Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (3)

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

 

 

Lukio- ja ammatillisen koulutuksen ja vapaan sivistystyön palvelukokonaisuus

 

 

Ammatillinen koulutus

17.06.2021

 

Kampus 5

 

 

Koulutuspäällikkö, Oppimisyksikkö 5-5

 

 

 

 

3 §

Virkasuhteen täyttäminen, Stadin ammatti- ja aikuisopisto kampus 5, perusopetuksen erityisopettaja, työavain KASKO-03-26-21, kaksi työpaikkaa

HEL 2021-007395 T 01 01 01 01

Päätös

Koulutuspäällikkö päätti valita perusopetuksen erityisopettajan määräaikaiseen virkaan **********

Virantoimitus alkaa 1.8.2021 ja päättyy 31.7.2022.

Virkaan valitulle määrätään virantoimituksen aloittamisesta alkava kuuden (6) kuukauden koeaika.

Päätös on ehdollinen, kunnes tehtävään valittu on esittänyt lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä annetun lain (504/2002) edellyttämän rikosrekisterilain (505/2002) 6 §:n 2 momentissa tarkoitetun rikosrekisteriotteen.

Päätöksen perustelut

Perusopetuksen erityisopettajan määräaikainen virka on ollut julkisesti haettavana ajalla 18.5.2021–1.6.2021 Helsingin kaupungin sähköisessä rekrytointijärjestelmässä sekä muissa Helsingin kaupungin rekrytointikanavissa. Tehtävän ensimmäinen sijoituspaikka on Stadin ammatti- ja aikuisopisto, Kampus 2, 3, 4 ja 5.

Toimialajohtajan delegointipäätöksen (20.11.2019, § 100) mukaan tuntiopettajan ottamisesta määräaikaisesti voimassa olevaan virkasuhteeseen päättää koulutuspäällikkö.

Viranhaltijan tehtävänä ovat perusopetuksen erityisopettajan tehtävät.

Kelpoisuusehdot ja kielitaitovaatimus määräytyvät opetustoimen kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen 986/1998 (muutettu 1150/2017) mukaan.

Tehtävään kuuluvat perusopetukseen valmistavan koulutuksen, aikuisten perusopetuksen ja perusopetuksen lisäopetuksen erityisopettajan opetus- ja ohjaustehtävät. Toteutustapa on oppijalähtöinen ja kokonaisvaltainen. Tehtävään kuuluu yhteistyö keskeisten sidosryhmien kanssa sekä oppilaitoksen sisällä että ulkopuolisten kumppaneiden kanssa. Tehtävässä tehdään tiivistä yhteistyötä muiden tutkintoa edeltävien koulutusten ja palveluiden sekä ammatillisen tutkintokoulutuksen kanssa.

Tehtävään voidaan sisällyttää myös erityisvastuita koulutuksen kehittämiseen tai koulutusten toteutuksiin liittyen.

Arvostamme vahvaa näyttöä monipuolisesta oppimisen tuen kokonaisuuden, muotojen ja menetelmien hallinnasta vastaavissa tehtävissä ja kohderyhmässä. Erityisopettajalta odotetaan näyttöä tuloksellisesta opetuksen kehittämisestä, monipuolisista opetusmenetelmistä sekä digitaalisuuden hyödyntämisestä ohjauksessa. Erityisopettajalta odotetaan myös vahvaa konsultatiivisen työotteen hallintaa, taitoa ohjata ja tukea myös opettajia.

Hakuilmoituksessa eduksi luettiin Wilma-osaaminen.

Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Määräajassa hakemuksen jätti viisitoista (15) hakijaa, joista vaadittu kelpoisuus on 11 hakijalla. Hakemusten perusteella ryhmähaastatteluun kutsuttiin 11 hakijaa.

Teams-ryhmähaastattelut toteutettiin 4.6.2021, haastattelijoina toimivat koulutuspäälliköt Elina Tirinen, Jukka Pitkänen ja Jussi Virtanen. Ryhmähaastattelun jälkeen videohaastatteluun kutsuttiin 5 hakijaa, joista yksi veti hakemuksensa pois.

**********

Hänellä on kokemusta perusopetuksen lisäopetuksesta ja aikuisten perusopetuksesta.

**********

Hänellä on monipuolista kokemusta peruskoulun opetustehtävistä.

**********

Hänellä on kokemusta kielitietoisesta opetuksesta ja valmistavan luokan opettamisesta.

**********

Hänellä on vahva konsultatiivinen ote ja erinomaiset sosiaaliset taidot.

Kaikilla haastatelluilla on tehtävässä edellytettyä kokemusta monipuolisesta oppimisen tuen kokonaisuuden, muotojen ja menetelmien hallinnasta vastaavissa tehtävissä.

Perusopetuksen erityisopettajan tehtävässä korostuu oppimisen tuen toteuttaminen toiminnallisesti ja opiskelijoita osallistavasti heidän erilaiset oppimisvalmiutensa huomioiden. Keskeistä on myös oppijoiden kohtaaminen arvostavasti. Stadin AO:n tiimiopettajuuden toimintamallissa korostuvat myös tiimityötaidot ja yhteisopettajuuden toteuttaminen.

Koulutuspäällikkö katsoo hakijoiden työkokemuksen, koulutuksen sekä haastatteluista ilmenevien seikkojen kokonaisarvioinnin perusteella, että parhaat edellytykset määräaikaisen viran menestykselliseen hoitamiseen on **********

Päätös annetaan tiedoksi virkaan valitulle sekä muille hakijoille oikaisuvaatimusohjeineen. Päätöksen tiedoksianto tapahtuu sähköisessä rekrytointijärjestelmässä niiden osalta, jotka ovat antaneet suostumuksensa sähköiseen tiedoksiantoon ja muiden osalta kirjeitse.

Lisätiedot

Elina Tirinen, koulutuspäällikkö, puhelin: 09 310 89266

elina.tirinen(a)edu.hel.fi

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kasvatus- ja koulutuslautakunta

.

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 51308

Sturenkatu 18-22

+358 9 310 8600

0201256-6

FI2922661800003009

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 51

Faksi

 

Alv.nro

kasvatusjakoulutus@hel.fi

www.hel.fi/kasvatusjakoulutus

 

 

FI02012566