Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (3)

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

 

 

Lukio- ja ammatillisen koulutuksen ja vapaan sivistystyön palvelukokonaisuus

 

 

Ammatillinen koulutus

11.12.2020

 

Kampus 5

 

 

Koulutuspäällikkö, Oppimisyksikkö 5-2

 

 

 

 

7 §

Virkasuhteen täyttäminen, Stadin ammatti- ja aikuisopisto, Primuseheytys, määräaikainen tuntiopettaja

HEL 2020-013715 T 01 01 01 01

Työavain KASKO-03-189-20

Päätös

Koulutuspäällikkö päätti kokonaisarvion perusteella valita Stadin ammatti- ja aikuisopiston Primus-eheytyksen määräaikaiseen tehtävään maatalous- ja metsätieteiden maisterin **********

Virkasuhteinen tehtävä alkaa 1.1.2021 ja päättyy 31.12.2021.

Virkasuhteisen tehtävän palkkaus ja palvelussuhteen muut ehdot määräytyvät kunnallisen opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimuksen mukaan.

Päätöksen perustelut

Määräaikaisen tuntiopettajan tehtävä on ollut julkisesti haettavana ajalla 4.11. - 11.11.2020 kaupungin sähköisessä rekrytointijärjestelmässä työavaimella KASKO-03-189-20.

Kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtajan delegointipäätöksen (4.5.2019, § 40) mukaan opettajan ottamisesta määräaikaiseen virkasuhteiseen tehtävään päättää lähiesimies eli Stadin ammatti- ja aikuisopistossa Kampuksella 5 lähiesimiehenä toimiva koulutuspäällikkö.

Virkasuhteista tehtävää täytettäessä tulee ottaa huomioon perustuslain 125 §:ssä säädetyt yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin eli taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Valitun tehtävänä on eHoksin käyttöönottoon osallistuminen, siihen liittyvä Primuksen rekistereiden eheytystyö ja Primusopettajana toimiminen sekä valmistuttamisprosessiin osallistuminen. Sijoituspaikkana on E-talo osoitteessa Nilsiänkatu 6.

Määräaikaista virkasuhteista tehtävää haki hakuajan kuluessa neljä (4) henkilöä. Hakijoista kaikki neljä henkilöä täyttivät opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen 1998/986 mukaisen kelpoisuusvaatimuksen.

Muodollisten kelpoisuusvaatimusten lisäksi hakuilmoituksessa edellytettiin hyviä tietoteknisiä taitoja, kykyä loogiseen ajatteluun, huolellisuutta, syventymiskykyä ja kykyä tehdä johtopäätöksiä vajaan tiedon pohjalta. Eduksi luettiin kokemus useista eri tutkinnoista ja ymmärryksen niiden opintojen rakentumisesta sekä aiemmat näytöt vastaavasta työstä.

Haastatteluun kutsuttiin kaikki neljä hakijaa: ********** ********** ********** ja ********** Haastattelut pidettiin poikkeustilanteen vuoksi yksilöhaastatteluina etänä 10.12.2020 ja haastattelijana toimivat koulutuspäällikkö Asko Haapamäki sekä vs. koulutuspäällikkö Sakari Soppi. Haastatteluun kutsutuista ********** perui hakemuksensa 10.12.2020.

Filosofian maisteri ********** on suorittanut opettajan pedagogiset opinnot. Hänellä on työkokemusta yli 15 vuotta lähinnä kielten opettajan tehtävistä eri kouluasteilla. Haastattelun perusteella korostui se, että ********** on aiempaa kokemusta Primusjärjestelmän käytöstä ja hän on tehnyt yhteistyötä opintosihteerien kanssa todistusten tarkistamisessa ja tulostamisessa. Hänen kokemuksensa ammatillisesta koulutuksesta perustuvat sosiaali- ja terveysalojen tutkintoihin.

Maatalous- ja metsätieteiden maisteri ********** on suorittanut opettajan pedagogiset opinnot sekä opinto-ohjaajan opinnot. Toimiessaan ammatillisessa oppilaitoksessa opinto-ohjaajana, hän on saanut laajan työkokemuksen useista eri ammatillisista tutkinnoista. ********** oli myös kaikista hakijoista selkeästi pisin haettavaan toimeen liittyvä työkokemus (22 vuotta). Haastattelun perusteella korostui se, että ********** kykeni kuvailemaan parhaiten eHoksin toimintaperiaatetta ja siihen liittyviä haasteita. Hänellä on hakijoista laajin erilaisten tutkintorakenteiden tuntemus eri ammatillisen perusasteen tutkinnoista, minkä lisäksi hän tunsi myös näiden aiempia tutkintorakenteita myös menneiltä vuosilta.

Medianomi ********** on suorittanut opettajan pedagogiset opinnot. Hänellä on käyttökokemusta Visman järjestelmistä kuten myös monista muistakin erilaisista tietoteknisistä järjestelmistä. Hänellä on työkokemusta erilaisissa tietojärjestelmiin sekä opetukseen liittyvissä tai sivuavissa työtehtävissä noin 18 vuoden ajalta. Haastattelun perusteella korostuivat hyvät vuorovaikutustaidot ja kokemus erilaisista tietojärjestelmistä sekä näytöt tuloksellisesta työskentelystä opetusalan kehitystehtävissä

Koulutuspäällikkö katsoo hakijoiden työkokemuksen, koulutuksen sekä haastatteluista ilmenevien seikkojen kokonaisarvioinnin perusteella, että parhaat edellytykset tehtävän menestykselliseen hoitamiseen on **********

********** valintaa puoltaa hänen laaja tietämyksensä eri tutkinnoista. Hän kykeni haastattelussa parhaiten kuvailemaan työn haasteita ja niiden ratkaisemiseen kytkeytyviä toimintamalleja. Hänellä on kokemusta Primus-järjestelmän käytöstä ja hänellä oli näyttöjä vastaavan työn tuloksellisesta hoitamisesta.

********** täyttää virkasuhteiselle tehtävälle asetetut opetustoimen henkilöstön kelpoisuusehdoista annetun asetuksen 986/1998 aineen opetusta antavaa opettajaa koskevien 5 §:n ja 9 §:n säännökset.

Päätös annetaan tiedoksi valitulle sekä muille hakijoille oikaisuvaatimusohjeineen. Päätöksen tiedoksianto tapahtuu sähköisessä rekrytointijärjestelmässä niiden osalta, jotka ovat antaneet suostumuksensa sähköiseen tiedoksiantoon ja muiden osalta kirjeitse.

Lisätiedot

Asko Haapamäki, koulutuspäällikkö, puhelin: 310 84876

asko.haapamaki(a)hel.fi

Osaro Eguavoen, hallintoassistentti, puhelin: 310 81925

osaro.eguavoen(a)hel.fi

 

Asko Haapamäki

 

koulutuspäällikkö

 

Liitteet

1

KASKO-03-189-20 hakijalista

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kasvatus- ja koulutuslautakunta

.

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 51308

Sturenkatu 18-22

+358 9 310 8600

0201256-6

FI2922661800003009

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 51

Faksi

 

Alv.nro

kasvatusjakoulutus@hel.fi

www.hel.fi/kasvatusjakoulutus

 

 

FI02012566