Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (3)

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

 

 

Lukio- ja ammatillisen koulutuksen ja vapaan sivistystyön palvelukokonaisuus

 

 

Ammatillinen koulutus

21.04.2021

 

Kampus 5

 

 

Rehtori, Kampus 5

 

 

 

 

8 §

Virkasuhteen täyttäminen, Stadin ammatti- ja aikuisopisto, tuntiopettajan virka, sosiaali- ja terveysala, työavain KASKO-03-39-21

HEL 2021-004791 T 01 01 01 01

Päätös

Rehtori Markku Tyni päätti valita tuntiopettajan virkasuhteiseen **********

Virantoimitus alkaa 19.4.2021 lukien.

Virkaan valituille ei aseteta koeaikaa.

Päätös on ehdollinen, kunnes virkaan valittu on esittänyt lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä annetun lain (504/2002) edellyttämän rikosrekisterilain (505/2002) 6 §:n 2 momentissa tarkoitetun rikosrekisteriotteen.

Päätöksen perustelut

Sosiaali- ja terveysalan tuntiopettajan tehtävä on ollut julkisesti haettavana ajalla 15.3.2021 – 29.3.2021 Helsingin kaupungin sähköisessä rekrytointijärjestelmässä sekä muissa Helsingin kaupungin rekrytointikanavissa. Tehtävän ensimmäinen sijoituspaikka on Stadin ammatti- ja aikuisopisto, Kampus 5.

Toimialajohtajan delegointipäätöksen (20.11.2019, § 100) mukaan tuntiopettajan ottamisesta toistaiseksi voimassa olevaan virkasuhteeseen päättää rehtori.

Viranhaltijan tehtävänä ovat tuntiopettajan tehtävät Kampus 5:n sosiaali- ja terveysalan koulutuksessa.

Ammatillisen opettajan viran kelpoisuusvaatimukset ovat opetustoimen kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen 986/1998 (muutettu 1150/2017) mukaiset.

Tuntiopettajan työnkuvaan kuuluvat opetus- ja ohjaustehtävät sekä koulutuksen suunnittelu, toteutus ja kehittäminen sekä muut opetukseen liittyvät tehtävät sosiaali- ja terveysalan tutkinnoissa. Kiinteä osa opettajan tehtävää on työpaikalla tapahtuvan oppimisen ohjaaminen sekä näyttöjen arviointi. Lisäksi opettaja osallistuu aktiivisesti työelämäyhteistyön kehittämiseen.

Opettaja toimii tiimin jäsenenä huolehtien opiskelijoiden ohjauksesta ja yksilöllisten polkujen toteutuksesta yhdessä muun tiimin kanssa. Lisäksi opettaja voi toimia alan HOKS-ohjaajina vastaten opiskelijoiden henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) laatimisesta ja ylläpidosta.

Hakuilmoituksessa edellytettiin monipuolista hoitotyön osaamista sekä taitoa ohjata opiskelijoita yksilöllisesti ja joustavasti. Valitulta edellytettiin kehittävää työotetta ja tiimityöskentelytaitoja.

Lisäksi hakuilmoituksessa edellytettiin työkokemusta opettavien aineista ja sosiaali- ja terveysalan koulutuksessa toimimisesta sekä kokemusta eri kulttuureista tulevien opiskelijoiden opetuksesta ja ohjauksesta.

Hakuilmoituksessa luettiin eduksi hyvät vuorovaikutus- ja ohjaustaidot monikielisissä yhteisöissä sekä kokemuksen omaopettajana toimimisesta ja virtuaalisissa oppimisympäristöissä toteutettavan opetuksen digitekninen osaaminen.

Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Rekrytointi oli anonyymi. Määräajassa hakemuksen jätti 26 hakijaa, joista 22 täytti tehtävän kelpoisuusvaatimukset.

Hakemusten perusteella videohaastatteluun kutsuttiin 8 hakijaa. Videohaastattelujen perusteella 4 kutsuttiin ryhmähaastetteluun.  Ryhmähaastattelusta kaksi hakijaa kutsuttiin yksilöhaastatteluun. Haastattelijoina toimivat rehtori ********** ja koulutuspäällikkö **********

********** **********

**********

**********

**********

********** Tuntiopettajan tehtävässä korostuu erilaisten opiskelijoiden ohjaus ja opetuksen toteuttaminen toiminnallisesti ja opiskelijoita osallistavasti heidän erilaiset oppimisvalmiutensa huomioiden. Stadin AO:n tiimiopettajuuden toimintamallissa korostuu myös tiimityötaidot ja yhteisopettajuuden toteuttaminen mm. suomi toisena kielenä ja yhteisten tutkinnon osien opettajien kanssa.

Rehtori katsoo hakijoiden työkokemuksen, koulutuksen sekä haastatteluista ilmenevien seikkojen kokonaisarvioinnin perusteella, että parhaat edellytykset virkojen menestykselliseen hoitamiseen on **********

Päätös annetaan tiedoksi virkaan valitulle sekä muille hakijoille oikaisuvaatimusohjeineen. Päätöksen tiedoksianto tapahtuu sähköisessä rekrytointijärjestelmässä niiden osalta, jotka ovat antaneet suostumuksensa sähköiseen tiedoksiantoon ja muiden osalta kirjeitse.

Lisätiedot

Markku Tyni, rehtori, puhelin: 09 310 24698

markku.tyni(a)hel.fi

Liitteet

1

KASKO-03-39-21 hakijalista

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kasvatus- ja koulutuslautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Otteen saajat

Oikaisuvaatimusohje, kasvatus- ja koulutuslautakunta

.

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 51308

Sturenkatu 18-22

+358 9 310 8600

0201256-6

FI2922661800003009

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 51

Faksi

 

Alv.nro

kasvatusjakoulutus@hel.fi

www.hel.fi/kasvatusjakoulutus

 

 

FI02012566