virtuaalikuoroprojektin videotuotanto hankitaan ME Films Oy:ltä ja äänituotanto Äänituotanto Kuisma Eskolalta. ME Filmsin kustannukset ovat projektista syksyn osalta 24000 euroa + alv 24 %. Äänituotanto Kuisma Eskolan kustannukset ovat projektista syksyn osalta noin 7080€ + alv 24 %. Tarjoukset ovat liitteenä. Lisäksi tarjouspyynnöissä mainittiin optio projektin jatkamiseen samojen palveluntuottajien kanssa myös kevään 2022 osalta, jonka tarkemmat suunnitelmat ja aikataulut tarkentuvat projektin kuluessa. Kustannukset maksetaan tililtä 1441009021 142400266502.

Hankintasopimus sopijapuolten välillä syntyy vasta myöhemmin erikseen allekirjoitettavalla sopimuksella.

Päätöksen perustelut

Suunnitellun hankinnan ennakoitu arvonlisäveroton arvo ei ylitä hankintalain mukaista kynnysarvoa (laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista 1397/2016 § 25). Hankinnan suunniteltu kokonaisarvo jää alle 60 000 euron. Hankintayksiköllä ei ole näin ollen velvollisuutta kilpailuttaa palvelua hankintalain mukaisesti. Kyseessä on pienhankinta.

Sibelius-lukion valtakunnallisen kehittämistehtävän LUMOKE-hankkeessa toteutetaan tuotettavia, koko Suomen lukioiden musiikinopettajia ja -opiskelijoita palvelevia sähköisiä opetusmateriaaleja niin sanotun virtuaalikuorokurssin, jonka avulla opiskelijat missä tahansa Suomen lukiossa voivat osallistua kuoroharjoituksiin lukukauden tai lukuvuoden ajan. Tarkoitus on tallentaa kuoroharjoituksia ja työpajoja kuorolaisen näkökulmasta siten, että ruudun ääressä kuorolaulua opiskelevalle tulee sekä visuaalinen että auditiivinen kokemus kuoron keskellä laulamisesta ja johtajan seuraamisesta. Opetusvideoiden runkokuorona toimii Sibelius-lukion sekakuoro, lisäksi projektissa tehdään yhteistyötä syksyllä 2021 esim. Vantaan Vaskivuoren lukion ja Turun Puolalanmäen lukion kuorojen kanssa, ja myöhemmin yhteistyötahoja on tarkoitus laajentaa.

Kyseessä on suurehko opetusvideoprojekti, jonka ensimmäinen vaihe toteutetaan syksyllä 2021. Toinen vaihe äänityksineen ja kuvauksineen on suunnitelmissa keväälle 2022.

Projektin videokuvaksista pyydettiin tarjoukset kolmelta Helsingin kaupungin videotuotantopalvelujen puitesopimuksessa olevalta toimittajalta (Apogee Oy, Flik Media Group Oy ja Ryhmittymä Stooritaivas) sekä lisäksi useilta muilta musiikkivideotuotannoista kokemusta omaavilta palveluntarjoajilta (ME Films, Vallilan sorvi / Aapo Niininen, Direktör Oy ja Antti Kokkola). Projektin äänituotannosta tarjoukset pyydettiin kolmelta eri toimijalta, joilla on paljon kokemusta ja referenssejä kuorojen äänittämisestä (Äänituotanto Kuisma Eskola, Pro Audile Oy ja EditRoom Oy). Lisäksi yksi toimijoista antoi tarjouksen sekä ääni- että videotuotannosta (Pro Audile Oy).

Kevytkilpailutuksen tulosten pohjalta ja toimijoiden aiempien referenssien perusteella videotuotanto hankitaan ME Films Oy:ltä ja äänituotanto Äänituotanto Kuisma Eskolalta. Perustelemme kaupungin puitesopimuksen ulkopuolella olevien toimijoiden valintaa projektin kuorolauluun ja musiikkivideotuotantoon liittyvillä erityispiirteillä sekä projektin erityisellä vaativuudella, joka on täysin verrattavissa esim. puitesopimuksessa poikkeuksena mainittuun kaupunginorkesterin konserttilähetykseen.

Lisätiedot

Rantala Hannu, rehtori, puhelin: 310 86762

hannu.rantala(a)hel.fi

Liitteet

1

MEFILMS tarjous

2

Tarjousten kooste

Muutoksenhaku

Muutoksenhaku hankintapäätökseen, pienhankinnat, kasvatus- ja koulutuslautakunta

Tiedoksi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Otteensaajat

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 51300

Töysänkatu 2 D

+358 9 310 8600

0201256-6

FI2922661800003009

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 51

Faksi

 

Alv.nro

kasvatusjakoulutus@hel.fi

www.hel.fi/kasvatusjakoulutus

 

 

FI02012566